Reklama

Reklama

Snaživý vynálezce Flint Lockwood je podivínský génius, zodpovědný za jedna z nejbizarnějších zařízení, která kdy vznikla. Ale i přesto, že všechny jeho vynálezy, od bot ve spreji až po překladač opičích myšlenek, byly naprostými katastrofami a přivodily malému městu, v němž žije, jen spoustu problémů, je Flint odhodlaný vytvořit něco, co lidi potěší. Když jeho nejnovější vynález, stroj na proměnu vody v jídlo, nešťastnou náhodou zničí náměstí a vystřelí do nebe, domnívá se, že je s jeho vynálezeckou kariérou konec. Dokud se nestane něco neuvěřitelného – z nebe začnou padat cheeseburgery. Jeho stroj funguje! Jídlová přeháňka je okamžitě obrovsky populární a Flint naváže přátelství se Sam Sparks, televizní rosničkou, která do města přijíždí, aby udělala reportáž o tom, co sama označuje za „nejvýznamnější meteorologický fenomén v dějinách.“ Ale když se lidé začnou nenasytně dožadovat víc a víc jídla, začne se stroj chovat nepředvídatelně a vypouštět na město špagetová tornáda a obří karbanátky. Pokud nemá město skončit pod lavinou želé a zavalené melouny, je na Flintovi se Sam, aby společnými silami stroj zastavili a dali všechno do pořádku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (669)

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Když jsem tak přemýšlel o hodnocení tohoto filmu, tak jsem přešl z prvního pětkového pohledu na čtyřkový pohled, až jsem nakonec skončil na trojkovém. Myslím se že tři hvězdy jsou k tomuto animáku docela optimální. Příběh filmu se poved, to jo (komu kde padal hambáč na hlavu že), ale také si musíme říct, že už je to klasický filmíček pro dětičky, která jako vždy skončí nejlíp jak může a ktomu nám příde nějaké rodičovské ponaučení, kterých už bylo ve filmovém světě tolik, že si myslím že už se toho všichni nabažili až moc. Už by to chtělo trošičku něco jiného hold. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nejprve jedno varování, které platilo už za dob Ratatouille - nesedejte k tomuto animáku hladoví, protože pak riskujete něco, co by se dalo přirovnat k mučení… :-) Zataženo, občas trakaře má skvělou první polovinu. Úvodní scéna, nepovedené vynálezy a Steve jsou toho důkazem. Jenže pak přijde druhá polovina, kde se bavíte už o něco méně. Je pořád na co koukat a nenudíte se, ale ta lehkost a kouzlo první půlky je pryč. Nicméně je to pořád zdařilá jízda se skvělým dabingem (teď mluvím o originálu, kdy např. Steva dabuje Neil Patrick Harris) a fajn nápady (hrad ze želé). Ke špičce žánru to sice neřadím, přesto ale to je velmi povedená zábava, kde si můžete být jistí, že prckové se od ní neodtrhnou a vy se k nim s chutí přidáte. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to nebo se tento animák opravdu nepovedl? Pokud bych měl srovnávat s konkurencí, bylo by hodnocení ještě o chlup nižší. Cílová skupina, na kterou všechno to jídlo padá, jsou piškoti, to mi nikdo nevyvrátí a tak taky vypadají všechny "komické" situace a hlášky. Prostě a jednoduše jsem se nezasmál ani jednou, možná proto, že jsem do tohoto počasí vkládal velké naděje. A to jsem si říkal, že by mi alespoň zahnalo hlad... :-) 45% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady povedených animáků. Ze začátku mi docela trvalo než jsem se naladil na ten správnej styl humoru a některý ty ksichty co tam hází hlavní hrdina mi moc vtipný nepřišly. Těch nápadů je tam ale tolik a druhá polovina filmu je natolik šílená, že se tomu nedá odolat. A to, že člověk dostane hlad u filmu, ve kterém prší hamburgery, sněží zmrzlina nebo chodí pečený kuřata je tak trochu samozřejmostí ;) 70% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po traileri som nemal vysoké očakávania, o to viac ma prekvapil samotný film, ktorý sa bezposporu radí k najnápaditejším animákom poslednej doby. Až nečakane sofistikovaná groteska (kritiku konzumnej spoločnosti tu nejde nevidieť) v ktorej nie je núdza o originálne napady, rozmanité odkazy, ktoré divák nemusí postrehnúť hneď na prvýkrát a doslova svištiace tempo ocenia aj deti či diváci ktorí sa chcú proste baviť a nezamýšlať sa nad uleteným príbehom. Vizuálne možno nejde o úplnú špičku ale vhodne zvolená forma to pohodlne prebíja. Ideálny relax pre celú rodinu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Kniha Judi Barrett z roku 1978 "Cloudy with a Chance of Meatballs" byla ve Spojených státech zvolena mezi nejlepších 100 obrázkových knih pro děti. (chelseaman22)
  • Vnější vzhled Flintovy (Bill Hader) laboratoře je vymodelován podle Wardenclyffe Tower, která sloužila Nikolu Teslovi jako laboratoř pro experimenty s bezdrátovým přenosem. (HellFire)
  • V severoamerických kinech film utržil 124,9 milionu amerických dolarů, v celosvětových dohromady 243 miliony. (NIRO)

Související novinky

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

22.03.2014

Phil Lord a Chris Miller patří mezi nejobletovanější režisérská dua současnosti. Jejich nápadité animáky Zataženo, občas trakaře a Lego příběh zaznamenaly velký úspěch, stejně jako bláznivá akční… (více)

Lego příběh bude pokračovat

Lego příběh bude pokračovat

26.02.2014

Jména Phil Lord a Chris Miller možná neznáte, práce těchhle dvou pánů vás ale nejspíš pobavila už několikrát. Jedná se totiž o režiséry skvěle hodnocených animáků Zataženo, občas trakaře a Lego®… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama