Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hvězdu za Bruce a druhou za Chucka. Všechno ostatní je téměř k nevydržení, a to mám HK akční produkci téhle doby opravdu rád. Lee jako režisér ale dokázal obvyklou roztomilou pitomost pozvednout na vyšší level a dočkal jsem se jen k uzoufání nudného žvatlání o hovně a hloupé choreografie "soubojů" neboli idioti v akci i všude kolem. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo Bruce Leeho, označil bych film za ubohou slátaninu pro videopůjčovny. Scénář podle klasické šablony má za úkol pouze udělat v "příběhu" místo pro několik šarvátek. Bruce Lee naštěstí válí. Když si uvědomíte, kolik střihů, kaskadérských výkonů a digitální triků potřebují tvůrci dnešních bojových filmů, tak musíte výkon této legendy jednoznačně ocenit. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Itálie - Bud Spencer a Terence Hill smíchaný s Clintem Eastwoodem na hongkongský způsob. Podobnost s Jestli se rozlobíme, budeme zlí (jenže ten vznikl o dva roky později - Italové kradou!!!) nemůže být náhodou - zlosyn a jeho pomocník plus banda legračně se otřepávajících banditů, no a s Chuckem přichází leonovská atmosféra a Morriconeho hudební nápodoba. Jistě - filmeček je to amaterský, dělaný na koleně příznivci bojového umění (mistr karate sem, kráska tam, jak nám předestřou úvodní titulky), jenže Bruce Lee je tak dokonalý přírodní úkaz, že si tři hvězdičky zaslouží. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No jo musel jsem lehce přehodnotit. Narozdíl od syna Brandona na mě charizma a herectví jeho otce nikdy moc nefungovalo a tady to trvá pekelně dlouho než se to konečně pořádně rozjede a to až v druhý půlce. V tý první mě Bruce a jeho vtípky ve stylu pořád žeru pořád seru moc nebavily, ale v druhý půlce to přepne do úplně jinýho filmu. Ps : Chuck Norris ve finálním souboji ve skutečnosti nezemřel, protože se ho bojí sama smrt, ale aspoň to tak vypadalo aby byl Lee spokojenej. Nakonec těsně silná trojka.65% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Film plný bojových umění a to skutečně umění! Představí se zde mnoho vynikajících bojovníků, z nichž za zmínku stojí MISTR Bruce Lee a Chuck Norris. Kdo má rád asijská bojová umění, tak by si tento snímek určitě neměl nechat ujít. Film Cesta draka je snad možné označit za "otce" tohoto žánru. Můžeme vidět, jak to vypadá, když se na plátně utkají dva opravdu skvělí bojovníci (myslím závěrečný boj Bruce vs. Chuck). Troufám si říct, že Bruce Lee posloužil jako předloha při vytváření počítačové hry Mortal Kombat. Scéna v Koloseu určitě patří mezi to nejkultovnější a nejikoničtější, co v tomto žánru vzniklo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (34)

  • Účast Chucka Norrise si vyžádal sám Bruce Lee, jeho dlouholetý přítel. (vojtaruzek)
  • Bob Wall představuje ve filmu žáka Chucka Norrise, kterým ve skutečnosti opravdu byl. (Caelos)
  • Bob Wall je v titulcích uveden jako Fred, ale ve filmu jej oslovují Bobe. (Caelos)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama