Reklama

Reklama

Manželské etudy


Zuzana a Stanislav (E04)

(epizoda)

Dnešní večer strávíme se Zuzanou a Stanislavem Čeřovských, kteří se stali manželi již v osmnácti letech. Dítě bylo na cestě, Zuzana měla před maturitou a Stanislav před vojnou. Jaký vliv mělo časté odloučení partnerů na začátek společného života, do něhož brzy vstoupil další potomek? (Česká televize)

Recenze (16)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mladý párik, tak trochu bítlsácky a tomu zodpovedá aj hlavná svadobná pieseň Yesterday. Berú sa, lebo „musia“, aj keď v podstate vôbec nemusia, a nechcú, čo sa prejavuje hneď. Každý má úplne iné záujmy, mladý si bastlí elektroniku, jazdí na motorke a svadbou sa u neho absolútne nič nemení. Mladá vyzerá celkom bez záujmov. Vlastným bytom sa toho veľa nezmení a aj keď nejde o žiadne veľké konflikty, dobre to nevyzerá. Trochu sa mi dokument zdal zostrihaný účelovo a Stano s dieťaťom sa v zábere ani neobjavil, až neskôr na nejakej rodinnej oslave. –––– Pro mě se to zatím vlastně moc nezměnilo, tak se cítím stejně dobře jako předtím. ()

Awer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kontrast geniálního, vždy s dobou stíhajícího hračičky všeuměla a až programově neúspěšné, nemocné věrné divačky Ošklivky Betty, pro níž je všechno v životě tak nějak moc rizikové, akční, vyhraněné etc. + jejich dětských replik. Ovšem nebylo by to celé úplně jinak, kdyby nechtěně v jináči mohl být on, a ne ona? ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Příběhy jednotlivých epizod z dílničky Manželských etud, režisérky Heleny Třeštíkové ve vás něco zanechá, ať už pozitivního či negativního rázu, ale zanechá. U některých epizod se zdá až k neuvěření, jak radosti a strasti obyčejných lidí různého typu dokáží strhnout vaší pozornost. V tom je taky vidět, že Třeštíková natáčí všechny tyto epizody od srdce. Též se dá ocenit originalita časosběrného dokumentu, kde po dobu několika let sledujete změny hlavních postav, to je zcela fascinující a působivé. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem před lety viděla tuto epizodu Manželských etud, bylo mi jasné, že manželství nebude fungovat. Brali se příliš mladí. Sice spolu tři roky chodili, ale Stanislav měl i po svatbě hlavně své koníčky, kterým se věnoval, a Zuzana se starala o děti a domácnost. Když za ní přijížděl v době, kdy spolu nebydleli, jen jednou týdně, a trávil čas okolo své motorky, to bylo rozhodně špatně. Zuzana říkala, že by ho chtěla trochu zapojit do chodu domácnosti, třeba obstarat nákupy. Ale při její mírné povaze asi nedokázala zavelet, aby jí s něčím pomohl. Dva lidé s odlišnými zájmy, s odlišným životním stylem, kteří se k sobě nehodí. Pokud někdo hodnotí Zuzanu jako pasivní, má jistě pravdu. Ale mně jí bylo líto, protože kdyby měla jiného partnera, ne tak aktivního, mohla by prožít spokojený život. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvý diel manželských etud Zuzany a Stanislava je tradične pomerne slabší, ešte sa to len začína, všetko je opatrné, hanblivé a sledujeme len prvých pár rokov. Lepšie (pre diváka) to začalo byť až v nasledujúcich dieloch. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama