Reklama

Reklama

Alita: Bojový Anděl

  • USA Alita: Battle Angel (více)
Trailer 12

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu, přesto v něm žijí lidé, kteří nezištně pomáhají jiným. Tak třeba kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co o část těla přišli. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky, a vrátí jí život. Po probuzení Alita vůbec nic neví. Nepamatuje si svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, který ji od prvního setkání mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti pozná Alita i odvrácenou stránku města Iron City, v němž s doktorem Idem žije. Fyzickou konfrontací se zdejším podsvětím v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. V tu chvíli se dostane do hledáčku skupiny nájemných zabijáků, kteří terorizují město, ale teď dostali jediný úkol – najít a zničit Alitu. Z obyčejné kyberholky se stane bojový anděl. A konečně si vzpomene, jaké je její poslání. (CinemArt)

(více)

Videa (38)

Trailer 12

Recenze (843)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na můj vkus až příliš hřejivá cyberpunk pohádka, která rozhodně má svý momenty, a to v podstatě všechny akční scény, má dokonce i pár zajímavých postav, ve výsledku to ale prostě není taková přelomová událost, jakou bych si od toho asi přál. Což je trochu divný, vzhledem k tomu, jak byly před filmem moje očekávání na nule a pak je CGI Rosa Salazar se svýma potuněnýma hnědýma kukadlama vystřelila až někam na Měsíc. V žánru je toho ale málo, a hláška "It's all or nothing with me" je hodně deserving. Solidních 7/10. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

To šlo nějak mimo mě, přišlo mi to takové moc sterilní, málo krve i násilí, skoro jako pohádka pro děti. Příliš Camerona, a naopak málo Rodrigueze, zdá se mi. Christoph Waltz překvapivě nevýrazný, jako by hrál na půl plynu, Rosa Salazar v titulní roli celkem fajn (i když ty zvětšené oči mě celou dobu děsily) a Keean Johnson mi přišel hodně špatný. Nic jsem od toho nečekal a nic moc nakonec ani nedostal. Btw. pro mě už druhé setkání tento týden s Mahershalou Alim (poprvé v Zelené knize) a musím říct, že ten týpek naprosto nemá chybu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrná adaptace slavné mangy s naprosto otřesným 3D se až příliš táhne. Akční scény mají spád a švih, vata mezi tím ubíjí a zpomaluje tempo až k nevydržení. Zkrácení by snímku rozhodně pomohlo. Weta Digital odvedla standardní práci, převod do 3D většinu její špičkové práce pohřbil. Lituji, že jsem nepočkal tři dny a nešel na 2D. Celkově však příběh nepřináší v dystopickém světě nic nového, bohužel ani herci nijak neomráčí. Waltz je profesionál, jenže tady vypadá jako jednooký mezi slepými. Pokud by měl film silný příběh a, jak slibovaly reklamní titulky, omračující efekty, snad by to nevadilo. Přeci jen od napínavého sci-fi čekáme hlavně podívanou, nikoliv shakespearovské herce. Není zde ani jedno. Snadno zapomenutelný snímek s otevřenými vraty, který se ale možná ani pokračování nedočká. Cílení na mládež asi nebylo nejšťastnější (i když vidět člověka přeseknutého na půl pro děti až tak není, na druhou stranu na střeva ven nedošlo). Popcornové bez přidané hodnoty. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

V momente keď som sa dozvedel, že za tým stojí aj J. Cameron som to chcel vidieť. Rodriduez je talentovaný, preto som nepochyboval o režisérskych kvalitách. Zaujímal ma skôr príbeh a svet v ktorom sa postavy budú pohybovať. Po hereckej stránke ma veľmi potešili Waltz, M. Ali a hlavne J. Coneelly, pri ktorej som si uvedomil ako dlho som ju nikde nevidel. Alite budete fandiť, je to roztomilá postava, napriek tomu som mal pocit, že sa občas príliš ponáhľame, chcelo to viac spoznať svet i postavy okolo neho. Je toho príliš veľa na obdivovanie, kľudne by som prijal nejakú rozšírenú verziu, v pohode i 30 minút navyše. Otvorený koniec naznačuje , že príbeh zďaleka nekončí a dúfam, že tržby a prípadný úspech nám čoskoro prinesú pokračovanie. 80%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Blbý, že před Alitou vznikly filmy jako Ocelová pěst, Speed Racer a Elysium. Dobrý, že když se tyhle pecky spojí dohromady, a okoření je Rodriguez svojí bombastickou akcí, vznikne zábavný akční příběh pro celou rodinu. A teď honem na kompletní mangu v domácí knihovně, která je prý mnohem víc drama a gore. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (61)

  • James Cameron měl v úmyslu zfilmovat látku už delší dobu. Zmínku o snímku bylo možné zaznamenat už v roce 2005, kdy jeden z castingových režisérů při výběru hlavní ženské role filmu Avatar (2009) v jednu chvíli mylně anoncoval, že jde o film Battle Angel. Práce na filmu však mohly doopravdy začít až po dokončení Avatara, konkrétně v roce 2010. (kriplozoik)
  • Alitin (Rosa Salazar) meč se jmenuje Damašská čepel. Ve filmu je řečeno, že se jedná o legendární a velmi vyspělý meč z doby před Zánikem. Má tvar klasické prohnuté čepele, upravené do sci-fi stylu a obohacené o jisté výhody díky plazmě. V manze byla vyrobena přímo na Vrakovišti ze všech vzácných kovů, které tam byly. Je extrémně tvrdá, ale přitom pružná. Nelze ji vyrobit nikde jinde, tudíž je velmi vzácná. Zde funguje jako velký, skládací a nesmírně silný motýlkový nůž. Tato čepel se brousí a tvaruje vodním paprskem nebo ultrazvukem. (GejmronCZ)

Související novinky

James Cameron možná nenatočí další Avatary

James Cameron možná nenatočí další Avatary

05.07.2022

67letý režisér James Cameron (Titanic, Terminátor) čerstvě maličko překvapil filmový svět, když v posledním rozhovoru na téma Avatar prozradil, že nutně nemusí být režisérem čtvrtého a pátého filmu.… (více)

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

03.01.2021

Režisér Robert Rodriguez zakončil rok 2020 poměrně úspěšně. Jeho epizoda Star Wars seriálu The Mandalorian sklidila samou chválu, následně jsme dozvěděli, že bude produkovat (a nejspíš i částečně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama