Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotní epizody. Velmi slušný začátek, vyvolat ve mně zájem o další sledování se rozhodně podařilo. Jenom upřímně doufám, že se seriál nebude přespříliš věnovat té načrtnuté rodinné krizi (a vztahům všeobecně), ale odrazí se spíš od té úplně poslední scény, která ukazuje na (možná) velice zajímavou mytologii... Zatím každopádně spokojenost. Druhá epizoda: Ještě lepší zážitek než minule. Děj vyvážený, několikrát jsem za těch 45 minut byl překvapen nečekanými zvraty, a hlavně se povedlo to, co je u mysteriózního seriálu nejdůležitější - hrozně mě zajímají odpovědi na nastolené záhady. Plné hodnocení je jen otázkou udržení stávající kvality po celou sezónu. Vě třetí a čtvrté epizodě se znatelně ubralo na tempu, a sice se hned nedá říct, co z toho bude do budoucna důležité, ale teď mi přijde většina z těch dvou dílů jako povrchní vata. Což je na začátek seriálu docela divné. Následujících pár dílů se pohybuje v rozmezí významu adjektiv "otravné" a "slušné", avšak epizoda před zimní pauzou už je zase konečně špičková. Po polovině první řady stále čtyři hvězdy. Dvojdíl 11-12 hodně dobrej. Vztahovýho balastu ubylo, začíná se poodhalovat konspirační pozadí, zvrat střídá zvrat ... pokud to scenáristi nepřeženou (už teď je tam tolik postav a motivů, že orientace není úplně jednoduchá), budu spokojenej. Epizoda 13 celkem vatovitá, somálská 14ka povedená a se zajímavým cliffhangerem, stejně tak 15ka. Díl 16 ušel, 17ka vyloženě vynikající. Škoda slabé sledovanosti, kvůli níž bych se nedivil, kdyby seriál po první sérii skončil. Byla by to však škoda - vzhledem k událostem sedmnácté epizody zde je prostor na pěknejch pár sezón... Tak série ukončena obstojně. Určitě bych měl zájem sledovat seriál i nadále, bohužel se potvrdily mé obavy a další série nebyla odklepnuta. 80 % ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vezměte dítěti rozečtenou knížku s tím, že ji už nikdy nedočte aneb Jak si filmaři (ne)váží diváků. 1) Pozvolna jsem si k postavám i příběhu získával vztah, poslední epizody už byly poctivě čtyřhvězdičkové. 2) Tvůrci zřejmě počítali s dalším pokračováním (rozpačitý konec-nekonec tomu nasvědčuje). Nechápu, proč nešlo zakončit řadu řádným rozuzlením příběhu, jak se sluší a patří. Eventuální další řady pak mohou snadno navazovat - lidi přece neláká fakt, že nevědí, jak to dopadne, ale především to, že si své hrdiny zamilovali a chtějí dále sledovat, co budou prožívat. Ale vykládejte tohle filmařům... 3) 39letý přitažlivý Joseph Fiennes (hlavní postava vyšetřovatel Mark), 37letý (!) Korejec (od šesti let v USA) John Cho (Demetri, Markův kolega) a 35letý Dominic Monaghan (doktor Simon Campos) mě mile potěšili. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Seriál ma celkom nadchol, nápad je originálny a stal sa základom pre slušnú atmosféru živenou tajomnom a všadeprítomnými nezodpovedanými otázkami. Z toho dôvodu dejová linka zaujme a po celý čas som nezaznamenal ani náznak nudy. Ale ten koniec.... koniec je žiaľ nedorobený a vlastne skoro na nič nedal žiadne odpovede. Jednoducho naštval, človek pri seriály strávi kopec času aby sa potom vlastne nič nedozvedel. Nedorobená práca mi preto bráni ísť s hodnotením do nadpriemeru. Škoda, potenciál tu bol. 65/100 ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Po prvej (a poslednej) sérii (50%): Veľmi neúprimný seriál. Televízia abc pôvodne priniesla Flashforward ako náhradu za končiaci LOST, no tvorcovia sa k nemu postavili úplne ľahkovážne. Musím však uznať, že začiatok bol skutočne pôsobivý a veľkolepý a preto som sa počas prvých dvoch častí tešil na množstvo zápletiek a záhad, ktoré sa z tohto nápadu dali vyťažiť. Nestalo sa- verím tomu, že tvorcovia vymysleli len úvod, načrtli si záver a zvyšok chceli vyplniť vatou tak, aby si to divák nevšimol. Ja sám som to prvých sedem častí toleroval a čakal som na rozbeh, no tento neprišiel až do posledného dielu. Každá časť je potom len pomalým pátraním agentov FBI, ktorí však vyzerajú ako paródia na samých seba, pretože nič, čo robia nedáva logiku (napr. oslobodia nejakého starého nacistu len aby im povedal vec, ktorú si musel všimnúť každý tretí človek- že pri výpadku popadali vrany), správajú sa ako malé deti a nechajú sa čímkoľvek vyprovokovať. Dialógy sú často krát tak zlé, že svojou lacnosťou a patetickosťou až urážajú, pretože žiadna postava na svete by nedokázala konať a hovoriť tak, ako postavy vo Flashforwarde. Herci sú na tom o čosi lepšie. Ak si odmyslíme niektoré otrasné repliky, ktoré im scenáristi vkladajú do úst, sympatický sú John Cho (ten slušnejší zo Zahúlime, uvidíme), Dominic Monaghan (feťák Charlie z LOST) a menej známa Christine Woods. Najhoršie je na tom Joseph Fiennes na ktorého som sa zo začiatku tešil, no po pár častiach som si uvedomil, že sa len hlúpo pozerá a všetky vety hovorí priškrteným "cool" hlasom, čo začne byť po čase hrozne otravné. Chvalabohu, že si tieto nedostatky všimli aj diváci v USA, Flashforwardu klesla sledovanosť a druhá séria už nebude- to by som pravdepodobne šiel s hodnotením ešte nižšie. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Atraktívna téma inšpirovaná knižným hitom, množstvo znamych tvárí, rozpočet ktorý je vidieť a aj tak Flashfoward u divákov ako avizovaná náhrada za končiaci Lost nezabral. Možno za to môže aj príliš ležérne tempo nastolené v začiatkoch a reklamou zhýčkaní diváci, očakávajúci jasný hit sezóny, to začali vzdávať veľmi skoro. A aj napriek príchodu nového show runnera a neskoršiemu razantnému zlepšeniu sa seriál záchrany nedočkal. ABC chcela hit a miesto toho sa dočkala nečakaného fiaska. A kvôli silnému našupu v druhej polovici sezóny a dokonale navnaďujúcemu záveru, vykazujúcemu stále obrovský potenciál to vôbec neteší. 85% ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • V několika prvních dílech seriálu můžeme vidět velký reklamní plakát v ulicích. Na něm je zobrazena společnost Oceanic Airlines, fiktivní letecká společnost vytvořena pro seriál Lost. (Amroth666)
  • Aktéři seriálu vidí vizi, co se stane nebo nestane 29. dubna 2010. 29. dubna se narodil autor knižní předlohy Robert J. Sawyer. (ČSFD)
  • Seriál je adaptací románu "FlashForward", jejímž autorem je Robert J. Sawyer. Román byl publikován v roce 2000 a znázornil lidstvu vizi budoucnosti za 21 let. (ČSFD)

Reklama

Reklama