Reklama

Reklama

Když se maloměstská dívka jménem June na letišti seznámí s tajemným cizincem, má pocit, že našla muže svých snů. Roy je ale tajný agent, který na sebe vzal nelehký úkol chránit geniálního vynálezce Simonse, jenž vyrobil baterii, která se nemusí dobíjet. Proto je Simons cílem obchodníků se zbraněmi. A Roy jim stojí v cestě. Hned na začátku spadne letadlo s Royem a June a oni jediní pád přežijí. A pak už se rozjíždí nekonečná honička, kdy June zjistí, že je pro lásku schopná dělat neuvěřitelné věci, a Roy jí v tom výborně sekunduje. Rozjíždí se superakční podívaná, kdy se tento pár vyhýbá kulkám v Bostonu, skáče po střechách v Rakousku a na motorce ujíždí před býky v Seville. Nepřátel je ale daleko víc, a tak se June se Simonsem octnou v zajetí obchodníků se zbraněmi a je jen na Royovi, aby je zachránil. Akce se ale úplně nezdaří a Roy skončí postřelen v hluboké řece. Na hladinu se už nevynoří... (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (1 050)

imf 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut má víc akce než třetí Mission: Impossible a víc romantiky než všechny letošní rom-com rychlosplašky. Pak to, za vydatné pomoci thymolinových úsměvů hlavní dvojice, začne jet z kopce... raketovým tempem! Naštěstí to není sjezd do průšvihu, spíš o dvě dekády zpátky, kdy se over the top vyskytoval jen v hyperbolických akčních filmech a vymírajících screwball komediích. Tohle má kus od každého, přičemž Mangold se za kamerou pohybuje s elegancí a staromódností člověka, který pamatuje doby, kdy Cary Grant vozil v autě leoparda. Z dokonalé iluze vás vytrhne snad jen pár digitálních triků (a taky pár digišumů v nočních scénách... použití digitálního materiálu taky filmu trochu upírá na pompéznosti, ale tu zas dohání John Powell v reprácích), ale když přistoupíte na to, že jde jen o zábavu, nikoliv o osud světa nebo hrdinů (ti vám nejsou lhostejní, jen prostě předem víte, že jim nic a nikdo neublíží), zjistíte, že tenhle film neztrácí výkon v celém spektru otáček... a zabrzdí až pár minut po závěrečných titulcích. P.S. Cameron je sexy a Tom je bůh ()

petero 

všechny recenze uživatele

Zvláštne ako s odstupom piatich rokov ostáva Mr. & Mrs. Smith neprekonaný. A pritom z tohtoročných Killers a The Bounty Hunters mal práve Knight and Day na to ich prekonať. No ten sa príliš sústreďuje na ústrednú dvojicu a žiadnej vedľajšej postave nedáva šancu to už ozvláštniť svojimi eskapádami ako to bolo v prípade Killers a The Bounty Hunters, všetko ostáva na smrteľne vážnych agentoch a bezradných záporakoch. ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavné, perfektne spracované. Od začiatku až do konca sa stále niečo dialo a ten film na po celý čas neprestával prekvapovať. Zostrihanie na 109 minút stálo za to a výsledok je čistý masaker. Čo sa akčnosti filmu týka, tak akčnejšie to už byť nemohlo. Skvelý soundtrack, slušný výkon Toma Cruisa a čo sa Cameron Diaz týka, tak som bol tiež milo prekvapený :) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Asi tak 2 hodiny pred tymto filmom som videl Felliniho dramu pod nazvom 8 1/2, takze tato popcornova akcno-romanticka bondovska jazda s francuzskou hudbou bola pre mna presne tym, co som po tak narocnom filme potreboval. Jednoducho vypnut mozog a zabavat sa. Tomuto filmu o nic ine, ako o zabavu neslo a je tu dostatok superakcnych scen, pri ktorych by uz obycajny smrtelnik davno zomrel, ale takych filmov je natocenych viac, nez dost. Mozno to ale v tomto filme reziser James Mangold trosicku prehnal, ked sa napriklad rozhodol nechat hlavneho hrdinu prejst pomalym krokom ku Cameron Diaz v ostrej palbe, pri ktorej by davno zahynul a toto sa uz nepacilo ani divakom v kine. Ako som sa z dnesnych nemeckych medii dozvedel, v USA bol tento film prepadak, takze pokracovanie asi nehrozi a tak sa rozhodol Cruise podporit film aspon navstevou v Berline priamo pri premiere. Uvidime, ako a ci vobec sa mu bude darit. Cruisa som videl naposledy v drame VALKYRA (2008) a v malej ulohe na nepoznanie zamaskovaneho hrdinu v komedii TROPICKA BOURE (2008), takze po dlhsej prestavke by to chcelo akysi rozbeh v jeho kariere, mozno sa mu to podari v stvrtej casti MISSION: IMPOSSIBLE IV (2011). Cameron Diaz som uz tiez dlho od romantickych PRAZDNIN (2006) alebo MEJDANU V LAS VEGAS (2008) nevidel, takze divat sa na jej krasne modre oci ma potesilo :-) Mimochodom Tom si s Cameron zahral aj vo VANILKOVOM NEBI (2001) alebo aj v malickej ulohe v MINORITY REPORT (2002)... 22.07.2010 ________ Tom Cruise - (Roy Miller) +++ Cameron Diaz - (June Havens) +++ Peter Sarsgaard - (Fitzgerald) +++ Jordi Mollá - (Antonio) +++ Viola Davis - (Šéfka CIA George) +++ Paul Dano - (Simon Feck) +++ Maggie Grace - (April Havens) +++ Produkcia: Arnon Milchan +++ Hudba: John Powell +++ (Videl v kine 21.07.2010) +++ ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Akční nářez! Akční scény byly přehledné a geniálně vymyšlené a propracované, takové jsem už dlouho nikde neviděl! Mezi Cruisem a Diaz to opravdu jiskřilo. Tom byl správné cool a Cameron zase správně střelená. Musím ještě pochválit hudbu Johna Powella, která byla vynikající. Dám si na Johna pozor a budu ho asi vyhledávat. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Film sa natáčal aj v rakúskom Salzburgu, kde rozruch spôsobil miestny občan, ktorý do bulvárneho plátku priniesol kópiu scenára nájdenú v koši. Predpokladá sa, že ho zahodil niekto z členov štábu. (BathoryMan)
  • Tom Cruise (Roy Miller) dostal za svou roli 11 milionů amerických dolarů, namísto obvyklých 20. (HellFire)

Související novinky

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Les Grossman – Tom Cruise – celovečerák

Les Grossman – Tom Cruise – celovečerák

12.06.2010

Postava plešatého, chlupatého a tančícího „tlustého parchanta“ Lese Grossmana byla pravděpodobně to nejvtipnější, co nabídla Tropická bouře. Tom Cruise vklouzl do masky fu**ujícího producenta i pro… (více)

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

28.10.2009

John Woo sice kvůli problémům s rozpočtem nenatočil svůj epos z dob čínské revoluce 1949, zřejmě se ale vrátí do podobného období s válečným velkofilmem Flying Tigers. Ten by měl vyprávět skutečný… (více)

Cruise v Hobitíně? Cože?

Cruise v Hobitíně? Cože?

30.08.2009

Nejdřív seriózní informace: následujícím filmem Toma Cruise bude prozatím nepojmenovaný špionážní thriller, předtím známý pod názvem Wichita. Tom si v něm zahraje agenta, který se prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama