Reklama

Reklama

Manželské etudy


Marcela a Jiří (E05)

(epizoda)

V první epizodě budeme nahlížet na komplikovaný vztah Marcely a Jiřího Haverlandových, jejichž soužití končí již několik měsíců po svatbě rozvodem a následným soudním řízením ohledně péče o dítě. Byly důvodem jejich rozkolu pouze neutěšené podmínky ve společné domácnosti s Jiřího rodiči a urazí dvojice po období naprostého odloučení alespoň kousek cesty zpět k sobě? (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť svadba pod orlojom, obrad aj v kostole, ale krátke trvanie manželstva. Cítim sa veľmi zvláštne pri sledovaní začiatkov príbehu, ktorého neskoršie udalosti si tak dobre pamätám. Bolo by toho veľa aj na koňa, a nie na malú chovateľku koní. Oproti tomu, čo má prísť, sú trampoty s rozvodom iba prechádzka ružovou záhradou. A ten optimistický záver filmu s priateľským posedením pri káve v horčičáku a cigaretke... –––– ...poté začal projevovat sporadický zájem o dítě, poprvé ho navštívil dne 26.2., přinesl mu jablka, v březnu mu přinesl čokoládu a o velikonocích zajíčka, a od 4.5. o dítě opět neprojevil žádný zájem. –––– Já bych vás ráda pozvala do svýho novýho bytu. Který jsem dostala. –––– Je jedna taková věta, že človék by měl žít tak, aby se za to nemusel v životě stydět. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrejme (určite?) najsilnejší príbeh z Manželských etud a to natoľko silný a nosný, že sa časom rozrástol aj do plnohodnotného celovečerného spin-offu, uvádzaného svojho času normálne v kinách. Marcela je žena, s ktorou sa život nemaznal už od mladých liet a už v tomto "štartovacom" prvom dieli sa jej smola lepí na päty (pán manžel vyzerá ako sériový vrah, ktorý zatiaľ úspešne uniká polícii). Temné a depresívne - a to nás najbrutálnejšie twisty Marcelinho života ešte iba čakajú v ďalších pokračovaniach. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je pravdepodobne jediny negativni dil prvni serie. Nicmene ma hodne silnou nosnou pointu, manzel evidentne mamanek a pani silne emancipovana tvrdohlava zena, ale uz na prvnim dile, kde si oba zrejme projdou svym, je videt silny vyvoj obou osobnosti. Cekam jestli si znicili zivot nebo to cele vlastne dopadne uplne jinak? ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Příběhy jednotlivých epizod z dílničky Manželských etud, režisérky Heleny Třeštíkové ve vás něco zanechá, ať už pozitivního či negativního rázu, ale zanechá. U některých epizod se zdá až k neuvěření, jak radosti a strasti obyčejných lidí různého typu dokáží strhnout vaší pozornost. V tom je taky vidět, že Třeštíková natáčí všechny tyto epizody od srdce. Též se dá ocenit originalita časosběrného dokumentu, kde po dobu několika let sledujete změny hlavních postav, to je zcela fascinující a působivé. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama