Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 771)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem zde kdysi měl dosti nenávistný komentář, ve kterém jsem do Draků nasypal co se do nich vešlo. Od jasné kopírky od Avatara, přes vykradenou hudební složku atd. Jenže člověk míní a život mění. Jak vycvičit draka, obstál ve zkoušce času. Krásné dobrodružství o klukovi, kterému dává přátelství s Drakem možnost vyspět. 80% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Štvrtú hviezdičku pridávam za Nočného besa, či ako ho to volali, lebo bol neskutočne chutný - na rozdiel od svojho chvíľami neskutočne otravného pánička ;-) V podstate v rade megaúspešných animákov nejde o nič vynimočné a už vôbec nie nové... ale Ako vycvičiť draka má neodolateľné čaro, ktoré aj dospelého môže na chvíľku preniesť do iného sveta. ;-) ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Will Davies, Dean DeBlois, Chris Sanders | Hudba: How to Train Your Dragon by Cressida Cowell | Produkcia: Bonnie Arnold | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Dreamworks Animation, Pacific Data Images | Rozpočet: 165 miliónov $ | Tržby: 494,878,759 $ || Studňou úspechu u akéhokoľvek filmového diela je tematická a typová súrodnosť s divákom, a samozrejme prítomnosť banálne zábavných postavičiek. How to train your dragon obsahuje všetko z hore uvedených, a je tak predurčený k úspechu - dokonca by sa mohlo povedať, že u všetkých vekových kategórií vĎaka síce všeobecným, ale inteligentne príjemným psychologickým pasážam medzi otcom a synom, a hlavne s časťami o zodpovednosti k rodnému kmeňu, ich očakávaniami a predsudkami a z toho vyplývajúcimi činmi, či už racionálnymi, alebo prevažne emočnými. Animačná stránka diela je bez pochýb na najvyššej úrovni čo sa mimiky postáv týka, ich gestikulácia je najviac trafná k tomu, čo v živote môže človek odpozorovať v spoločnosti a prírode. Vzľadom k tomu, že drakov odpozorovať v prírode nemohli ani samotní tvorcovia, pričleňujú drakom už overene fungujúce ľucké gestá a mimické prejavy od ľudí. A to je ten faktor, ktorý robí How to train your dragon v mojich očiach nesmrteľným kusom v radách animákov - nikde som totiž nevidel nič tak krásne-zábavné, ako oči Nočnej fúrie. Celé je to samozrejme umocnené Powellovými epickými, no pritom rozprávkovými harmóniami. To nevysvetlitené plus k dokonalému zážitku však i tentoraz chýba, no i tak je to film s ratingom Must see! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem tu čest vidět film ve třech rozměrech, ale pochybuji, že by se tím mé hodnocení posunulo výrazně směrem vzhůru. Nenechala jsem se zblbnout humbukem a očekávala "pouze" nadprůměrný animáč... a bingo! Sympatické ano, 100% dokonalé ani náhodou. Příběh o nekňubovi, co ve skutečnosti není až tak nanicovatý a změní svět, je klišé velikosti Čomolungmy. Logika má občas výpadky, no pohádce to můžeme odpustit. Vizuálně povedené, ale sanici to k poklesu nedonutilo. Úsměvné, nikoliv k uchechtání. Pro kindery naprosto skvělé. Pro mě dobré, určitě lepší než žvatlající robůtek či kuchař ovládaný krysou :-P. 77% ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Já chci domů draka! Toho červenýho zubatýho s dlouhým krkem! Nebo možná i toho modrýho s nafouklou bradou. Nebo... Teď vážně, něco k věci - je to přímočaré a předvidatelné, ale také je to úžasné fantasy v prostředí vikingů (no řekněte, viděli jste už někdy pořádný film o vikinzích?) plné skvělých draků, výborné hudby Johna Powella (dobrodružná nádhera řízlá trochu skotskými a severskými motivy) a skvělých akčních scén. A to jsem to viděla "jen" ve 2D na počítači... ()

Galerie (137)

Zajímavosti (30)

  • Cressida Cowell strávila dětství na vzdáleném neobydleném ostrově na západním pobřeží Skotska, odtud pak čerpala náměty pro své knihy. V prostředí bez silnic, domů a elektřiny zbyl autorce dostatek prostoru pro představivost, z níž se zrodil svět Vikingů a draků. (CrypzzXD)
  • V knize je drak Bezzubka ten nejobyčejnější druh dračí rasy - hnědák obecný. Ovšem ve filmu je naopak ten nejvzácnější - Noční běs. Knižní verze Bezzubky se přitom nápadně podobá filmovému druhu hrůzák hrozivý. (legenda)
  • Když Škyťák s Bezzubkou po prvním letu odpočívají a přilétají k nim malí hladoví draci, je možné vidět animovanou verzi severoirské Giant´s Causeway (Obrova stezka). (AndreyCSFD)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama