Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (253)

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutocna planoba, toto dielo. Dej to nemalo, reziu asi tiez nie, po hereckych vykonoch niet ani chyru..... a herci hrali hovno. Plus uchylarny, kopa uchylarien. Uchylarny ja osobne nenavidim! A to hlasam v zivote Peace, Tolerance, Love, Empathy - ale sex len hetero! Takze zas a strucne : Ak nahodou na toto narazite, najdite si radsej bod na stene /nejaku vadu omietky, spatne omalovane miesto/, natiahnite budik na 130 minut, zafixujte svoj zrak na to miesto a cumte nan az do zazvonenia budika. Jo, jo -prave ste uzitocnejsie stravili cas nez pozeranim tejto koniny. Jo, a ak by ste sa zacali nudit, mozete si najst na stene body dva a obcas prebehnut zrakom medzi nimi. 0 % ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Bráno ze zpětného pohledu je to v českém prostředí unikátní snímek, který těžko bude hledat srovnání. Námět i způsob natáčení uchoval v sobě těžko popsatelné devadesátá léta v ČR. Peníze, perverznost, dekadence, drogy, špína a zkaženost společnosti, která se poptávala po všem, co bylo zakázané a mohla si to snadno koupit na ulici nebo před Hlavním nádražím v Sherwoodu vysublimovala v Mandragoře. Hnusný postkomunistický hlavák a v něm odpad společnosti nabízející servis "slušným" tátům od rodin. To přetrvalo dodnes, jen je to trošku míň vidět a bahnhof se spravil. V parku svého času nebyl problém zahlédnout známé herce či politiky. Zanedbaný zfetovaný kluk na rychlovku...jo to (bylo) je jen pro fajnšmekry. Ve filmu se objevují i známé figurky pražské sexuální žumpy. Třeba Krysa, ta si u některých mých známých vydobyla kultovní status ;) . 78%. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Smutné... ale to je asi tak všetko. Film má lepšie chvíľky aj dobré hlášky (viď Fanucci), silné a zručne natočené scény sa tiež nájdu, ale je ich málo... Jednoducho všetkého dobrého je tam málo - a všetko prestupujúci smútok síce dosť pomáha atmosfére, ale tiež nestačí na vytvorenie kvalitného diela. Napríklad taká Lilja 4-ever si s oveľa menším obsadením a pompou vystačila na oveľa lepší film. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Stydím se a omlouvám se, moc se omlouvám, ale do včerejšího dne jsem o tomto filmu neměla ani tušení. Klasicky nízké hodnocení filmu, který v našich končinách nemá obdoby a podle místních fajnšmekrů, nenašel moc pochopení ani u místních komentujících. Já si naopak hodlám tvrdit, že je to nejlepší - z českých filmů úplně nejlepší film o drogách a prostituci, který jsem kdy viděla. Dokonce je lepší, než My děti ze stanice ZOO. Kdybych nevěděla, že je to český film, nikdy bych tomu nevěřila, protože tak nepůsobí. Celých 130 Minut jsem seděla, jako přikovaná, vočadla jak zrcadla přes půl hlavy, ušadla napnutá půl metru od hlavy. Nečekaně silný, jak vizuální zážitek, který z toho filmu úplně tekl a já se nedokázala soustředit na nic jiného a po celou dobu jsem byla přilepená k obrazovce, tak má vážení a milí vypadat dobrý film, vtáhl a nepustil. Derpresivní atmosféra, omšelá zákoutí, předčasně vyspělí chlapci, s výrazem padlých andělů. Takhle má vypadat film o drogách a prostituci. Místní honorace, která tady Mandragoru kritizuje a vyzdvihuje např. Requiem za sen, ano máte recht, Requiem je opravdu oku lahodící a všichni jsou tam ti krásní milí mladí lidé s vizáží modelů, se kterými by jste se chtěli i kamarádit a i když tam týpkovi ufiknou ruku, tak pořád vypadá tak nějak neskutečně hezky. Tedy je to jinačí kafíčko, hnusné prostředí, chlapci, kteří opravdu vypadají,jako trosky je to surové, je to jadrné, takhle má prostě podle mě vypadat film s tímto tématem. Navíc nevím proč, místy mi to připomínalo takovou Nemocnici na kraji města ty staré silné díly. Jak dialogy, tak takovou tou komunistickou omšelou vizáží města. Pro mě je to naprosto dokonalý film s úžasně zvoleným hudebním podkladem. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

"Jak všechno? Necháš se prcat do prdele nebo co? Ne? Tak to neni všechno kurva!" | "Nemoh bys mi říct něco kolem šlapání, prosimtě?" | "Jaký kecy? Vždyť jsou to pražský košťata, tam kouří vocasy, tady si hrajou na heteráky, šlapky buzerantský, já je znam. Póď, dokopem je." | "Vemte si tyhle časáky, komu nebude stát nedostane ani korunu. Potřebuje někdo z vás perník? Jó? Tak tady ho máte. Postavte si čuráky a jdeme rovnou na tu mrdačku, ještě dneska to musíme poslat do Německa." Strašně to tlačí na pilu, otřesný dialogy, příšernej Miroslav Čáslavka, ale kurevská zábava =). #nebojíšSeAIDS? (75%) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se i v bývalém Eurobaru v Ústí nad Labem, který byl svého času místem pro setkání gayů a lesbiček. Natáčelo se i na zámku Hrádek u Nechanic. (AmonK)
  • Na začátku filmu přijíždí Miroslav Čáslavka do Prahy vlakem od Plzně - jede přes Vyšehradský železniční most směrem ze Smíchova k Vyšehradu. Zhruba po půl hodině však odpovídá Davidu Švecovi, že je z Přerova. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama