Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 2
USA, 2011, 131 min

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (1 486)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo spíš jako Indiana Jones, jenže namísto dobrodruha s kloboukem na hlavě a bičem v ruce tady pobíhala parta připomínající spíš než piráty, zkouřený polotransvestity. Nevím proč Gore netočil čtyřku, ale Rob teda žádný novum po kterým by mě zvhlo v gatích nepředved. Ok pár záběrů mu neupřu, třeba mořský panny, to byla dobrota, ale jinak...lodě, náhaněčka na moři, pořádná námořní bitva, to prostě šmudla hledal, ale nenašel. Spousta věcí pojal scénarista jako hurvínek válku. Johnny a Geoffrey dobrý, ale jen pod podmínkou že se nebudu koukat na předchozí díly. Penelope, kráska na kterou bych nejradši přilepil svoje oči byla sice fajn, ale ona je vždycky v každým filmu tak výrazná a tady já nevím proč, ale kdyby jí v půlce filmu vyměnili za Angelinu tak bych si toho snad ani nevšimnul. Mám karibský piráty hrozně rád, ale měl jsem pocit, že právě na to se tvůrci filmu až příliš spoléhali. P.S: Barbosso naval tu nohu ! :-) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Po megadrahom a megatupom druhom a treťom dieli ma štvorka celkom potešila. Z objektívneho pohľadu síce príliš nenadchne, ale páčilo sa mi, že podobne ako jednotka, má film taký klasický dobrodružný šmrnc, s väčším dôrazom na príbeh, atmosféru, postavy atď. Sparrow je znova ten šibalský pirát, ktorý má vśetko dopredu náplánované a nie iba šasko, ktorého eskapády v dvoch predchodzích dieloch už vôbec neboli zábavné. V rámci popkornovej zábavy spokojnosť. (6,5/10) ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

no uprimne si musime priznat, ze za tych 6,25 € to teda nestalo a nikto pri zdravom rozume by tuto sumu nevyhodil snad ani za najsamsupis film, ale tak co, zijeme v tvrdom kapitalizme a z niecoho musi Halyvud zit, vsak? :D kazdopadne som sa nenudila, Jack hlaskoval, sice pomenej, ale predsa a morske panny boli sexy... a co este... aha, ze ma rozculovala ta vecna tma v celom filme, ale tak dobre, treba dokreslit atmosku... a este nieco? uz ani nie, pekne sa na to vyspim a do rana zabudnem... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Terry Rossio, Ted Elliott / On Stranger Tides by Tim Powers | Hudba: Hans Zimmer, Rodrigo y Gabriela | Produkcia: Jerry Bruckheimer | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Walt Disney Pictures, Jerry Bruckheimer Films | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 963,605,976 $ || Film, ktorý má všetko, o čom môže tvorca a divák snívať: Hviezdne obsadenie, vysoký rozpočet, elitná garda remeselníkov, čarodeja frekvenčných eposov - Zimmera. Celý film má slušné tempo, nápadito vymyslené scény (Královská sieň s lustrom), pútavé elementy (Morské panny), najtemperamentnejšie hlavné herecké duo. A predsa tomu niečo chýba... ...Niet divu: Napoštvrtý krát je už každé téma do kosti ostrúhané, hlavne po takom silnom predchodcovi, ako bolo "At world's end". On Stranger Tides je ale možno len rozjazdovým introm k ďaľšej pirátskej trilógií, s trochu konzervatívnejším režisérským prístupom, a v konzumnejšiom obale. I tak samozrejme, nadpriemerná záležitosť - no ja som čakal viac... Ps: V kinách mi vadí vždy najviac to, že si hlasitosť človek nemôže nastaviť podľa vlastného gusta... :) | Videno v Palace Cinemas Praha, pólnočná premiéra 19.5.2011, 3D projekcia. | ()

tron 

všechny recenze uživatele

Videl som to dva razy a dva razy som nechápal. Po prvom pozretí som si myslel, že som sa pomýlil, ale nie, vážne je to tam. Či skôr nie je. Čo? Vlastne všetko. Prvé tri diely sa mi páčili, najmenej percent som dal prvému a aj ten schytal krásnych 80%. Ale štvorka je úplne mimo, od čajového zlosyna (mdlý a miestami až nechtiac smiešny Ian McShane) až po nulovú chémiu medzi Sparrowom a Barbossom (ktorá bola v jednotke a trojke na vysokej úrovni) až po kuriózne WTF (Judi Dench?? Prečo???). Akčné scény sú mizerne nakrútené, aj zostrihané (a spravidla do nich začne hulákať kedysi tak nákazlivý hlavný hudobný motív, čo pôsobí až kuriózne a parodicky, asi ako keby ste túto monumentálnu hudbu vložili do dialógovej scény sovietskej drámy) a po stránke trikov a výpravy ide miestami akoby až televízny film. Čo je pri rozpočte 250 miliónov dosť nepochopiteľné. A aj Penelope Cruz je o ničom. Všetci mi pripadali strašne rozpačití, vrátane Johnnyho Deppa. ()

Galerie (208)

Zajímavosti (60)

  • Jedná se o první film pirátské série natáčený technikou Disney Digital 3-D a také o první kompletně hraný výpravný dobrodružný snímek natáčený kamerami Red ve 3D. (Čiban)
  • Juan Ponce de Léon, jenž je ve filmu často zmiňován, skutečně žil. Jednalo se o španělského conquistadora, který v roce 1512 podnikl výzkumnou plavbu, aby nalezl legendární zemi Bimini s prameny věčného mládí. Při plavbě objevil Floridu a několik Bahamských ostrovů. (TwoFace)
  • V květnu 2010 společnost Disney oznámila, že film bude natočen s použitím 3D kamer, avšak speciální efekty budou z finančních důvodů vytvořeny ve 2D a posléze překonvertovány do 3D. (hellstruck)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama