Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor začíná pro posádku lodi USG Ishimura takto: Během mise na vzdálenou planetu posádka objevuje starý náboženský artefakt a ukládá ho na palubu lodi. Někteří nález uctívají, jiní jím pohrdají. Ve chvíli, kdy se z tajemného předmětu začnou uvolňovat dlouho spící mimozemští vetřelci, je jasné, že se z lodi stává skutečné peklo. Chaos je neodvratný a masakr nezadržitelný. Brzy mají vetřelci volný prostor k tomu, aby celý svět smetli silou, o které se lidstvu dosud ani nesnilo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Jsem momentálně náruživým hráčem Dead Space, takže jsem byl zvědavý, jak se povedl jeho animovaný prequel. A musím říct, že jsem čekal víc. Ano, vysvětlí se zde pár věcí, především z úplných prvopočátků příběhu, ale film sám o sobě se mi zdá docela hektický. Nicméně už jsem konečně našel, odkud autoři použili tu děsivou verzi "Twinkle twinkle little star" do traileru na videohru. Tahle verze notoricky známé anglické dětské písničky je tím úplně největší pozitivem celého snímku - už nikdy na tuhle písničku nebudete nahlížet jako na veselou dětskou říkanku :-D. Rovných 50%. Nicméně samotná videohra je na jasných 5/5, takhle hutnou atmosféru nezažijete v současné době v žádné jiné podobné hře ... a ani filmu. Určitě vyzkoušejte... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Stejnojmenný prequel populární hororové videohry, pojednávající o vesmírné lodi, která je zamořena vetřelci, kteří postupně likvidují posádku. Film i hra vykrádají úspěšné tituly jako "Vetřelci" a "Horizont události" a v obou případech se to daří. Hra byla vynikající ale film i přes zábavnost pramenící z neustálé akce, rychlého děje a nekontrolované brutality (znalce hry určitě nepřekvapí) působí narychlo splácaným dojmem, který se snažil přiživit na úspěchu již zmíněné hry. Pro herní abstinenty naprosto nezajímavý zážitek ale pro milovníky hry slušná zábava. ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Je tady toho mooc s Vetřelce, Vetřelců, Věci, Predátora a možná i Já, Legenda (nemůžu uvěřit, že jsem napsal tu Legendu).Dále drsné a sprosté hlášky, vzájemné popichování, explicitní násilí, tělní tekutiny a orgány s vnitřní i vnější sekrecí. Hlavní postava jedná více srdcem než mozkem (ne, naštěstí film neobsahuje romantiku). Zvuky jsou velmi dobré, grafika až na "záběry" vesmíru a hlavní lodi mírně podprůměrné, ale musíme uvážit, že se jedná o atmosférickou přípravu na horrorovou hru, která vychází s filmem. Sice nebudete při hraní asi tak překvapeni, ale rozhodně připo.ráni. Hru jsem bohužel nehrál, sic na ní nemám železo. Hra vypadá silně pětkově... ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Naprostá potřeba pro všechny hráče kvalitních her, pokud jste narazily čirou náhodou na skvělé, ne-li výtečné dílo Dead Space a při hraní jste se kromě strachu, nezapoměli bavit a hra vám příjde na úrovni jak se říká, neměli by jste tento film minout, jedná se o prequel k prvnímu dílu již zmiňované hry a končí přesně tam, kde Váš příběh, tedy příběh Isaaca Clarka začíná. Pro lidi kteří hru nehrály, ani se nechystají, ztráta času. Za mně 8/10 ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to víc než Dantovo Peklo (2010), a to především z důvodu, že zde aspon potencionálního hráče film navnadí a ukáže mu, co se dělo před jeho návštěvou. Film končí ve chvíli, kdy začíná hra. Zatímco v Dantově pekle divák uvidí celý herní obsah a lze tak mluvit o velkém spoileru (pomineme li fakt, že hráč/divák nečetl Alighieriho Božkou komedii). Zpátky k Dead Space. Rád bych podotknul, že jsem původně hrál hru a teprve potom film. A překvapilo mě, že v některých scénách je film krvavější a brutálnější než hra. Velký mínus jsou postavy. Poslední, co mně chybělo k hlavní hrdince byl dabing Michelle Rodriguez a ještě víc drsných a cool hlášek. Ne ted vážně. Nemám tyhle ženské postavy, hrající si na muže, rád. Jako upoutávka k nové hře slušné, ale jako samostatný animák slabší než Dantovo peklo,a tak zaokrouhluji na zasloužené 3*. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je koncipován jako prequel ke hře Dead Space. (Terva)

Reklama

Reklama