Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hysterická digitální kamera najíždí a odjíždí na herce, aniž by k tomu měla nějaký rozumný důvod. Je to jen manýra. Mezi postavami příběhu není jediná aspoň trochu sympatická. Všichni jsou sobci a hráči s mocí. Řvou na sebe a nadávají si, z plátna se linou vodopády slov a já se v tom úplně ztratila. Možná taky kvůli mizernému překladu, takže snad filmu i trochu křivdím. Ale působilo to na mě nepřehledně, zmatečně a nesympaticky. Dosledovat to bylo náročné a nepříjemné. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

1,5  Politická satira, ktorá mi je protivná skoro vo všetkých ohľadoch - už len tým, že je výhradne o špinavej politike (politiku vo filmoch príliš neobľubujem), protivne rozkývanou kamerou (akoby mal kameraman poriadne vypité), nevtipnosťou a zároveň úpornou snahou byť vtipný a aj nesympatickými postavami, medzi ktorými je obzvlášť protivný komunikačný expert (Director of Communications), ktorý nedokáže povedať ani jedinú vetu bez slovíčka f*ck. Jedna z mála pozitívnych vecí, ktorú na tomto filme vidím, sú výborní herci (najviac ma zaujal Tom Hollander). ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„Jestli se to stalo nebo ne, není důležité. Je to pravda!“ Přirozené popírání nepopiratelného dělá mému vrozenému cynismu velkou radost a stejně tak svižné přetavení protiválečných argumentů v neotřesitelné důvody k vyhlášení války. Tedy baví mne to ve filmu, ale ve skutečnosti se mi z těchto standardních postupů zvedá kufr. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Nejzběsilejší komedie od dob Wilderovy Raz, dva, tři s jazýčkem (spíše žiletkou) tak satiricky nabroušeným, že oproti ní jsou Yes, Prime/minister a Vrtěti psem břitké asi jako Poláčkových Bylo nás pět... Scénář je mistrovsky vybroušený kousek od něhož by mohli všichni odkoukávat timing dialogů, jakož i vykreslení postav na ploše pár minut, přičemž žádná ovšem nespadne do kategorie jednoduchých karikatur. Prim hraje obzvláště Peter Capaldi jakožto poradce britského premiéra, který si svou malost kompenzuje maximalistickou misantropií a používáním nejsprostších anglických slovíček jako spojek ve větách... ()

erased 

všechny recenze uživatele

Rozloučení s Malcolmem Tuckerem podruhé, tentokrát formou nepřímého prequelu z dob, kdy byl na vrcholu. Jedna téměř epizodně rozdělená zápletka mezinárodní politiky bez problémů překonává vše, s čím přišel samotný seriál. Jen se u toho nesmí ani na minutu zaspat, děj je totiž do těch necelých dvou hodin nacpaný tak vrchovatě, že div nepřetéká. Obsazení starých známých herců do nových rolí na jasnosti nepřidává, ale naštěstí jsou jejich postavy povahou těm původním podobné, takže vlastně baví stejně, ne-li víc, třeba takový Ollie totiž vedle nemožného Simona Fostera září ještě víc, než při svém triumfu v závěru seriálu. Pomyslným esem v rukávu je ale nakonec generál Miller v provedení Jamese Gandolfiniho, který přes svou váhu i nečekaně pevný charakter s lehkostí válcuje vše, co mu do cesty přijde. Spolu s Malcolmem jsou to postavy, které díky svým hercům vynikají nad veškerou konkurenci. Jejich precizní slovní přestřelky už jsou díky The Thick of It samozřejmostí, avšak chemie mezi postavami tady funguje ještě lépe než kdy dřív. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V rámci prípravy pre svoju rolu mal Peter Capaldi prístup do Pentagonu, kde viedol rozhovory s viacerými generálmi. (Astonko)
  • Prvý zostrih filmu mal 4.5 hodiny. (Astonko)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 135 krát, z toho 86 krát z úst Malcolma (Peter Capaldi). (Astonko)

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama