Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (1 515)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Mě už tyhle šablonovitý standardy nějak nudí. Pořád dokola: Hodná pěstounka vychová plnohodnotnou lidskou bytost (pravda, s lehkou vadou řeči), rozvijí v ní cit pro hudbu, umění, literaturu, domácí práce a péči o tělo. Očividně jí poskytne více vzdělání, než kterého se dostane drtivé většině obyvatel království a na oplátku se dočká pouze opovržení a nevděku. Dcerunka jí uteče s gaunerem, spřáhne se se spodinou společnosti, zkorumpuje prvotřídního člena gardy a díky povrchní kráse a cíleně potrhlému hraní na city a chtíči, který vyvolává u naivních jinochů, si vybuduje hierarchickou společnost, vystavenou na kultu charismatické panovnice, což jde ruku v ruce se svrhnutím doposud vládnoucí královské dynastie. Bezohledná cesta na vrchol za 'emancipací' jest dokonána zfanatizovaným sebeobětováním podmaněného otroka jejího klína. Skrze krev přichází dospělost, skrze vraždu macechy předzvěst vlády nové generace, skrze změnu barvy vlasů potvrzení nového společenského statutu.__ Jak říkám, co svět objevil Disneyho, jde pořád dokola o to samé. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Keď Pomo uvidel akčák Face Off, uvedomil si, že je kompetentný hodnotiť akčné filmy. Tak nejak som sa cítila ja pri sledovaní Tangled. Všetky novodobé animáky sa hrnú do kín jedna radosť, no veľa z nich sú len prešumiteľné jednohubky vyvolávajúce emócie z umelého príbehu, stále mi tam chýba romantická iskra, ktorá by ma vrátila do atmosféry sentimentálnych Disney príbehov. Tangled mi obnovil spomienky na hrady, zámky, princezné, klasický súboj medzi dobrom a zlom, ktorý ničím neprekvapí, no predsa patrí k tomu. A hoci v klasickom Disney sa do seba postavy zamilujú pri jednom letmom pohľade a vyspevujú ódy na lásku, v Tangled si k hlavným postavičkám a k ich rozpačitému a vtipnému zoznámeniu, ktoré prechádza do vzájomnej náklonnosti, budujete vzťah postupne a isto. Zároveň musím pochváliť animátorov, ústredný pár je nádherný rovnako ako celé prostredie, ktoré ich lemuje + krásne piesne a výborné hlášky. Nezvádzajú tu boj zvieratá za plotom, nezachraňuje tu Marlin svojho malého Nema ani nás nečakajú super schopnosti obľúbených superhrdinov, toto je romanticko-komediálny príbeh zo zámku o jednej malej princeznej. Od dôb Úžasných, Nema a Mŕtvej nevesty najkrajší animák, aký som mala tú česť zhliadnuť. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu velmi předvidatelný příběh (pohádku Rapunzel jsem v životě nečetla, neviděla ani o ní jinak neslyšela), ploché postavy a klasické vyprávění pro děti s několika velmi průměrnými "muzikálovými" čísly. Na druhou stranu zábavná podívaná, která ani na chvilku neztrácí tempo a některé scény (zejména ty, ve kterých se vyskytuje banda z hostince u kačátka) bych se nebála označit za perfektní. Najde se i pár dalších vtípků pro dospělé, potěší místy patrná sebeironie (i když zdaleka ne tak dotažená a prvoplánově úmyslná, jako v Kouzelné romanci) a film jako celek sice nemá na žádný z Pixarovských kousků, ale s ostatní konkurencí se může snadno srovnávat. Příjemná podívaná a ode mě výsledných velmi zasloužených 70%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Disney takový, jakého známe - akorát ve 3D. V Na vlásku je všechno, co se mi na pohádkách z myšákova studia líbí i nelíbí. Perfektní postavy - lidské i zvířecí (já chci psího koně!!), jednoduchý, ale dobře napsaný příběh s rozumnou mírou humoru (určeného dětem i dospělým) i romantiky, podařená hudba a několik ohromně chytlavých písní. Na druhou stranu mi ale byly vždycky trochu proti srsti animáky, v nichž postavy zpívají, a to byl částečně problém i tohohle filmu. Nejvíce mi vadil ten ohromně superromantický duet v loďce - scéna, která mi, myslím, na několik minut pěkně rozhodila cukrovku, jak moc sladká byla. I tak ale čtyři a půl hvězdy, hezké to bylo. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Disney navázal na svoji tradici opravdu ve velkém stylu. Na vlásku je opravdu pěkná pohádka, ale zcela subjektivně musím napsat že kreslené postavičky, či loutky por mne budou vždy krásnější než digitální. Ty jsou totiž produktem mnoha tvůrců a nenesou onu osobitost. Ale i tak Disney dokázal, že animovat umí, třeba pohyby koně Maximuse geniálně parodují skutečné chování koní. No a pak j zde muzikálová hudba, která je pro mě osobně protivná, protože je patetická a připomíná mi muzikály, a hlasovým projevem pak Superstar a podobné debility. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Vedoucí týmu vizuálních efektů Steve Goldberg, vedoucí týmu počítačové animace Jesus Canal a tým vlasových expertů (pod vedením Sinman Čao a Kelly Ward) byli pověřeni úkolem vdechnout Locičiným vlasům život. Vyvinuli zcela nový software, zvaný Dynamical Wires. (Taninaca)
  • Princezna je po celou dobu filmu bosá. (tb_23)
  • Skladatel hudby Alan Menken prohlásil, že se při tvorbě nechal inspirovat rockovými nahrávkami z šedesátých let. (EbiGuetta)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama