Reklama

Reklama

Odbor městské zeleně

(seriál)
  • USA Parks and Recreation (více)
Rozhovor 1 - Adam Scott
USA, (2009–2015), 44 h 10 min (Minutáž: 21–22 min)

Hudba:

Mark Rivers

Hrají:

Amy Poehler, Rashida Jones, Paul Schneider, Aziz Ansari, Jim O’Heir, Aubrey Plaza, Nick Offerman, Frank Medrano, Retta, Lennon Wynn, H. Jon Benjamin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(125)

Obsahy(1)

No řekněte, nebylo by skvělé mít taky tak iniciativní zastupitelku v místní vládě, která by místo masivní díry nebo chcete-li jámy mezi domky, chtěla postavit velký park pro potěšení a užitek obyvatel se svými dětmi? Někteří z Pawnee v Indianě si to ovšem nemyslí.
Seriál od tvůrce americké verze The Office - obdobně točené jako "mockumentary". (biskin)

(více)

Videa (35)

Rozhovor 1 - Adam Scott

Recenze (144)

geklon 

všechny recenze uživatele

Ani jednu z hlavních postav představenou v pilotním díle jsem si nedokázal za 20 minut oblíbit natolik, abych pokračoval ve sledování. Ale věřím, že se k tomuto seriálu prokoušu. Akorát musím dozrát. Mám vizi, že to bude natolik suché, že i originál The Office místy zaostane a bude koukat s pusou dokořán. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Začal jsem na to koukat hlavně kvůli Aubrey Plaza, jen škoda že tam má tak málo prostoru. Musím říct, že seriál si mě získal hned prvním dílem. Postavy jsou super a příjemně se bavím u každého dílu. Je to trochu podobné jako Office US, ale daleko zábavnější a s lepšíma hercema a postavama. 1.série - zabývá se hlavně jámou a seznamujeme se zde s postavama. 75%. 2.série - Jáma šla do pozadí a už se řeší víc postavy. Díl s lovem byl výborný a potom na konci chudák Ron. No smál jsem se hodně dlouho. 85%. 3.série - navazuje na předchozí sérii, první polovina se zabývá hlavně Festivalem sklizně a druhá polovina se zaměřuje na Leslie a Bena. Odešla jedna hlavní mužská postava, ale dvě nové přišli. Aubrey konečně má více prostoru a určitě se to vyplatilo. Díl s chřipkou je super, jen mi bylo líto krásné Ann jak ji April trápila. Na DVD vyšli 3 epizody v prodloužených verzích o 5min a nějaké scény stojí zato (Ron a kávovar). 90%. 4.série V centru pozornosti je Leslie a její vztah s Benem a její kandidatura. Také se řeší vztahy Chrise a Ann. Zatím nejslabší série. 70% 5.série? 6.série? ()

Reklama

Masrii 

všechny recenze uživatele

Teprve před pár měsíci jsem se dostal ke Kanclu, což pro mě je naprostý klenot. Po dokoukání jsem byl přesměrován tady - tak jsem tomu dal šanci. Přijde mi, že u Parks and Recreation mi trvalo déle, než jsem si na některé postavy zvykl a některé mi k srdci nepřirostly vůbec. Bavil jsem se dobře...zejména Ron, April a Andy jsou geniální a seriál tak trochu táhnou. Těch výbuchů smíchu ale nebylo až tolik. Nebo nezapomenutelných momentů. Je těžké srovnávat to s tak vysokou laťkou, ale i kdybych se od toho odprostil, tak mi asi nezůstane více než skvělá zábavná oddechovka, na kterou se ale pravděpodobně už znovu nepodívám a za pár let si hlášky z ní říkat nebudu. Ale vzpomenu rozhodně. 75% ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Rozhodně výborný sitcom se sympatickýma postavama a netradiční formou. Nejzábavnější postavou je určitě Ron Swanson a oproti jiným současným sitcomům se v celým seriálu nenajde ani jeden charakter, kterej by mi vadil. První série je fakt slabá, ale jinak to už dost svižně jede. Leslie Knope (Amy Poehler) je moc fajn, ale nemám ji tak rád jako Liz Lemon (Tina Fey v 30 Rock). Proto někde v půlce trojky, kdy už mám dost jasnou představu, dávám 8/10 s dost vysokým očekáváním pro další řady. EDIT po čtvrtý sérii: ani jsem si to nestihl uvědomit a už hltám jeden díl za druhým. Zamiloval jsem si skoro všechny postavy v čele s April. Takže zvedám na pět. Sedmá řada je jiná než předchozí, je to spíš jedno dlouhý a dojmený rozloučení s touhle jedinečnou srdcovkou. ()

dave14 

všechny recenze uživatele

K seriálům 30 Rock a Parks and Recreation jsem se dostal přes Tinu a Amy a jejich skvělé uvádění Zlatých Glóbů. Oba seriály mě bavily, nicméně seriál Parks and Recreation mi k srdci přirostl ještě více. 30 Rock byla zábava, ale většina postav byla spíše otravná (s výjimkou božské Tiny Fey a Aleca Baldwina). V Parks and Recs je to obráceně. Všechny postavy jsou milé a rozhodně neotravují, naopak! Seriál má stoupající tendenci a od druhé řady už jsem chytal regulérní záchvaty smíchu u každého dílu až do samotného finále. To bylo bylo provedeno ve stylu Six Feet Under, ale ovšem v mnohem veselejším a pozitivnějším duchu. Jen těžko budu vybírat nejoblíbenější postavy, ale jelikož mám rád bilancování, tak se o to pokusím - Ron Swanson (Nick Offerman), Leslie Knope (Amy Poehler), Andy Dwyer&April Ludgate (Chris Pratt a Aubrey Plaza), Chris Traegger (Rob Lowe)...a samozřejmě Jerry (Jim O'Heir)! :D Určitě se v budoucnu k tomuto seriálu ještě vrátím. ()

Galerie (2 856)

Zajímavosti (28)

  • Mapa města Pawnee je ve skutečnosti pouze jen zrcadlově převrácená mapa skutečného města Muncie ve státě Indiana. Muncie v seriálu dokonce párkrát zesměšnili. (Kucndo)
  • Tričko, které má oblečené Roscoe, paroduje plakát k filmu Čelisti (1975). (Duoscop)
  • Nick Offerman (Ron Swanson) je stejně jako jeho postava zkušeným truhlářem a řezbářem. (Brousitch)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Reklama

Reklama