Reklama

Reklama

Polda z Marsu

(seriál)
USA, (2008–2009), 12 h 22 min (Minutáž: 41–44 min)

Hudba:

Peter Nashel

Hrají:

Jason O'Mara, Harvey Keitel, Gretchen Mol, Jonathan Murphy, Michael Imperioli, Mike Starr, Lisa Bonet, Phyllis Somerville, Whoopi Goldberg, Edi Gathegi (více)
(další profese)

Epizody(17)

Obsahy(1)

Sam Tyler (Jason O'Mara) je mladý policajt s hezkou přítelkyní a slibnou kariérou před sebou. Právě uzavřel svůj zatím největší případ, ze kterého kouká povýšení. Nešťastnou náhodou je však sražen autem a probouzí se v jiné době.
Píše se rok '73, New York je plný ostrých hochů, silných gangů a příslušníků hippie hnutí, tudíž mají Sam a jeho noví kolegové o práci postaráno.
Tento americký projekt je pouze remakem již existujícího stejnojmenného britského seriálu. (Freeya)

(více)

Recenze (48)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak původně jsem seriálu dal čtyři hvězdička, ale pravda je, že si to nezaslouží. Furt je to jen cover originálu z Anglie, který se snaží zajímavý a originální příběh přiblížit Americkému publiku. Zbytečný nesmysl, který dokáže ohodnotit akorát tak Američan, ale ne člověk, co už jednou podobný příběh a podobný průběh viděl, s jinými herci, s jinou atmosférou a hlavně s jinou muzikou, která je v obou případech opravdu výborná. (6/10) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +Jason O´Mara, Harvey Keitel, Gretchen Mol, postavy, kostýmy, výprava, prostředí, zápletky, humor, scénář, námět, děj se podařilo uzavřít -opravdu škoda, že to nemá víc částí/// NEUVĚŘITELNÉ. U tohoto seriálu jsem zažil takovou diváckou extázi jakou jsem už dlouho u žádného seriálu nezažil. Pořád jsem se bavil, smál, samým napětím nedýchal, měl skoro pořád spadlou čelist... Polda z Marsu je velmi kvalitní krimi detektivka s velmi sympatickým a charismatickým hlavním hrdinou, který se nějak záhadně dostane v čase z roku 2008 do roku 1973. Neví jak, neví proč a neví jak se dostat zpátky. Zná jen metody moderního vyšetřování a ty se během svého působení na okrsku 125 snaží aplikovat v praxi. No a mnohdy naráží na divné pohledy a nepochopení ze strany kolegů a taky se učí řešit případy pěstmo, což v současnosti už moc nebylo zvykem. Zároveň v roce 73 potkává a poznává svoji matku a sebe jako malého. O to větší zmatek mu to naděla. Když pominu tento fantastický námět, který je využit na 100 procent, tak nám seriál nabídne spoustu zábavy, vtípků ("Jmenuji se Tom, Tom Criuse" "Říkejte mi Luke Skywalker, můj otec přešel na temnou stranu, ale je v něm kus dobra"), odkazů, akce, vyšetřování a pro fajnšmekry jako jsem já i trochu toho sci-fi, které je sem naroubované bravurně a moc neruší ty co by od seriálu čekali čistou kriminálku. Sice poznamenám, že jsem britského předchůdce neviděl, proto tento seriál neberu ani jako kopii, ale spíše jako originál a je klidně možný, že si naopak na tu původní verzi nezvyknu a nebo se mi možná bule líbit ještě víc. To těžko hádat, ale v tomto případě jsem z tohoto seriálu opravdu nadšený./// Celkem 91%/// ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já na náhody nevěřím, jen na zmatený rozmar osudu." Co jiného také Samu Tylerovi zbývá, když najednou vykonává policejní práci v časech, které již dávno minuly. Mně se tedy v roce 1973 líbilo i ve skutečnosti, ale New York mi do těch vzpomínek nějak nezapadá. Takže hodně štěstí chlape a ať ti to v minulosti šlape. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Dokonalá ukázka toho, jak by remake neměl vypadat (když už teda nějaký musí vzniknout). Jednotlivé díly slepě kopírují britský originál, a když už se tvůrci odváží k nějaké změně, dopadne to většinou tragicky (viz třeba to uvalené finále). Jako by v Americe neměli dost starých kriminálek, ze kterých mohli čerpat inspiraci. Tohle chtělo mnohem osobitější přístup. Panuje tady takové přesvědčení, že to všichni hodnotíme hůř, protože jsme originál viděli jako první, ale já jsem měla tu čest nejprve s touhle verzí a málem jsem se u ní ukousala nudou. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Life on Mars v americkém hávu není ani horší ani lepší než jeho britský bratříček, je prostě jiný, což je u remaku základním předpokladem pro jeho sledování. Nedokážu ani pořádně vysvětlit proč mě život Sama Tylera v New Yorku 70. let natolik pohltil, asi je to vhodnou kombinací herců, prostředí, příběhů a také perfektního soundtracku (David Bowie, Hollies, Beach Boys, Ringo Starr, Marmelade atd.). Snad jedinou výtku bych měl k podivnému zakončení, takže pro potenciální diváky bych měl jeden tip...ve chvíli kdy v posledním díle Sam obejme Gena (cca 6 minut před koncem) to prostě radši vypněte :-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • V 8. epizodě Hunt (Harvey Keitel) pronese větu "Vodka je pro sraby, whiskey je pro pořadné chlapy," což je odkaz na v té době populární skladbu "Whiskey in a Jar" od Thin Lizzy. (Chibs)
  • Seriál má dvě pilotní epizody. Vedle odvysílané je tu neodvysílaná verze, která se ale odlišuje obsazením a místem děje. Např. Gena Hunta hraje v této verzi Colm Meaney, Annie Cartwright hraje Rachelle LeFevre, Raye Carlinga hraje Lenny Clarke a Stephanie Jacobsen v této verzi hrála Mayu Daniels. Změnila se i lokace, v této verzi Sam Tyler působí jako detektiv v Los Angeles a časové období, do kterého se „přesunul“, bylo 1972. Tato verze nebyla přijata při testovacím promítání a nikdy nebyla oficiálně odvysílana. Tato verze nakonec unikla na na net v roce 2008 a je k dispozici ke zhlédnutí na YouTube. (Shakaar)

Související novinky

Kdo čelí Spielbergovým dinosaurům?

Kdo čelí Spielbergovým dinosaurům?

22.06.2010

Na Jurský park 4 si ještě počkáme. Do té doby nám ale Spielberg nabídne výlet do pravěku v dobrodružném sci-fi seriálu Terra Nova. Ambiciózní projekt Foxů nás vezme na cestu časem z roku 2149, kdy je… (více)

Reklama

Reklama