Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 1
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (72)

Trailer 1

Recenze (1 152)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ležérní David Duchovny, bezdějovost, sarkasmus, rozporuplnost, hlášky. A kurvy na obou stranách barikády s příjemným zjištěním, kolik tenhle seriál dokázal „svléknout“ nebo dostat do hodně zajímavých pozic dříve upejpavých ženštin. Tom Kapinos už měl zřejmě dost ženských témat a rozhodl se zacílit na mužského diváka. Hýřivý styl života si tak užívá uznávaný spisovatel v tvůrčí krizi, který vypouští oplzlé narážky, střídá chlast s drogami, nadržené paničky s náctiletými pokušitelkami a ještě u toho zvládá „vychovávat“ dceru a dvořit se své životní lásce, bývalce Natasche McElhone. Divák je ze přisprostlých dialogů v sedmém nebi, má to styl, nápad, nadhled i tempo a hlavně skvělého Davida Duchovnyho, který odmítá dospět. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Seriál, jehož úroveň klesá každým dílem. První scéna první epizody první řady je stylová a asi tak do pátého dílu to má šťávu; úvodní titulky jsou šmrncovní a občasné zhoustnutí atmosféry (hlavně, když Hankovi poprvé dojde, kdo je Mia) není vůbec na škodu. Bohužel nic netrvá věčně, takže mezi pátým a desátým dílem nám pak scénárista nabízí cosi, co by s jinými herci mohlo projít na DVD jako porno, a vše to završují patetické epizody 11 a 12, kdy už jsem k naprosté většině vedlejších postav cítila ryzí odpor. Na drsné, satirické Californication ala "Big Lebowski ve 12 dílech" jsem se těšila, druhou řadu už si ale nepustím. ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

(1. série) Kdybych to nezkoukla na jeden zátah... Kdybych nebyla v ideálním rozpoložení... Kdyby mi David-Hank nebyl celkem sympatickej (Jenýk 8-] )... Kdyby to nemělo tak příjemné úvodní titulky... Kdyby, kdyby - protože jinak většina ženských mě tam sere (dceruška :-/ ... Miuška :-/// ) a chování některých postav je občas přinejmenším lehce nesmyslné (wtf Karen) - ale holt takhle to za ty 4* prostě musí bejt. Asi se ze mě stává slintající romantička se zálibou v pohádkovém zobrazování (ne)reality. Nocouž. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Hank Moody je prototyp chlapa, ktoreho by sme v beznom zivote my zeny tak sialene neznasali, ze by sme ho boli ochotni zlyncovat, zavesit za gule do prievanu a nechat ho tam hompalat, ale tu ho vsetci milujeme, uctievame, kazdy pondelok sa k nemu modlime 10 krat zdravas Hank a 5 krat Pochvalen bud Mr. Moody. To, co scenarista predvadza v tomto kusku je nieco nevidane, pretoze mat pokope tolko absurdnych postaviciek, ako Charlie Runkle, Marcy "Sfetovana Smoulinka" Runkle, nymfomanska Sue Collini a este kopec dalsich, s ktorymi sme sa pocas troch serii zznamili, to sa len tak lahko nenajde. Ale pritom vas tento serial okrem znacneho mrdani, sukani cohokolvek a kdekolvek prekvapi aj trefnymi "mudrami" zo zivota, ktore by ste v nejakom sladkom cukrikovom serialiku alebo filme marne hladali. * 4.seria isla bohuzial kvalitativne neuveritelne dole, mala som pocit, ako by som sa pozerala na nejaku plejadu zbytocnych cirkusovych postav. Ano, malo to Californicationovsky nadych, ale kde sa vytratila ta lahkost rozpravania? Musim sa priznat, ze uz ma stvala ta nevyrovnanost postav, Karen nevie co chce, Hank nevie co chce, jediny, kto si drzi formu su obidvaja Runkleovci, ti ma snad bavili najviac :) Uvidime, co prinesie 5.seria. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

CALIFORNICATION je ukázkový příklad seriálu, který sice na rozdíl od XENY či BUFFY je sexistický, ale místní tregédi mu dávají nadprůměrné 4* (já dávám taky 4*, ale je to 70%, takže tragéd nejsem. Btw ahoj, Che! :-))._____ Sexizmus je zde proto, že dění je nám podáváno optikou hlavního, mimochodem naprosto úděsně nadabovaného (ten hlas!) hrdiny, který je sexista, jenž ženy bere jako objekty na zasunutí, ať už mají 16 nebo 40. O to problematičtější je pak linka rodinná, kdy jsou utužovány vztahy s 12letou dcerou a jiné dojímavé sekvence, které tragicky nefungují._____ Těži se zde z pubertálního humoru a trapnosti, což je mi sympatické, a navíc to opravdu JE vtipné, ale vystavět každý díl na třech obstojných fórech mi nepřijde jako dvakrát dobrý nápad, o Duchovnym, který hraje sám sebe, ani nemluvě. Chtyře napsané dialogy u HBO/Showtime jsou jistotou, ovšem boření tabu je laciné a většina vtipů je postavena na primitivnosti až laciné šokantnosti a tenhle druh vtipů jaksi nezabírá, i když tvůrci umí dobře pointovat._____ Na Oscarové noci jsem viděl cca. 4-5 dílů, které byly ukázkou toho, jak lze původní koncept, který není objevný, ale dá se s ním slušně pracovat, rozmělnit, což mě mrzí. 70% s tím, že to nepůjde dolů tak, jak to bylo 24.2. 2008. :-) ()

Galerie (1 030)

Zajímavosti (55)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (M.B)
  • Diely 3. série sú pomenované po pesničkách, napríklad od Ministry, Led Zeppelin, Pink Floyd alebo Warrena Zevona. (Kacenka_)
  • Zoë Kravitz (Pearl), ztvárňující zpěvačku kapely Queens of Dogtown, je ve skutečnosti frontmankou skupiny Elevator Fight. (80s Martin)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama