Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

castor 

všechny recenze uživatele

Nezávislá vlaštovka, která neosloví každého, ale je určitě zajímavé sledovat americké bolístky zase z trochu jiného úhlu pohledu. A s výborným scénářem. Příběh a téma (i když jsou neokoukané) tak úplně nestrhnou, naopak herci naprosto vynikají. A nejsou to jen výborní a přesní Ben Foster a Woody Harrelson, ale i v menších rolích excelující Jena Malone, Steve Buscemi nebo Samantha Morton. Drama The Messenger je hlubším, soustředěnějším, citlivějším a intimnějším pohledem než kterýkoliv novodobý válečný snímek (Smrt čeká všude, Zredigováno, Země zatracených), které se většinou minuly účinkem. A to se navíc mezi miny a ostřelované konvoje vůbec nepodíváme. Naopak nám debutující Oren Moverman předkládá dlouhé záběry bez střihu, scény bez klišé, tezovitosti, balastu, bez tklivé hudby a i linie Foster bývalá láska a Foster nová láska nepůsobí nikterak rušivě. Takže za 70% a díky za ty herce.. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

skoda, preskoda, kdyby zde bylo vic tech smrt-oznamů, mohlo to byt mnohem lepsi.. mnohem po emocionalni strance vyzivnejsi.. takhle se to potaci na hrane mezi hodne dobrym a dost spatnym... takze pres vsechny sceny, ktere se mi libily, pres skvely vykon obou hlavnich akterů (a i tech vedlejsich, hodne me pri tech oznamech mrazilo..) musim dat jen tri. Proste jako celek Messenger neni takovy, jak vypadal v trailerech. Tahle tema mela na vic. PS: Ben Foster nám krásně dozrává. :-)) ()

Reklama

Swansea 

všechny recenze uživatele

V povaze této práce vás nezabíjí kulky, bomby či nášlapné miny, ale roztrhává vás emocionálně na kusy pokaždé, kdy oznamujete rodinám tu nejfatálnější zprávu o jejich milovaných. Není vždy snadné dodržet všechna ta pravidla neobejmout, nedotýkat se a ani jinak nezasahovat v momentě, kdy se lidem před vámi hroutí svět. Naprosto dokonalý herecký koncert Bena Fostera a Woody Harrelsona. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Strašne silne zapachájúci film Oscarom...emóciami nabitý príbeh, skvelý Ben Foster, tradične dobrý Woody Harrelson, a vojnová tématika...ktorá jasne zaberá na Američanov...zabrala aj na mňa..film ma pohltil svojim syrovým spracovaním, a donútil sa ma zamyslieť nad témou tohoto filmu...fakt silný film ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý ale děsně nudný snímek. Přijde mi, že trval mnohem dýl. Sice film těží hlavně ze silného efektu oznamovacích scén, ale ke konci zaujme i vztahem obou vojáků. Každé oznámení proběhlo jinak, tak si divák může udělat představu, co všechno musejí vojáci oznamující rodinám smrt syna či manžela prožít. Jenže už málokoho zajímá nekonečné žvatlání vdovy o svých pocitech. Druhou nekonečně nudnou scénou bylo vyprávění Woodyho Harrelsona o něčem, co si vlastně už ani nepamatuju, ale vím, že jsem strašně dlouho koukal, jak mluví a mluví a mluví a mluví a mluví... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)

Související novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama