Reklama

Reklama

Trojdílný muzikál Doctor Horrible's Sing-Along Blog, určený výhradně pro internet, pojednává o šíleném vědci a zároveň superzločinci, který je platonicky zamilovaný do dívky z prádelny, Penny. Je však příliš plachý na to, aby ji oslovil. Zároveň velmi touží po tom, aby se dostal do ligy superzločinců. V cestě za splněním obou snů mu však stojí jeho věčný rival a superhrdina Captain Hammer, který ho ve všem poráží. Scěnář napsal uznávaný tvůrce Joss Whedon, spolu se svými bratry a snoubenkou jednoho z nich, během stávky scénaristů a celý projekt natočil s minimálním rozpočtem s pomocí svých známých. (Sydia)

(více)

Recenze (291)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Doktor Hrůzný (Neil Patrick Harris je boží a navíc opravdu umí zpívat!) se vidí jako komiksový padouch, ve skutečnosti je to ale roztomilý nesmělý trouba Billy, kterému věčně dává na frak jeho šupácká nemesis Captain Hammer. Joss Whedon dal dohromady sympaticky nadsazenou chuťovku dělanou z radosti a pro radost. Která ale, jak nepřekvapí nikoho, kdo viděl pár dílů Firefly, Buffy nebo Angela, nepostrádá jistou sofistikovanost. Myšlenka o tom, jak pod povrchem člověka hledáme jeho skutečné já, abychom ještě hloub našli tu samou vrstvu jako na povrchu, rozhodně stojí na úvahu. Dokládá to ostatně úplně poslední záběr, kde vidíme starého známého Billyho. P.S. "On the rise" je bezkonkurenčně nejkrásnější duet, který jsem za poslední léta slyšela. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Dr.Hrůzný, Kapitán Kladivo, Vlhkoun....Zlý kůň a hlavně Evil Leage Of Evil (v originale to zní líp). Jako sledovat béčkovou parodii na superhrdiny. K tomu písně alá pomáda (Oh Sandy :-D) a hlavní role Neil Patrick Harris. Sakra to se povedlo a i já se jednou stanu Superzlým. Budu Superevilmen of evil. Snad mi napíše Zlý kůň a dostanu pozvánku do ELOE. ()

Reklama

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Lacný infantilizmus v podaní výborných hercov a zároveň vynikajúcich spevákov. Soundtrack je aj po stom vypočutí za šesť hviezdičiek, snímok je aj po druhom zhliadnutí za štyri. Lacný vizuál (nie bez dôvodu) mi nevadí, ale zopár hluchších miest áno. Ale je obdivuhodné ako sa z projektu za takmer nulový rozpočet stal kult. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Wow, nečekala jsem, že by někdo do 40 minut dokázal vtěstnat tolik emocí a nápadů. Whedon na tak malém poli vytvořil unikátní svět, který by unesl delší stopáž. Neil Patrick Harris tu představuje roztomilé komiksové "zlo", kterému musíte fandit, jeho dívka snů zase naivní "dobro" a spolu vytvářejí krásný kontrast a přitom se vlastně doplňují. A pak tu máme narcise Captaina Hammera, kterému Nathan Fillion dodává správnou dávku charismatu i slizkosti. A hlavně se tu zpívá ve stylu starých muzikálů a zvlášť z Harrisova podání tryskají emoce. V závěru jsem čekala spíš rozjuchaný happy end, ale osudová tragédie a zrod superpadoucha taky nejsou špatné. Prosím, prosím, ať vznikne pokračování. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na web filmeček je Dr. Horrible neskutečně našláplou záležitostí s velice chytlavými písničkami, příjemným humorem a opravdu nečekaným závěrem. Whedonovi se podařilo obsadit mé oblíbené seriálové herce s vtipným Neilem Patrickem Harrisem v čele, krutopřísným Nathanem Fillionem a hlavně kouzelnou Feliciou Day. Škoda, že se vše odehrálo tak rychle a že se tato minisérie nedočkala většího rozvinutí. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Univerzální zadní dvorek užívaný pro scény s uličkou a pro dramatický vstup kapitána Hammera na scénu, je jedna z částí, která byla zničena při požáru studia v roce 2008. (HappySmile)
  • Omračující paprsek Dr. Horribla, který později přemění na smrtelný paprsek, je omračující zbraň, kterou nosí vojáci Alliance v seriálu Firefly, avšak zde ji má Dr. Horrible obráceně. (HappySmile)
  • Seriál byl časopisem Time jmenován 4. nejlepším televizním seriálem roku 2008, přestože byl vytvořen pouze pro internet a nikdy se neplánovalo, že by běžel klasicky v televizi. (HappySmile)

Reklama

Reklama