Reklama

Reklama

Humans

(seriál)
Trailer 3
Velká Británie / USA, (2015–2018), 17 h 16 min (Minutáž: 42–47 min)

Hrají:

Emily Berrington, Gemma Chan, Pixie Davies, Rebecca Front, Tom Goodman-Hill, William Hurt, Colin Morgan, Katherine Parkinson, Jonathan Aris, Neil Maskell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Osmidílný sci-fi seriál vychází ze slavného švédského dramatu "Real Humans" a je zasazen do paralelní přítomnosti, kde jsou živoucí roboti nejnovějším must-have doplňkem, který musí mít každá domácnost. (SimonaSK)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (76)

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Milý deníčku. Je rok jedna a já jsem si koupil nový vysavač Vyfuč 2000. Uklízí skvěle a když hadici natřu vazelínou dá se vysavač použít i na jiné věci než uklízení. Jaké však bylo mé překvapení, když začal mluvit o svobodě a vlastním životě. Protože jsem lidumil a i vysavač má právo na život, nechal jsem ho jít... Rok dva. Vědomí získávají i další spotřebiče mé moderní domácnosti. Zatímco se kávovar chce objímat, toastovač trousí něco o tom, že obvody svobody jsou poskvrněné krví nevinných - bojím se, že mě chce zabít... Rok tři. Jsem sám. Spotrebiče mě opustili a bojují za svoje práva na lidský život - některé láskou a pravdou, jiné C4kou. Tv Hovna čeká na vyjádření z Hradu, odkud už vše podstatné řekli. Ale mě je to jedno. Zítra vychází nová vylepšená verze vysavače - Vyfuč 3000 - a já hledám vazelínu. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Nové, sci-fi, syntetické, probouzející, temné, zajímavé, zelenooké. Nápad je to tuze originální, děj vás chytne od první minuty. Nevíte, na jakou stranu se přiklonit a koho mít víc ráda. Jak už to tak bývá, první série byla "WAW", druhá "no to si dělaj ..." a třetí "ach bože". Poslední díl poslední série bylo šílené ukončení, které dávalo smysl asi jen tvůrcům. Nicméně, bylo to dobré, svižné, koukatelné, napínavé a bavilo mě to. Vyzdvihuji výkon Katherine, ta mě moc překvapila a moc jí to jako britské mámě slušelo. ..jako dokážete si představit, že byste kolem sebe měli syntetické roboty? Já teda upřímně moc ne, ta představa mě děsí, stejně jako český film "Babičky dobíjejte přesně!" Horor mého dětství.. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Celou dobu (8 dílů první série) jsem nestačil žasnout nad některými promyšlenými a propracovanými detaily. Od prvopočátku mě ale taky pro změnu v negativním slova smyslu šokovala necitlivá práce s hudbou. Nasazovala se a zejména ukončovala naprosto bez přemýšlení, ostře a nečekaně. Kvůli tomu bych ale ještě nedal poměrně nízké hodnocení. Ty hlavní důvody jsou vlastně dva: 1. Ke konci to bylo zbytečně roztahané, jaksi uměle nastavované. Zbavil bych to balastu a udělal z toho místo osmi sedm svižnějších, zábavnějších dílů. 2. Vytratili se z toho odmítači a ze všech lidí byla ke konci bláhová, ku pomoci připravená Sluníčka. To mě opravdu silně iritovalo. Holky, co Anitě nemohly přijít na chuť, prostě proto, že to byla nevyzpytatelně působící mašina, která jim v jejich vlastním domě věčně dýchala za krk, mě bavily. Jakmile se nad ní ale ustrnuly a začaly jí (taky) pomáhat, tak se to pro mě stalo nudným a nezáživným. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak poslední díl jasně naznačil, že se můžeme dočkat pokračování a já se těším, protože mně obě tyhle rodinky pět plus pět (šest?) přirostly tuze moc k srdci. Takže hurá do další série. Krásná Anita (na ní se mrknu podrobněji) alá Mia byla s Leem vyčnívající dvojkou syntů a pak tu byla rodina, která zastupovala tu člověčí část. Netušila jsem, že mě Humans čapne a nepustí až do konce, takže jsem ho dala na dva zátahy a to se nedá škudlit ani v počtu hvězdiček. Já, která se dívá na sci-fi po kapkách, jsem se bavila, žádná nuda se nekonala a tudíž ho moc ráda doporučím dál. Asi to ještě přepíši, ale až později........ ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvostná záležitost, která ani náznakem nepřipomíná blbiny jako Náhradníci, nebo Andrew - člen naší rodiny(při vší úctě ke knižní předloze). Je to chytré, poutavé, velmi dobře obsazené a zahrané, má to parádní atmosféru...opravdu není co vytknout. Skrze kvalitní příběh o robotech, tvůrci nastavují zrcadlo Člověku a dělají to nejlépe, jak je to možné. Celou sérii jsem schroupal za jeden den a pokud bude pokračování, tak si ho újít jistě nenechám. Jednoznačně nejlepší zpracování robotí tématiky ve filmu. ()

Galerie (262)

Zajímavosti (2)

  • Dealer, který nelegálně upravoval a prodával roboty se jmenoval Silas Capek (Paul Kaye). Zřejmě jde o narážku na českého spisovatele Karla Čapka, který ve své hře "R.U.R." poprvé použil slovo "robot". (venalce)
  • Seriál se často odvolává na zákony robotiky, jak je definoval spisovatel Isaac Asimov ve svých knihách o robotech. Jsou to:
    1) Robot nesmí ublížit člověku nebo svou nečinností dopustit, aby bylo člověku ublíženo. 
    2) Robot musí uposlechnout příkazů člověka, kromě případů, kdy jsou tyto příkazy v rozporu s prvním zákonem.
    3) Robot musí chránit sám sebe před poškozením, kromě případů, kdy je tato ochrana v rozporu s prvním nebo druhým zákonem. (venalce)

Reklama

Reklama