Reklama

Reklama

K-ON!

(seriál)
Animovaný / Hudební / Komedie
Japonsko, (2009–2010), 16 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Kakifly (komiks)

Kamera:

Rin Jamamoto

Hrají:

Aki Tojosaki, Jóko Hikasa, Satomi Sató, Minako Kotobuki, Šinnosuke Tačibana, Madoka Jonezawa, Ajana Taketacu, Tomoaki Maeno, Majuki Makiguči, Rio Nacuki (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Jui Hirasawa nastoupila na střední a její jedinou starostí je, do kterého ze školních klubů, kroužků by se měla připojit. V téže chvíli Ricu Tainaka hrající na bubny a její přítelkyně Mio Akijama hrající na baskytaru hledají další dva členy do svého hudebního kluby, jinak bude rozpuštěn. Mají štěstí, neboť se jim podaří nalákat Cumugi Kotobuki, která hraje na klávesy, aby se přidala. Nyní zbývá najít ještě jednoho člena a klub bude moci ve své existenci vesele pokračovat dál. Jui se z čiré zvědavosti rozhodne jejich klub navštívit a posléze souhlasí, že se stane členem, protože si myslí, že bude snadné a stačit, když bude hrát jen na kastaněty. Jenomže Ricu, Mio a Cumugi si myslí, že nová členka klubu je geniální kytaristka… (Zíza)

(více)

Recenze (26)

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Nodame Cantabile moje druhé hudobné anime. A diametrálne odlišné. Namiesto romantickej komédie o vážnej hudbe, tu máme bláznivú komédiu a štvorici( neskôr pätici) dievčat, ktoré majú vlastnú kapelu v krúžku. Teda aspoň občas. Čo vytknem hneď z úvodu je, že v podstate majú len jednu skladbu, čo na krátke anime (12 dielov) sa ešte dá, ale predsa chcelo by to ešte niečo. No čo už, predsa sú len krúžok a tak to i vyzerá :) (nebudem spoilovať). Seriál sa nesie vo veľmi ľahkom duchu a núti človeka sa usmievať, ale je pravda, že som videl aj lepšie školské komédie ( no tie neboli o hudbe). Kresba sa páčila, postavy tiež, takže 9/10. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kyoto Animation si mojí bezmenou úctu získalo živlem jménem Haruhi Suzumiya, což je jedno z nejlepších anime, které jsem kdy viděl (pokud jde o školní prostředí, tak tam vede na celé čáře), takže jsem pochopitelně od K-ON! nečekal málo. Ihned po uvedení jsem vydržel první dva díly a naprosto znechucen s tímto seriálem tehdy skončil. Když jsem ale sem tam nakouknul do žebříčků úspěchů a sledovanosti, tak K-ON! vždy okupoval přední příčky. To samozřejmě automaticky nezaručuje kvalitu, ale přece jen si člověk řekne, že na tom musí něco být a rozhodne o druhé šanci. Ty první dva díly sice pořád stály za hovno, ale z pohledu celého seriálu byly spíše nutné zlo. Po překonání této překážky se z K-ON!u stala docela parádní oddechovka, která sice nějak extra neoslňuje, ale rozhodně pobaví i když je vlastně o ničem :) Už jen postavy, které se v něm vyskytují - Yui, která je vlastně tak trochu neschopná kráva, navíc zcela závislá na své mladší sestře / Ritsu je naprosto nezodpovědná což ostatním asi moc nevadí, protože se rozhodnou jmenovat ji předsedou jejich klubu / Mio krom toho že je nejhezčí, spíše většinu času jen bezmocně kouká na to jak všichni berou účast v klubu spíše jako možnost k odpočinku, navíc je strašpytel / Azusa, která ač je z nižšího ročníku, tak vlastně jako jediná projevuje velkou zodpovědnost ohledně aktivit klubu, což se ji vzhledem ke zbytku osazenstva samozřejmě moc nedaří / no a nakonec jsem si nemohl nechat nikoho jiného než Tsumugi, která je ze všech 100% nejdivnější. Je zajímavé že ač díky svému původu (pochází z velmi bohaté rodiny) nemá žádné manýry, spíše pokud jde o nějakou práci, tak projevuje nejvíc aktivity, nicméně mám takový pocit že to nemá v hlavě úplně v pořádku (těžko se to popisuje) a navíc z ní až bude starší pravděpodobně bude lesbička, ale to jen hádám :D Kapitolou sama pro sebe je jejich učitelka, která má podivnou úchylku v oblékání děvčat do různých kostýmů. Ano ty postavy ať už jsou sebedivnější, tak zvládají táhnout seriál kupředu. Jedinou výtku bych měl snad ohledně hudebního zaměření. Opening a Ending se sice vcelku povedli, ale jinak si během sledování moc hudby neužijete. Každopádně jako zlepšovák nálady musím tento seriál doporučit. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moe. Moe, moe moe. Moe. MOE. mOe mOe mOE MoE moE moe. moe moe moe moE mOE MOE. Moe. Takhle bych hodnotil jak grafiku, hudbu, tak příběhovou linku, inteligenci (To se musím zasmát... :-D) postav, jejich učitelku a možná i všechno jiného. Kdyby tam dali něco jiného, udělali by líp. silnější 2* 45% ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

K-On! je vo svojej podstate príbehovo veľmi jednoduché a oddychové anime. Od diváka nutne nevyžaduje, aby neustále dával pozor a podrobne si všímal každý detail. Dve série, ktoré seriál ponúka, skôr takmer nabádajú k tomu, aby si k nim človek spravil nejaký dobrý čaj a sledoval, aké dobrodružstvo partia stredoškoláčok z hudobného krúžku opäť zažije. Anime vyložene stavia na roztomilosť hlavných protagonistiek a humor, ktorého je seriál plný. A možno povedať, že sa mu to mimoriadne darí. Pozvoľna plynúci dej je postavený najmä na vzájomných rozhovoroch medzi Yui, Mio, Tsumugi, Ritsu a Azusou (Azu-nyan), ktoré v jednotlivých epizódach sem-tam dopĺňa menší výber rovnako "podarených" vedľajších postáv. Hoci ide o hudobne ladené anime, možno povedať, že hudba tu hrá až druhé husle (paradoxne, v seriáli na husle nikto nehrá), pričom tvorcovia do popredia oveľa viac pretláčajú rôzne "kawaii" prvky a svojské charaktery dievčat z hudobného krúžku. A vôbec to nie je na škodu. Skôr naopak. Práve vďaka tomu ide o počin, ktorý jednoducho, ale efektívne diváka baví, prináša mu úsmev na tvár a ponúka roztomilý únik pred skutočným svetom. K-On! je viac než popletená Yui, vystrašená Mio, vždy milá Tsumugi, priamočiara Ritsu a Azusa, ktorá by chcela v krúžku aj hrať, nielen piť čaj a jesť koláče. K-On! je najmä podarená slice of life komédia s príjemnou a odľahčenou atmosférou, ktorá je plná roztomilých postáv, dialógov a momentov. Vynikajúce sú takisto aj jednotlivé openingy a endingy, ktoré so sebou anime prináša. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého. Všechno šlape jako ty nejlepší švýcarské hodinky, slečny jsou sice poměrně klasické anime stereotypy, ale jsou bez výjimky sympatické a "kawaii". K tomu super hudba a animace a máte jedno z těch výborných oddechových anime, kde nechybí vtip ani napětí. Paráda. (9/10) ()

Galerie (1 316)

Zajímavosti (2)

  • Seriál má i špeciálnu 27. epizódu, ktorá nesie názov K-ON!!: Keikaku! (Carol Pifková)
  • Seriál má i špeciálne bonusové diely, ktoré nesú názov K-On!: Ura-On! Taktiež vznikla i špeciálna 14. epizóda s názvom K-ON!: Live House! (Carol Pifková)

Reklama

Reklama