Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

atmen 

všechny recenze uživatele

Poslední čas na lásku jde zlehka ve stopách mého nejoblíbenějšího filmu Před úsvitem. V něm nahlížíme na postupně se rodící vztah jako jeho tišší svědci nebo-li voyeři z povdálí, zde je D. Hoffman a E. Thompson ve svém milostném sbližování příliš hrrr. Během pár chvil se k sobě chovájí jakoby se znali celý život a i samtoný příběh jede v zaběhnutých schématech svého žánru (setkání, zamilování, krásné společné chvíle, nesmyslné nedorozumění, trápení, vysvětlení a štastný konec). Na druhou stranu musím přiznat, že tomu činí se ctí a vám není trápné, co se právě děje. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Vždycky potěší, když shlédnete film, který se vám líbí mnohem víc, než jste od něj čekali :-) Harvey Shine v podání opět skvělého Dustina Hoffman si ve zralém věku uvědomí, jaké jsou jeho priority. Stačí, když mu v tom pomůže Kate Walker v podání opět skvělě Emmy Thompson. Klasická romantika, kdy k sobě ti dva fakt padnou. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovy hlavne ze zacatku docela smutny romanticky drama, ktery ale pohodove odsejpa a prijemne se na nej kouka. Problem je, ze neprinasi nic noveho. Mame tady jeho, je trochu jak paty kolo u vozu a nikdo ho vicemene nepotrebuje. Mame tu ji, ktera si neni moc jista, co vlastne chce a marne hleda pritele. No a jde tu samozrejme jen o to, kdy a jak se potkaj a jak se to mezi nima vyvine. A nutno rict, ze pribeh absolutne nicim neprekvapi. Presto ale diky sympatickejm hercum prijemne koukatelny. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Premarnena prilezitost. Nechybalo vela a tento film sa mohol stat brilantnou verziou Before Sunrise pre seniorov. Harvey Shine (Dustin Hoffman) skladatel reklamnych dzinglov na sklonku kariery, ktory dorazi do Londyna na svadbu dcery s ktorou sa uz davno odcudzil. Po niekolkych neprijemnych udalostiach (vyhadzov v robote, ponizenie od dcery ) nestastny stretne v bare styridsiatnicku Kate (Emma Thompsonova), ktora stale visi na matke a boji sa s niekym zblizit. Zvysok filmu sledujeme ako sa behom jedneho dna tento na prvy pohlad nehodiaci sa par postupne zblizuje. Je to skvele napisane a este lepsie zahrane, posobi to civilnym prirodzenym dojmom a keby sa film skoncil po scene na namesti otvorenym koncom kedy by sme nevedeli naisto, ci sa este stretnu a ostalo by na kazdom divakovi, aby sa sam rozhodol ci sa daju dokopy, bolo by to dokonale. Bohuzial film pokracuje este dalsich 20 minut dalej tym najhorsim moznym sposobom, ktory sa do predchadzajuceho vyvoja nehodi. Postavy sa nahle vdaka nahode pohadaju, chvilu sledujeme montaz ako sa trapia a v zavere sa definitivne daju dokopy. Skoda. Ale uz len vdaka skvelym vykonom Hoffmana a Thompsonovej sa to oplati vidiet. 7/10. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ta lehkost, grácie a přirozenost, s jakou to Dustin Hoffman a Emma Thompson společně rozehrávají, je okouzlující:) Sedne jim to spolu a jde to vidět. A to je moc dobře. Poslední čas na lásku není nějakou originální a strhující romancí ve "velkém stylu", o to více však potěší její skromnost a obyčejnost. Film stojí na souhře a výkonech "Malého velkého muže" a "The English Lady", kteří se svých rolí zhostili s temperamentem a sympatiemi sobě vlastními. "Vidíte, obědváme spolu." - "Ne, obědváme vedle sebe.", "Vy jste běžel?" - "Mohla jste taky být o čtyři vagony blíž." :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)
  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)

Reklama

Reklama