Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 4

Recenze (1 246)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Veeelké překvapení. Z Lone Rangera se stal takový otloukánek letní sezóny a při vzpomínce na třetí Piráty jsem se tomu ani moc nedivil. Ovšem jen do chvíle, než jsme se s kamarádem na film vypravili, ježto nás jiný titul na sobotní večer nenapadl. Za prvé film je vtipný správnou měrou, tzn. humor je podstatně inteligentnější a jemnější než v Pirátech 2 a 3. Za druhé Johnny je pozoruhodně umírněný v hereckém výrazivu a v žádném případě nepůsobí jako Jack Sparrow na divokém západě (no, malinko jo no, ale nepřehání se to). Za třetí spousta vtipně vsunutých odkazů, zejména ten úplně na začátku na Mrtvého muže potěšil. Za čtvrté krásná kamera, plno nádherných záběrů (byť jistě upravených). Za páté film není jen přehlídka atrakcí pro zábavu, ale (s přihlédnutím k žánru) se poměrně pozoruhodně vypořádává s traumatem Ameriky - osudem domorodého obyvatelstva. K tomu oplývá několika překvapivě výraznými dloubnutími do náboženství. Našlo by se i několik nedostatků společných s pokračováními pirátů, tj. někdy zbytečná natahovanost, ukecanost a překombinovanost. Ale nic z toho není ve filmu v takové míře, aby to kazilo výsledný dojem. Nadhled, dobrodružství, zábava, která přitom není zcela prosta ducha. Já jsem spokojen. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Verbinskimu se povedlo natočit kočkopsa .. film, který není chlapáckým westernem ani pořádnou buddy komedií, není přímo cílen dětem kvůli scénám, které se berou až příliš vážně, ale stejně tak může nudit i dospělého diváka, protože Deppova postava tady recykluje jen jiného piráta (indiána), ovšem bez Karibiku. Tahle čtvrt miliarda dolarů (což je avizovaný rozpočet) se Disneyům vůbec nemusí do pokladničky vrátit. Nevím proč, ale spoustu věcí jsem si v hlavě srovnával s Jarmuschovým Mrtvým mužem .. Depp jako by měl choutky stát se Nobodym, jeho part nešiky na nesprávném místě převzal pro mě neznámý (a herecky vesměs neviditelný) Armie Hammer a Zimmerova muzika občas zahřímala jako ta Youngova. Přepálená stopáž, příliš okatý děj a spousta nudných pasáží mne poznamenala tak, že jsem se celou dobu v sedačce ošíval a ani si pořádně nezarelaxoval, což jsem nezažil hodně dlouho. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade by som skratil minutaz, alebo aspon tie sceny v muzeu by som tam nedal vobec. Vzdy, ked sa na scene objavil Johnny Depp, bolo o zabavu postarane, podobnost na Jacka Sparrowa bola jednoznacne citelna, hudba skvela, vsak to by nebol Hans Zimmer. Hned od zaciatku bolo jasne, ze film netreba brat vazne, ze je to opät jedna z dalsich hollywoodskych oddychoviek, ktora ma pobavit, takze niektore akcne sceny treba brat len s humorom. S odretymi usami davam stvrtu hviezdicku, inac by to bolo za 3 ***. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Co furt máte s tou snahou o cool hláškování pro čím dál hloupější publikum? Dokonce přebíjející jak formu, tak příběh? Raději bych něco s hlavou a patou. Já chápu, že Piráti byli stroj na prachy, ale když ten samý pytlík s čajem hodíte do vody poixté, tak už se to moc pít nedá. Kdysi mě Depp nadchl v Dead Manovi, neuplynulo ani 20 let a kouzlo je pryč. Na obecné rovině se domnívám, že filmový průmysl v dnešní podobě je obr na hliněných nohách, musejí se točit miliardové filmy, každý více mega než ty předchozí, vykalkulované na zisk až běda. Inteligentní projekty čím dál víc přebírá televize, kde se ještě pořád najde prostor pro vyprávění příběhu. Blíží se změny. // P.S. pořádně mě potěšili jen králíčci. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy stál ještě Džerry Skálopevně na nohou a produkoval kulantní bourače bloků? Abych vás dlouho nenechal tápat, tak vám to teda povím. Nenávratně v prdeli! Od té doby to totiž začalo řádně cinkat v kategorii 12-, Mikymauzovo studio skoupilo kde co, a na paškál přišly Dyznylendovské taškařice pro náctileté debily. Díky mediální masáži je z toho ale zábava pro celou, mentálně postiženou rodinu, která má sice rozpočet velikosti HDP slušně prosperující středoafrické kolonie a ze všech těch digitálních duperelí si všichni ti fakani slintají do pokornu, nicméně natočit to s třetinovým rozpočtem a bez pitvořící se Deppky, co náramně žertovně krmí chcíplou vránu, čtu si tu teď místo těch trikově zpotvořených, nadšených výstřiků něco o narychlo splácané, pirátské, slaboduché kokotině, jejíž hlavní hrdina byl nepochybně na vojně u růžových baretů. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • Rúž typu "Twist-up" sa začal používať až po roku 1923. (MikaelSVK)
  • Parní lokomotivy v průběhu celého filmu nikdo neobsluhuje. Ve skutečnosti by bez neustálého přihazování uhlí do kotle nedojely téměř nikam. (Kumy)
  • Při natáčení se opět ukázalo Verbinskiho megalomanství. Místo toho, aby ve scéně útoku indiánů na vlak použil originální lokomotivu, nechal postavit drahý model, který vyšel mnohonásobně dráž, než pronajmutí historického vlaku. (Chegi)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama