Reklama

Reklama

Malá mořská víla: Jak to všechno začalo

  • USA The Little Mermaid: Ariel's Beginning (více)

V království Atlantika, kde je zakázaná hudba, si Ariel, nejmladší dcera vládce Tritona, zamiluje tajný klub. Vydá se na odvážné dobrodružství, aby navrátila hudbu a zpěv zpátky do své říše. Ve vzrušujícím animovaném snímku se dozvíte, jak to pro jednu z nejoblíbenějších disneyovských postav - Malou mořskou vílu - všechno začalo. Vraťte se do doby dávno předtím, než Ariel potkala prince Erica a vstoupila na souš - do časů, kdy byla v podmořském království zvaném Atlantika zakázaná hudba. Ariel, zmítaná mezi rodinnými povinnostmi a láskou k hudbě, musí učinit nejtěžší rozhodnutí svého života. Dokáže s pomocí kamarádů Sebastiana a Floundera i svých šesti zábavných sester vrátit do království hudbu, přátelství a lásku? Opět se setkejte s hvězdným obsazením včetně Jodi Bensonové (Ariel) a Samuela E. Wrighta (Sebastian) a poznejte rozkošnou darebačku Marinu Del Reyovou v úžasném muzikálovém dobrodružství plném překvapení, dechberoucích animací a nádherných písní. (HBO Europe)

(více)

Recenze (12)

matthew.17 

všechny recenze uživatele

Po fantastickej, legendárnej prvej časti a priemernej dvojke tento film nemôže mať moc vysoké hodnotenia. Nápad na prequel bol sice dobrý, ale ja som skôr vždy chcel nejaké: Ursula the movie, pretože historía a psychologia tejto postavy ma vždy veľmi zaujímala, Ako už napísal niekto podo mnou úplne sprehádzali charakter postáv. Flounder bol vždy strašptlík. Sebastián je stále Sebastián, veď predsa už v prvom diely chcel skládať symfónie a v seriáli spomínal, že v Meste Úhorov, bol hlavný spevák s umeleckým menom Dizzy Koristie. Trtion sa mi tu vôbec nepáčil. Nikdy by nedal Sebastiána zavrieť, ani nikoho iného a v morskom svete, by nikdy nemohla byť zakázaná hudba, keďže vo filme aj seriáli jasne vidíme, že hudba je to čím všetky postavy žijú a prejavujú sa. Na tom predsa staval aj prvý diel nie? Ariel s najkrajším hlasom, ktorého sa musela vzdať... Nie toto nie.... A hlavná záporáčka... Toto bolo akože čo? To je naozaj ako predĺžený diel seriálu. Marina del Ray, je Yzma z Kuzca s rybím chvostom a menším počtom vrások. Chýbala mi tu naozaj nejaká poriadna chobotnica, čo by zaatramentila vodu svojimi čiernymi plánmi. Jedna hviezdčika za Arielku, druhá za Sebastiána a tých úhorov ktorí by boli super kebyže s nimi tvorcovia vedia pracovať. ()

Elenor 

všechny recenze uživatele

Proč mají pořád potřebu točit nějaká pokračování? Tedy v tomto případě jde o prequel k prvnímu dílu. Kdyby jednička a dvojka nikdy nevznikly a tohle by byl samostatný video film, možná bych šla s hodnocením výš, protože je to vlastně docela milé a koukatelné... Ale vzhledem k tomu, že legendu The Little Mermaid (1989) mám ve veliké úctě, musím říct, že Ariel´s Beginning jí rozhodně čest nedělá. Spoustu postav převrátili naruby (ze strašpytla Floundera je odvážný rebel, z konzervativního Sebastiana zase popový král...), například. Na druhou stranu je tu pár velice hezkých vtípků, příjemná muzika a k tomu fakt, že Ariel už dvacet let dabuje fantastická Jodi Benson - to je moje obhajoba tří hvězdiček, které jsem se tomuhle dílku uvolila dát. Ale prosím, už žádné další díly! ()

Reklama

david141474 

všechny recenze uživatele

No, já jsem ohromen, stále to je svým způsobem solidní, sice je děj strašlivě jednoduchej, ale bylo to solidní. Tentokrát jsem se na to díval s titulkama, dabing nebyl k sehnání. Musím říct, že i ten anglickej dabing Šupinky je otřesnej a je na stejný úrovni jako ten českej z prvního dílu, takže otřesnej. Děj je teda dost jednoduchej, prostě všechny sestry chcó zachránit hudbu v Atlantice. (Spoiler: Povede se jim to) Co se týče postav, tak ty sestry nevypadaly vzhledově špatně, ale já budu mlčet, nechcu dostat do držky. Rozhodně vypadali líp než v hraným filmu. Ale víc v recenzi na hranou vílu. Songy nebyly špatný, dalo se to poslouchat. Dokonce zde byla máti všech 6 sester, aspoň nám ukázali jak vypadala. No a ten Tritón mě tady celkem sral, dost nesympatická postava musím říct. No a konec mi byl už od začátku jasnej (prostě to dopadlo dobře, jak jinak?) No a záporačka Del Rey taky nic moc, co se týče záporáků z této série, tak je to teda velký špatný. V tomhle filmu bohužel fight mezi Sebastianem a kuchařem nebyl. 7/10 Divte se, já se taky divím, ale stále je to svým způsobem solidní. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Veľmi nelogický prequel vzhľadom k predošlým dielom, ale na druhej strane aj keď dejovo jednoduchý, ale zato emočne vytrvalý. Príjemná atmosféra, staré-známe postavičky a klasické animácie, ktoré ani po rokoch a napriek súčasným CGI proste neomrzia. Tých nelogickostí tu ale bolo mnoho a preto u mňa len za tri hviezdy. 60 % ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Když už se vyčerpá z tématu vše, co se pokračování týče, nejčastější volbou je sáhnout po dějství před. Tedy ano, jak název napovídá, jde čistě o prequel. Příběh by docela ušel, má hlavu i patu, o to hůř dopadla hromada nezáživných (a v případě sól záporačky) i nepovedených písniček, z nichž si osobně nebudu pamatovat zřejmě žádnou. Když už jsem zmínil záporačku, ta byla naprosto zbytečná a v příběhu vůbec nemusela figurovat, absolutně nic by to nezměnilo. Jinak se ale dějství nese v podobné pohodě a některých smutnějších částech, jako předchůdci. I když značně ošizeně. Celý film je vyloženě určen těm, kteří zbožňují původní film, líbilo se jim i pokračování, ale takříkajíc stále neměli ani poté dost a tudíž je přítomnost dalšího filmu ze série přilákala a v mém případě ani nějak moc silně nezklamala. 60% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • V scéne, kde Swifty žiada Tritóna, aby zdvihol svoju pravú ruku na znak prísahy, Tritón zdvihne ľavú ruku. (Carol Pifková)
  • Film popiera mnohé dejové linky z pôvodného filmu Malá morská víla (1989) a jeho seriálového prequelu, preto je fanúšikmi série považovaný za non-canon (oddelený príbeh ktorý nemožno považovať vzťahujúc sa k vybudovanému fikčnému svetu za oficiálny). Film ukazuje prvé stretnutie Ariel a Šupinky, hoci seriál predstavil ich prvé stretnutie úplne inak. Poradie narodenia Arieliných sestier sa oproti filmu a seriálu taktiež zmenilo a v neposlednom rade hlavná zápletka tohto prequelu robí úvodnú scénu prvého filmu nelogickou, keďže film z roku 1989 začína scénou kedy mala byť Ariel ako posledná sestra prijatá do speváckeho zboru. (matthew.17)
  • Víla Marina ma priezvisko Del Rey, čo malo poukazovať na vtedy začínajúcu hviezdu Lanu Del Rey. (pancoyote)

Reklama

Reklama