Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Hezké prostředí Itálie, originální a nápaditý příběh, příhodné charaktery postav a spousta dojemných situací (až moc). Okatá Amanda Seyfried opět okouzlující, přičemž je malinko ve stínu skvělé a nádherné Vanessy Redgrave. Bernal totálně sedí do role, leze mi na nervy už svým vzhledem a když mu ještě přihrají podobný charakter jako zde, tak je to fakt vopruz :-) Celkově pěkné, zábavné, barevné a prostoupené italským sluncem a pracemi Williama Shakespeara. Hodnocení malinko sráží úplný závěr a neskutečný dialog na balkóně a poslední replika pod ním... To je tak mimo, až jsem se tomu musel totálně tlemit :-D 7/10! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádková romance v překrásném prostředí italské Verony. Chytlavá v obou ústředních dějových liniích, avšak s opravdovou sílou jen v jedné. Amanda Seyfried je kouzelná, to bez debat, ale dějová linie o hledání dávné lásky mě chytla mnohem více - především díky velice procítěnému hereckému výkonu Vanessy Redgrave. ()

Reklama

Sammya 

všechny recenze uživatele

Tohle je typicky romantický film, se všemi klišé a naprosto předívatelným dějem, ale já ho i tak mám hrozně ráda :) Je to takové kouzelné a milé vyprávění romantického příběhu, vlastně dvou příběhů. Prostředí Itálie tomu všemu nahrává, příroda je tam opravdu krásná a ta atmosféra... Myslím, že nejvíce tomu dali herečtí představitelé, Amanda Seyfried je moje oblíbená herečka, Christopher Egan je fešák a má nejlepší repliky a Vanessa Redgrave ja paní herečka. A i když se kolikrát musím usmívat nad tím, jak je děj strašně přeslazený a očekávatelný, tak si ve skrytu duše přeju, aby aspoň něco z toho byl i můj příběh A i když to všechno dopadne přesně tak, jak čekáte (samozřejmě, že za ní pojede, aby ji mohl vidět s jejím snoubencem a mohlo se to ještě zamotat a je úplně jasné, že Sophie a Victor nikdy nemůžou být dobrý pár), a spousta věcí tam prostě nesedí (jako třeba proč jede Charlie autem hned za ní, když jio mohl sám odvézt, nebo jak zjistil, kde bydlí), tak člověk na to nemůže moc koukat. Samozřejmě mám nějaké výtky, co mi přišlo vtipné bylo, že hlavní hrdinka Sophie má strašně ve zyvku sledovat lidi - normálně by byla označená za vlezlou, ale ne, tady jí lidi za to ještě pomlau děkují. A v životě jsem nepotkala takové ochotné lidi, jako v tomhle filmu - nejspíš proto, že jsou jen ve Veroně :D ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Andrea Guerra: 1.You Got Me ,2.Chianti Country ,3.Verona ,4.Un Giorno Così ,5.Per Avere Te ,6.Quando, Quando, Quando ,7.Variations On A Theme By Mozart (Magic Flute) Op. 9 ,8.Sospesa ,9.Per Dimenticare ,10.Sono Bugiarda (I'm A Believer) ,11.Guarda Che Luna # Love Story # What If ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná romanťárna s nádherným prostředním a sympatickým příběhem, který se netočí jen okolo hlavní dvojice, ale také kolem jedné ztracené lásky. Obě tyto roviny jsou navíc skvěle vyvážené. Amanda Seyfried je opět okouzlující a Christopher Egan je nečekaně docela sympaťák a skvěle jim to spolu funguje. Jen ten Bernal se tam docela nehodil, navíc dost přehrával a jeho postava byla až moc blbě napsána. Jen škoda, že ke konci se film zvrhne jen do přehlídky až moc sladkobolných romantických klišé. I tak si u toho vaše drahá polovička jistě popláče. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Auto, ktorým sa vo väčšine filmu prepravovalo ústredné trio, je talianska Lancia Delta. (MikaelSVK)
  • Takmer celý film bol natočený presne paralelne s dejom, a to za 4 mesiace. (MikaelSVK)
  • Vanessa Redgravová a Franco Nero jsou párem i ve skutečnosti. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama