Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA COOL = 15.7.2012 - Nemám potuchy ako by sa správali ostatní jedinci keby prežili podobnú pandémiu, ale ak by som toto "šťastie" mal ja, to prvé čo by som si zohnal sú zbrane. VEĽA VEĽA VEĽA VEĽA VEĽA zbraní. Som totiž presvedčený, že tí dobrí by "zařvali" ako prví. Tento seriál nám však predkladá víziu v ktorej prežili prevažne dementní pseudohumanisti, ktorí sa bezcieľne potĺkajú od nikiaľ nikam, až je prapodivné ako mohli prežiť akurát takíto lúzri. Nedokážu si vybojovať ani len "kus žvanca", nieto aby riešili také problémy ako je obrana obydlia alebo chov sliepok. Navyše na môj vkus je tých preživších akosi veľa. Ďalej si musím odmyslieť to ako by sa vo vyľudnenom svete správali napr. jadrové elektrárne bez pravidelnej kontroly a obsluhy. Takže nemyslím, že by tých pár preživších malo pred sebou nejakú svetlú perspektívu, keďže ako som už povedal, je to prevažne tlupa pseudohumanistických nelogicky zmýšľajúcich debilov. Celý seriál je tak v jadre načisto nereálny, no keď prižmúrim obe oči a zabudnem na trápnu konšpiračnú líniu, tak aspoň tie dve hviezdičky z milosti udelím. (9.7.2012) ()

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Lidstvo zdecimoval záhadný virus. Přežilo jen pár jedinců. Svět se změnil a lidé v něm také. Co já NATO? Jednotlivé postavy jsou poměrně sympatické a není problém si najít svého hrdinu (u mě zvítězil zbohatlický floutek Al). Díly na sebe plynule navazují i když jsou ohraničeny uceleným příběhem. Seriál přichází se zajímavými nápady (především skupina vedena bývalou ministryní, je nadmíru zajímavá) a nebojí se ukázat lidskou stránku z druhé "temnější" strany. Suma sumárum: nečekaně milé překvapení s pár mouchami. ()

Reklama

Bardolin 

všechny recenze uživatele

Ptáte se proč jen 1 hvězda? Víc si tento vyumělkovaný, kostrbatě napsaný seriál s postavami bez hlubšího vývoje či plastičnosti nezaslouží. První série doukoukaná jen z donucení a s největším sebevypětím. Od britů, kteří jsou experti na seriály bych takový seriál rozhodně nečekal. Vše je šito horkou jehlou. Dialogy nepřesvědčivé. Hlavní hrdinka Vám se svým "spasitelským" syndromem začne velmi brzy lézt na nervy. Ona ani ostatní postavy v seriálu nedostávají přiliš prostoru. Velmi odbytý seriál, který si tu jednu hvězdu zaslouží jen za skvělou kameru a úvodní melodii. Již nikdy víc přežít Přežít! ()

char_t 

všechny recenze uživatele

První série je jako Walking Dead bez zombies. Tedy jde hlavně o vztahy mezi lidmi v hlavní skupině přeživších, plus vztahy s dalšími skupinami. Britové to dokázali IMHO trochu líp zachytit než WD, ale na druhou stranu se zase postavy chovají o něco méně logicky, skoro jako v nějaké béčkové hororové vyvražďovačce :-) Takže zůstanu na stejných 3* Druhá série o něco lepší, konečně vlastní témata, konec logických nesmyslů a chvíli je to dokonce napínavé - fakt škoda, že seriál po druhé sezóně utnuli, ještě kousek a mohlo to být na 4* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak trochu aktuálnejší seriál vzhľadom na mediálny vírus korona. Nezaujal, ale aspoň poukázal, ako by to mohlo vyzerať, keby sme všetci podľahli tej neexistujúcej pandémii. Seriál je zas na druhej strane aj hodnotný, pretože je v podstate reálnejší ako sú predstavy súčasných panikárov, ktorí sa z obavy pred trápnou chrípkou obaľujú do igelitu, dokonca sa niektorí neváhajú vykúpať v Save. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Producentka Sue Hoggová přišla s nápadem na remake seriálu Survivors (od r. 1975) po tehdy aktuálních epidemiích ptačí chřipky a vlnách globálního strachu z nemocí, jako byl SARS. (Lembi4)
  • Roger Lloyd-Pack je jediný herec, který hrál jak v původní verzi z roku 1975, tak i v remaku z roku 2008. (Mara12)
  • Předlohou nebyl ani tak stejnojmenný seriál ze 70. let jako spíše román „Survivors“ od Terryho Nationa, napsaný až po odvysílání původního seriálu. (Lembi4)

Reklama

Reklama