Reklama

Reklama

Abby je ambiciózní producentka ranní televizní talk show, která je hrdá na to, že dokáže během chvilky vyřešit jakýkoliv problém. Tedy kromě toho, že je stále svobodná. Když jejímu pořadu začne klesat sledovanost, je nucena přijmout do týmu Mika Chadwaye, šovinistickou, drzou televizní hvězdu. Jeho pořad "Chceš mě, chci tě" by měl diváky seznamovat s tím, jak muži doopravdy fungují. Producentka jeho styl nesnáší, ale pořad se pochopitelně okamžitě stane hitem. Pak se Abby potká s Colinem, svým sousedem, který je svobodný a pracuje jako lékař. Je přesně takový, jaký Mike není - šarmantní a zdvořilý. Protože to Abby tentokrát nechce pokazit, požádá Mika o radu. A čeká ji velké překvapení, jeho metody fungují. Může ale vydržet vztah založený na přetvářce, nebo ji čeká další zklamání? (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (767)

Marze 

všechny recenze uživatele

Počáteční nevraživost hrdinů ani jejich závěrečné sblížení včetně plačtivé hodiny pravdy se neliší od jiných romancí. Režisér Robert Luketic projeví invenci jedinkrát, když při opatrně „hříšném“ tanci nechá kameru vyprodat výstřih Katherine Heiglové z nadhledu.Gerard Butler zapadá do vzorku sedlácky podsaditých typů, kterými současný Hollywood nahrazuje někdejší módu manekýnů – právě na jednoho takového ideálního prince má hrdinka políčeno. A celá zábava, jíž se jinak neplýtvá, se odvíjí od jejího lovu na pana Dokonalého, při němž ji coby poradce dálkově řídí pan Nadsamec. Vrchol situační komiky představují vibrační kalhotky u firemní večeře, ale měla si je obléci lepší herečka. ́Butler sice Heiglovou s lehkostí přehrává, ale robustní prostořekost jeho role se musí vychutnávat rychle jako oběd u stánku, protože nátěr nekorektního hrubiána se brzy začne drolit. Ukáže se, že je v jádru dobrák, že jeho cynismus zavinilo zlomené srdce, že miluje děti... prostě do vší té tuctové unylosti přibyl i další romantik pod drsnou maskou.Jakmile jeden druhého poučí, napraví a rozněžní, začnou milenci zákonitě nudit. Ani jednu ze tří scenáristek nenapadlo, že by slzavá údolí přemostilo vtipem více prodané televizní zákulisí. Bohužel vděčné kulisy posloužily jen poslednímu klišé – vyznání v přímém přenosu. Ošklivá pravda je ve skutečnosti hezounká lež, učesaný bezkrevný románek. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Průzkumy ukazují, že diváci milují nade vše dvě témata: „chlapec potká dívku“ a „dobro versus zlo.“ Uvědomíme-li si ovšem, že 90% režisérů, kameramanů, producentů, scénáristů atd. jsou muži, pomůže nám to pochopit a doufejme i uznat, proč lze klást ve filmech pojítko mezi chlapce a dobro a dívku a zlo. Sexisticky vulgární romantická komedie pro chlapy Chceš mě, chci tě to stvrzuje hned natřikrát: za prvé je to žena (K. Heigl), kdo se tu musí charakterově i vzhledově proměnit k obrazu chlapa, zatímco ten se takříkajíc ani nehne, za druhé je nám nabízena velice snadná identifikace se suverénním Butlerem, a tím i kontrola nad filmem a všemi ženami, které se v něm objeví (i apeluji na feministky akademické, aby si vykasaly rukávy a posvítily si a tím i nám osvítily původ tohoto neřestně falocentrického materiálu), a za třetí se tu boří dívkami vysněný krásný princ: neboť vymydlený a oholený doktor odpovídá hladkému, celistvému povrchu, distancovanému od minulosti a reprezentujícímu ideu abstraktního, obecného, ale nedosažitelného řádu, zatímco zarostlý a neotesaný Butler značí patinu, poškození a záměrnou nedokonalost – stopu autentické události. Jinými slovy řečeno jsou častokrát ti zlí a neupravení krásní a dokonalí, zatímco ti dobří jsou oškliví či slabí. Felix Dzeržinskij, zakladatel sovětské Čeky, byl vysoký, impozantní, asketický, inteligentní muž. Zároveň velmi zlý muž. Reinhard Heydrich byl vysoký, krásný, blonďatý, modrooký, všestranně - hudebně i sportovně - nadaný muž, dokonalý to nordický bůh pomsty. A velmi zlý. Winston Churchill, na druhé straně, byl malý, tlustý, ošklivý skřet. Zachránil v Evropě svobodu. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Pokud si ještě před koupením lístku pořádně uvědomíte, do čeho jdete, nemůže vás tahle záležitost zklamat. Že se pojede podle obehraných žánrových pravidel musíte vytušit už z traileru a jedinou zásadní otázkou večera tak zůstane, zda-li bude fungovat chemie ústřední dvojice. A v tomhle případě oba palce nahoru, protože Butler je si svého macha užívá stejnou měrou, jakou je Katherine Heigl úžasně přirozená a okouzlující. Že jsou fóry plné sexuálních poznámek a narážek prvoplánové vem čert, smál jsem se s celým sálem a od srdce těm dvěma přál, aby jim to nakonec klaplo. V lehkém pomatení smyslů čisté čtyři nepředstírané orgasmy… eh, hvězdy. :) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Spartský král Butler hraje mužskou verzi Samanthy z SATC, opinion leadera pro čtenáře Maximu. Zbouchnutá Katherine Heigl je za naivní snaživou Popelku v džungli moderního randění. Jejich interakce v prostředí televizní zábavy má pod palcem Pan Pravá Blondýnka. The Ugly Truth je jednou z oněch příjemných, byť zapomenutelných a předvídatelných romantik- konverzační humor neskřípe, válka mezi pohlavími příjemně jiskří, ústřednímu duu to na plátně ladí a uši vydatně krmí atmosférický soundtrack. Co naplat, ošklivá pravda je taková, že u žánru, který v poslední době střídá šedý průměr a šeredný podprůměr, je charismatem vydřená šedesátka darem z nebes. Vtipným paradoxem jest, že volnomyšlenkářský liberál radí milé blondýnce starosvětské balicí metody- kombinaci dr. Plzáka a Jane Austen- držet se zpátky, být nedostupná jak husitská tvrz a obdivovat muže až do skonání hlasivek. A radí správně-zdrženlivost pochopitelně funguje- kromě New Yorku, kde připadá jeden ucházející exponát s oběma chromozomy na osm žen, ale pro tento speciální případ je tu Sex and the City. (projekce) ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Hlupucke, predvidatelne, bez napadu, preafektovane a hlavne... Paneboze, co sa stalo s Katherine a Gerardom??? Izzie nech zostane Izzie a Gerard by sa mal drzat filmov ako Dear Frankie. Netvrdim, ze to nebolo vtipne, pri niektorych scenach som sa vyborne bavila, ale ja neviem, nieco mi na filme strasne vadilo. Proposalu to nesiaha ani po paty. And thats the ugly truth, vazeni! UPDATE: Po druhom vzhliadnuti musim zmenit nazor, nerobim to casto, ale prvykrat ma film asi nezastihol v dobrej nalade, preto mi usli vsetky dobre hlasky. A niektore boli naozaj skvostne :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v amerických mestách Los Angeles, Long Beach a Winchester. (dyfur)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 38 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 88,9 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 205,6 mil. (NIRO)

Související novinky

Honba za remakem

Honba za remakem

29.08.2011

Co mají společného Hráči se smrtí a Honba za diamantem? Ano, oba snímky už dnes patří k filmové klasice... a dočkají se předělávky. Nová verze Zemeckisova romantického dobrodružství se chystá už… (více)

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama