Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent CIA Cross, který už opustil aktivní službu, je v podezření, že prodal Rusům některá z důležitých tajemství. K této domněnce vedou šéfy CIA vztahy stárnoucího muže k ruskému agentovi Žarkovovi. Proto je rozhodnuto, že jako možná hrozba pro zájmy americké bezpečnosti musí být odstraněn. Muž, kterému je tento úkol přidělen, je Crossův bývalý žák a chráněnec Jean Laurier, jehož kódové jméno je Štír. Ani dlouholeté přátelství, které oba muže spojuje, nezabrání chladnokrevnému Laurierovi ve splnění úkolu, což se ovšem ukáže být mnohem obtížnější než zabít vlastní dívku, která se ukázala být nepřátelským agentem. Cross totiž naučil Jeana řemeslu, ale za ty roky ve službě má v rukávu dost triků, aby si dokázal chránit kůži a bez váhání je používá. Žarkov se Crosse pokouší přesvědčit, aby emigroval, ale ten odmítá. Chce zůstat ve své zemi a nelítostně vyrovnat některé staré dluhy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Lupes 

všechny recenze uživatele

Opravdu veliká nuda, libující si v málo uvěřitelném polidšťování sovětských agentů, jisté démonizaci CIA a nejasném scenáristickém záměru. Pocta Burtu Lancasterovi moc nevyšla; napsat mu akční scény bylo velikou chybou, mělo zůstat u zkušenosti nahrazující svaly. I proto Alain Burta znatelně zastínil. Kdyby byl víc rozveden přece jen překvapivý závěr a motivy jednání jednotlivých postav se jím po celý film řídily, bylo by to o fous lepší. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Muž zrozen v jeho znamení svými klepety /a nebyly to štiplavé klevety/ scvaknul ty, kteří si štípli jízdenku oním dvojím směrem. "Americký" Delon v D. C. jako stín, v rakouské metropoli, v rozestavěné dráze podzemní, krokem gepardím, šlape na paty svému učiteli Burtu Lancasterovi. Zvětšeninou prozrazeno, byl zrazen. Nebezpečný informační hybatel zasažen, zastaven. Smolný den s dominovým efektem. Nebezpečí číhá z okýnka auta za rohem. Alaine, pozor na kočky toulavé. Mohou být návnady zrádné. Jedno pohlazení a jak to dopadne... ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Tenhle spionazne-politicky a imho znacne nedoceneny thriller mi hodne sedl, Bart Lancaster vs Delon, herecky 1:0 imho! Supr muzika, dobra atmosfera, vyborna zapletka zabijaka spiona a jeho nastupce, prima honicky/vysirky, dost zajimavych vedlejsich postav, nechapu, jak se u toho mohl nekdo nudit, v ramci spy/konspirace zanru supr!!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasický špionážny thriller, ťažiaci najmä z castingu. Poteší solídna výprava, dokonca až tak, že sa človek začne viac sústrediť na to, čo je v okolí postáv ako na to, o čom sa rozprávajú. Asi preto, že to počul už stokrát niekde inde. Film má jeden akčný vrchol, čo je inak štandartná naháňačka a explózia, aby potom ešte nabalil na seba jednu podzápletku a trochu umelo pokračoval ďalšiu polhodinu. Výsledkom je mierna rozťahanosť deja a dlhší subjektívny čas, ako ten reálny. Poteší zmienka o invázii do Československa z Lancasterových úst. 70% ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý špionážní old school thriller režiséra Michaela Winnera (Přání zabít). Jean Laurier, jehož krycí jméno je Štír, zabiják ve službách CIA, se pověsí na svého bývalého učitele Crosse. Cross již odešel z aktivní služby, ale je podezřelý z dvojnásobné špionáže na základě svých vztahů k sovětskému agentovi Žarkovovi. Přátelství, které oba muže spojuje, však nezabrání Jeanovi splnit svůj úkol... Ze začátku to má pomalejší tempo, když se seznamujeme s dějem a hlavními postavami, ale potom se to slušně rozjede. Takové parádní kousky se dnes už bohužel netočí, ale nudné předigitilizované bláboly s hereckýma dřevama bez kouska charismatu, po kterých za pár let ani pes neštěkne! Dějem prosakuje místy stísněná až paranoidní atmosféra. Filmu nechybí skvěle natočené a sestříhané akční scény a přestřelky, které nepostrádají napětí. Výborní Burt Lancaster a Alain Delon ( předposlední zakázka v Hollywoodu ), jako obyčejně natáčeli všechny akční scény bez použití kaskadérů ( vidět je to zejména při výborné honičce na té stavbě )! "Jediné pravidlo je zůstat ve hře!" ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Bill Nagy (zahral si malú rolu majiteľa obchodu) zomrel ešte predtým, než bol film uvedený do kín. (m.a.t.o.)
  • Burt Lancaster (Cross), ktorý bol kedysi akrobatom v cirkuse, zvládol všetky kaskadérske kúsky bez zastúpenia dablérom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama