Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (více)
Trailer

VOD (1)

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Pontypool je rozhodně nejoriginálněji pojatý zombie horor, jaký jsem kdy viděla, a zároveň je jedním z mých nejoblíbenějších. Co je pro něj rozhodně a jednoznačně typické je množství dialogů. Opravdu, většinu filmu se jenom mluví. Vypadá to jako nuda? Vůbec to tak není, protože dialogy jsou pěkně scénáristicky stavěné a dávají smysl, není to žádné bezduché plácání. Děj samotný je redukován na jediné místo a sice rozhlasovou stanici, do které postupně začínají přicházet velmi podivné zprávy o ději v okolí. Jak děj postupuje, stanice se stává jediným a posledním bezpečným místem, kde se lze schovat před podivnou nákazou, která zachvátila město a dělá z lidí potácející se agresivní zombie. Dvojice hlavních hrdinů, která se až do poslední chvíle snaží udržet rádio v chodu, je více než sympatická a i když je akce i napětí ve srovnání s dialogovými částmi málo, o to víc na vás zapůsobí. Ale co je snad nejvíc překvapivé, je způsob, jakým je vysvětlena příčina epidemie. Něco tak originálního jsem nikdy v rámci žánru neviděla. Pravda, podobné vysvětlení sedne málokomu, ale mě se opravdu líbilo, protože se v tomto směru tvůrci nebáli vybočit z řady. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Určitě se nedá upřít nápad a snaha o netradiční zombárnu. Hlavní postava proslulého moderátora Mazzy, ztvárněná hercem McHattiem je výborná a především jeho výkon, plný hlášek, dialogů, drží film nad vodou. Na můj vkus toho bylo až moc, neboť časem začínají být konverzace ohrané a neprospívá tomu ani délka filmu. Hororové prvky se příliš nedaří budovat, kromě počáteční nejistoty, co se vlastně odehrává. Vše kolem apokalypsy se dozvídáme přes volající do rádia a divák si musí domyslet sám, co se ve skutečnosti děje. Zombie příliš ve filmu neuvidíte, ale když už, vypadají dobře a celkově se film nepůsobí z nejlevnějšího ranku. Bohužel závěrečná pointa mi přišla naprosto debilní a jako plnokrevný horor to ve mě nic nenechalo.......4/10 ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Hodně netradičně pojaté, ale o to sugestivnější. V množství zombie a survival záležitostí, kdy je často sázeno na explicitnost, působí Pontypool velmi osvěžujícím dojmem. Největší doménou je bezesporu stísněná atmosféra, přičemž hlavní roli hraje téměř celý film divákova představivost. Je vidět, že i s minimem herců a lokací lze natočit kvalitní film, jehož bravurní scénář by si zasloužil přetavit do rozhlasové hry. "Sydney Briar is alive." ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Napadá mě hned několik stylových úvodů, ale ani jeden by se neobešel bez spoilerování. Tak nic:) Jedná se o mysteriózní horor z prostředí rádiové stanice. PONTYPOOL určitě stojí za vidění, originalita (snad) beze všeho. Ale kam se poděla působivost? Dokud divák ví úplný hovno a ani netuší, tak je to dobrý, ale jakmile má jít do tuhého, místo děsu a vystupňování přijde komedie a ta to zabije. Přesto opakuju, stojí za vidění, může vás to ohromit stejně jako otrávit. Já jsem asi tak přesně na pomezí. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Mohl jsem to tusit, kdybych se predem podival, ze se jedna o dilo rezisera "Tracey Fragments". Bruce McDonald je jednim z nejoriginalnejsich tvurcu a jeho filmy jsou zazitek, ac vubec nechapu o co mu jde. Pontypool je nejzvlastnejsi variace na zombie filmy a dokaze strhavat, i kdyz za celou stopaz neopusti vysilaci mistnost lokalniho radia a smysl cele slovni epidemie mi uspesne unikl. Jenze... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)

Reklama

Reklama