Reklama

Reklama

Vesmír

(seriál)
  • Česko Tajemství vesmíru (více)
USA, (2007–2015), 65 h 23 min (Minutáž: 43–89 min)

Hrají:

Erik Thompson (vypravěč), Michio Kaku, Brian Greene, Waleed Abdalati, Christopher McKay, Clifford V. Johnson, Lisa Kaltenegger, papež Benedikt XVI. (a.z.) (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(88)

Obsahy(1)

V celém vesmíru nenajdeme nic, co by se pohybovalo rychleji než světlo. Jeho paprsek cestuje rychlostí 300 tisíc kilometrů za sekundu a díky tomu dokáže třeba během jedné vteřiny hned sedmkrát oběhnout naši planetu. Kdyby se lidstvu podařilo tuto rychlost překonat, zřejmě by si splnilo jeden velký sen. Cestování časem ale zatím zůstává pouze přáním a nikdo nedokáže s jistotou říct, jestli to tak nebude napořád. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

No vážení já u sledování skandovala jak fanoušek při sportovním zápase. URAN! Má 27 měsíců! Jéééj! Je to první planeta objevená dalekohledem, první planeta, která nebyla známá již z dávných dob! Woohoo! Sklon rotační osy 98 stupňů! Wooow! Jediné setkání s Uranem - Voyager 2; 1986 - rok mýho narození! Jupí! Je považován za nejchladnější těleso sluneční soustavy! Týýjo! Má prstence! Má prstence! URAN! URAN! URAN! Prostě má nejoblíbenější a nejzajímavější planeta, tak její velebení prožívám. ()

otík

všechny recenze uživatele

Jiný název: Tajemný vesmír. Český překlad Tajemství vesmíru je zavádějící, protože seriál s názvem Tajemství vesmíru je starší a úplně jiný - viz http://www.csfd.cz/film/161684-tajemstvi-vesmiru/. Proto je lepší název Tajemný vesmír, kterým sám český dabing seriál nazývá. Díly: Episoda 1 - 1. Slunce, 2. Mars - Rudá planeta, .... ()

Reklama

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Náučné, zaujímavé, vesmírne, plné úžasných informácií, vysvetlení a teórií. Ako sa hovorí, že vesmír je nekonečný tak aj tém ktoré môžu byť preberané v tomto skvelom dokumente je nekonečne veľa. Aj keď s tým nekonečným vesmírom to nie je až také isté, však :) Ale inak jeden z najlepších dokumentov. Druhá a tretia séria však už trochu "pokulháva" za prvou čo je veľká škoda. Časti o vesmírnych príšerách či sexe vo vesmíre tam veru nemuseli byť :) (90%) ()

Aquarii 

všechny recenze uživatele

Epizoda Sex ve vesmíru mě velmi pobavila. Nejde o to, že myslí i na sex ve vesmíru, který se těžko dá provést, ale i na těhotenství a porod. Což je logicky úplně zcestné. Zčásti to v dokumentu vysvětlují, ale nechápu, proč utrácet nehorázný sumy za výzkumy, zda se dá sexovat nebo zda se narodí zdravé dítě, počaté ve vesmíru nebo jen porozené ve vesmíru. Fakt ťuk ťuk na čelo některým vesmírným nadšencům.... ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Výborný populárně-naučný seriál zaměřující se na vesmír. Jeho hlavní nevýhoda spočívá paradoxně ve velkém počtu epizod. Tak se stane, že některé věci vám zopakují více než jednou. I když se říká, že opakování je matka moudrosti, tak desáté opakování začne být otravné. Některé díly jsou povedené, jiné jsou méně zajímavé, ale jako komplet je The Universe povedený dokumentární seriál. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (1)

  • V seriáli často vystupuje astrofyzička Amy Mainzer z NASA. (Autogram)

Reklama

Reklama