Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (764)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrný film. Tvůrci zřejmě zamýšleli kanonádu vtipů, jenže zdaleka ne všechny pokusy o humor jim vyšly, navíc se nevyhnuli asi největšímu nešvaru současné (především americké) komediální tvorby - bolestivě krkolomnému kombinování humoru s moralizujícím poselstvím. Ano, ano, tu a tam jsem se vážně zasmál, ale často to zkrátka bylo takové, hm, bezkrevné.___P.S. Vlk(odlak) Wayne se v českém dabingu jmenuje Helmut a má německý přízvuk. Tuší někdo proč? ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ja mám pocit, že som sa pri tomto animáku smiala aj na tom čo vtipné byť nemalo. Namosúrený tatko Drac, bol neskutočne úžasný ale zas keď nahodil ten ňuňu fejsík s úsmevom tiež som nevedela odolať, navyše jeho neodolateľný prízvuk sa veľmi dobre počúval, Adam Sandler má u mňa hviezdičku. Film chrlí jednu hlášku za druhou a narážky na ľudí, ktorí si všeličo o príšerách myslia ma dobre pobavili. Chcela by som pripomenúť však jednu, kde Dracula označil, práve ľudí za príšery. Keby som tam potľapkám ho po pleci a len mu kývnem hlavou na znak súhlasu, že má úplnú pravdu. Genndy Tartakovsky si u mňa vyslúžil obdiv. Teraz ho už nebudem obdivovať len kvôli Dexter's Laboratory, ale i kvôli Hotelu Transylvánia. Bravó som neskutočne spokojná s filmom. Vedela som, že práve tento ma nesklame. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Třeskutě vtipná pohádka o mírumilovných krvesajích, kde je (nejen) moralizování vzhůru nohama, tempo vyprávění uhání doslova střelhbitě a hlavně - každých pár vteřin přijde fajn vtip a každých pár minut hláška či grimasa, která mě spolehlivě posílá do kolen. Přestože nedokážu vysvětlit, jak to téhle tvůrčí sestavě vyšlo, nebudu zakrývat, že ještě pěkných pár hodin po závěrečných titulcích jsem měl na tváři široký úsměv. I třeba díky Mavis, do které jsem se stihl zamilovat už během úvodní pětiminutovky. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení, traileru a animací to nevypadalo úplně marně, ale přece jen to bylo infantilnější a trhlejší víc než jsem čekal. Nemálo vtipů padlo na úrodnou půdu, zasmál jsem se, ale zároveň jsem si nejednou říkal: aha, tohle mělo být vtipný, ale skutek utek. Ale potenciál tam byl! Když to vezmu kolem a kolem, postavičky byly sympatické a hudba v pohodě. Snímek se jen drží strašně při zemi a je snad cílen výhradně na malé nebo hloupé děti, protože děj by pochopil i dement s půlkou mozku (vždyť i ParaNorman byl víc k zamyšlení!). Ale dát 2* mi připadá moc krutý. # viděno: monitor, 5.1 # příběh 5 | hudba 7 | humor 3 | akce 5 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Genndy Tartakovsky, spolutvorca a dlhoročný udržiavateľ vysoko originálnych stálic a klenotov televízie Cartoon Network ako Dexter's Laboratory, Samurai Jack, The Powerpuff Girls alebo aktuálnejšieho Star Wars: Clone Wars servíruje nečakane obohraný podradný popkultúrny pastiš, ktorý sa priživuje na sláve "demytizujúcich" komédií 80. rokov a trendoch animovanej produkcie. Hotel Transylvania ponúka miesto skutočného zábavného potenciálu len prázdny nenápaditý obal hýriaci farebnými obrázkami monštier klasických hororových príbehov a hollywoodskych filmov 30. rokov. Miesto oživenia ich slávy a inteligentného humoru cieli na tínedžerské publikum zlepencom bláznivých scén, okorenených modernými "in" fenoménmi (postrehnuteľnými najmä vo hudobnej kulise), ktoré nemajú inú rolu než prosto a priemerne baviť nenáročné rodiny divákov, ktorým nevadí platiť si za to, čo už videli sto krát a lepšie. Výsledok je nemastná, neslaná koláž, postrádajúca aspoň štipku vlastnej identity. Ani post mortem by to nepôsobilo čo i len o kúsok zaujímavejšie a zábavnejšie. 35% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Severoamerické tržby byly 148,3 milionu dolarů, celosvětové 358,4 mil. (NIRO)
  • Premiéra filmu byla naplánována na 28. září, což je celosvětový den boje proti vzteklině. (Dr Lizal)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama