Reklama

Reklama

Manželské etudy


Zuzana a Vladimír (E03)

(epizoda)

Dnešní večer strávíme se Zuzanou a Vladimírem Gdovínovými, kteří se díky působení ve stavebním průmyslu ještě před svatbou rozhodli vybudovat vlastní domov. Cesta k jejich snu však trvala několik let, stejně jako očekávání příchodu prvního potomka. Během nich se učili lépe poznávat svého partnera a zvládat časté „Itálie“ provázející jejich soužití. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalší mladý pár, ďalšia svadba, znova 80. roky. Obaja sú stavbári (!), ale Vladimír už veľmi rýchlo po dvadsiatke začne pokukovať po inom zamestnaní a tým nie je nič menšie, než profesionálne fotografovanie. Ktoré, ako sa ukáže v nasledujúcich dieloch, ho nakoniec bude naozaj sprevádzať celý život. Dosť výrazná pár, pretom dávam vyššie hodnotenie už prvej časti. ()

Barbarica 

všechny recenze uživatele

Vladimír: "To je hrozná dřina - manželství." Preto treba vidieť Třeštíkovej psychoanalytický cyklus...zistiť, prečo je to ťažké & ako na tento typ zväzku. Najefektívnejšia divácka stratégia sledovania, aká mi napadá: 1. Sám a/alebo s vlastnými rodičmi a následne s 2. potenciálnym manželským partnerom. Pozrieť si jednotlivé páry po svadbe a po 20 rokoch, za účelom okamžitého porovnávania. Zaradiť do školských osnov...ideálna príprava počas uvažovania nad manželstvom. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Příběhy jednotlivých epizod z dílničky Manželských etud, režisérky Heleny Třeštíkové ve vás něco zanechá, ať už pozitivního či negativního rázu, ale zanechá. U některých epizod se zdá až k neuvěření, jak radosti a strasti obyčejných lidí různého typu dokáží strhnout vaší pozornost. V tom je taky vidět, že Třeštíková natáčí všechny tyto epizody od srdce. Též se dá ocenit originalita časosběrného dokumentu, kde po dobu několika let sledujete změny hlavních postav, to je zcela fascinující a působivé. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto vyzerá na celkom normálny pár s normálnymi názormi a úplne normálnym správaním. Po svadbe nezačínajú dieťaťom, ale prestavbou bytu. Ako odborníci tam vpašovali na tú dobu aj nezvykle moderný prvok prechodu medzi kuchyňou a obývačkou symbolickým okienkom. Sympatická je aj hudba, čo zaznieva, napríklad soundtrack muzikálu Bedári. –––– Víš, jak jsem to viděl já? To je úplně něco jinýho, totiž... –––– Pro mně životní ideál je ten, abych neměl stálou pracovní dobu. ()

Awer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stavbaři jako zrození pro starosti s potřebným budováním hnízda, pro sebe už ne tak. Nicméně dynamika interakcí se mi líbila od obou, zase to životaschopné stání (jak by řekl Kryl) a nefatalistické přijetí života, byť ve dvou nakonec dost různých polohách a byť se z toho následně stává skoro sólo skoro celebrity Vladimíra. Super chill dcery dosvědčují dojem, že tady je přes všechny zákruty osudu něco dobře. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama