Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

Dado 

všechny recenze uživatele

Z času na čas sa mi pri výbere filmov, z ktorých mám pocit, že by ma mohli baviť, podarí šliapnuť úplne mimo, a toto je jeden z tých prípadov. Respektíve, možno to bol správny krok, ibaže s oneskorením prinajmenšom jednej dekády. Byť totiž v ich veku, tak by ma pirátske dobrodružstvo násťročných sopliakov zrejme dokázalo spoľahlivo vtiahnuť. Dnes už však vidím predovšetkým rozpačitú snahu natočiť Indyho pre deti, ktorej akékoľvek pozitíva (hudobná stránka, príjemná dobová atmosféra a občas i nejaký ten zábavný okamih) dokázali u mňa bezpečne udupať nesmierne uškriekaní hlavní hrdinovia, nevtipne ťarbaví záporní hrdinovia a putovanie oboch týchto skupín, ktoré vo mne nezanechalo žiaden výraznejší dojem. Asi to teda nebol práve najlepší spôsob, ako sa zoznámiť so scenáristickými schopnosťami Chrisa Columbusa, ktorého som doteraz poznal len ako mimoriadne zručného režiséra. (40%) ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Zábavný dobrodružný film pro děti všeho věku, který mi připomínal Indiana Jonese nebo Cestu do středu země. Byl, pravda, příliš ukřičený, čímž mi šel na nervy, ale jinak v něm bylo vše, co si v dětské fantazii představujeme – jeskyně, tajemné chodby, v nich různé nástrahy a pasti, kostry, piráti a samozřejmě poklad. Je to film na který se nezapomíná. S potěšením jsem ho sledovala kdysi dávno a ani teď po letech nezklamal. Asi ve mně kus dítěte zůstalo. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

V roce 1985 se dalo dohromady neskutečně silné trio: božský Stývn (Produkce), akční mistr Donner (Režie) a Chris Columbus (Scénář), aby nám ukázalo, jak se získávají peníze na nezaplacené účty, či záchranu městečka, kde žijete. Vykašlete se na práci. Seberte pár kamarádů a vydejte se do místního podzemí, které je skrz na skrz přeplněné nápaditými pastmi. Takhle nějak vypadá jejich recept. OVŠEM musí vám být něco málo přes deset let a musíte být plní dětské fantazie. Jestli tohle neplatí, tak se radši vraťte k lopatě, nebo co to vlastně děláte :-) To samé platí pro film. Jestli je ve vás kus dítěte, tak si ho určitě užijete, protože snímek má hravý a vtipný scénář, který se odehrává v zajímavé výpravě, která i v omezenosti, kterou jeskyně disponují dovoluje kameře kreslit krásné obrázky. Navíc má film slušné dětské herce. Sean Austin už tady trénuje vykulená očka na Pána Prstenů a zaujme i Josh Brolin coby jeho starší bratr, ale nezaostávají ani ostatní herci. Akčnější scény jsou dobře natočené a nápadité (Hraní na varhany) a nebýt toho, že jsou některé scény na můj vkus až moc ukřičené a slaďoučké, tak bych neměl skoro co kritizovat. P.S. To, jak si Donner na konci rýpl do svého Supermana, bylo úžasné:-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako hrom. Takový milý Indiana Jones pro mladší diváky. Taky jsem chtěli zažívat podobná dobrodružství jako ta parta kluků. Ale v našem okolí byla jen jedna stará a zpustá vila, ve které bydlela stará paní a ta se na zápraží zjevovala jako duch. Pořád se při reprízách dobře bavím. Zavzpomínat si na dětství není na škodu, zvlášť v dnešní bláznivé době. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Štvrťstoročie starý film, ktorý mojej pozornosti doteraz unikal a ja som si ho vychutnal, akoby mi bolo desať. To o niečom sakramentsky svedčí! (október 2016: no, a rovnako tak si to vychutnal aj môj práve 11-ročný syn. Chvíľami nedýchal, veľa sa rehotal, vyľakaný schovával za vankúš... Jedna - slovníkom súčasnej omladiny - mega-klasika!) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Příjmení bratrů - Fratelli - znamená v italštině "bratři". (mi-ib)
  • Robert Davi, který je trénovaný operní pěvec, přišel s nápadem na scénu, kde zpívá Hlupoňovi. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama