Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (511)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Také facky ako rozdávali Bud Spencer a Terence Hill sú v dejinách kinematografie jedinečné. Títo dvaja talianski borci sa objavili vo viacerých filmoch, v ktorých stvárnili sympatických týpkov, čo sa nevyhnú žiadnej fyzickej konfrontácii. Vytvorili jednu z najpopulárnejších filmových dvojíc. Robusný frfľoš Bud Spencer a blonďavý fešák Terence Hill. Kto by ich nepoznal? Snímok "Ak sa nahneváme, budeme zlí", ktorý v roku 1974 natočil režisér Marcello Fondato, patrí medzi ich najlepšie, najzábavnejšie a najznámejšie filmy. *** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vyžahneš pivo, sníš párek, vyžahneš pivo, sníš párek. Kdo to první vzdá, zaplatí a přijde o buginu." Z mého hodnocení je patrně jasné, že dávná nostalgie střelila objektivitě zleva jednu terencehillovku a následně ji zatloukla do země pořádnou budspencerovkou. Sem totiž objektivita nepatří, protože každému zfackování mafiánů kdysi nadšeně tleskaly mé dětské ručičky a mí potomci v tom dneska neméně nadšeně pokračovali. Na své první povedené setkání s touto dvojicí zkrátka neumím a nechci zapomenout. Lalalala-lala lalalala-lala - Bombombom bombombom. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Všechno se vyvíjí a je tedy logické, že staré věci nefungují jako dřív. Ano, nebavil mě dlouhý automobilový závod, honičky na motorkách, zápletka je blboučká...ale...Spencer s Hillem jsou natolik charismatičtí herci a jejich projev je natolik uvolněný a zároveň pro ně typický, že jsem si ty srandobitky užíval stejně, jako před třiceti lety. Hill se svým atletickým a vtipným stylem boje...to je vlastně evropský Jackie Chan. Chemii mezi těmito dvěma herci, se od tédoby žádná jiná dvojice ani nepřiblížila. A další věc, kterou nelze nevyzdvihnout, je hudební podklad. Tak typický pro italské komedie. Po prvních tónech mi naběhly vzpomínky na vojnu, kde jsme si tyto filmy v klubu pouštěli. A speciálně scénou ve sboru, jsme se bavili ještě mnoho týdnů poté. Takový "dojezd" se mi s dnešními komediemi nestává. Nejraději bych dal 4* ...protekční a naprosto neobjektivní. Ale nedám. Zub času, tady totiž opravdu zahlodal. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je podle mě to nejlepší v čem hrála dvojka Bud Spencer a Terence Hill. O skvělých vtipech a rvačkách netřeba mluvit. Výtečnou hudbu reprezentuje titulní píseň Dune buggy a také sborová píseň Il coro, která hrála Paganinimu k neúspěšné práci. Navíc Donald Pleasence si dobře poradil s rolí psychouše. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nejlepších komedií s Budem a Terrencem, i když ne nejlepší. Tedy v mém případě. Každopádně, kdykoliv se na to podívám,vzpomínám na mládí...užívám si tu geniální muziku a umírám u scén, kdy například Bud kazí chorálové vystoupení. Tenhle film jako řada jejich dalších komedií je prostě absolutně nezapomenutelný a vždycky bude. Takoví lidé v dnešní době prostě už neexistují. Neznám dvojku, které by to tak dokonale šlapalo, jako těmahle dvoum, nikdy jsem ani lepší dvojku neviděl a těžko uvidím. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • V závěrečné bitce utrpěl Terence Hill tržné zranění, které mu museli šít na pohotovosti. (sator)
  • Obytné vozidlo, kterým ve filmu jezdí a ve kterém přespává Kid (Terence Hill), je Pegaso Comet přestavěné firmou Ackerman na přepravník aut. (Stejšn)
  • Když po první návštěvě sídla mafiánů míjejí Ben (Bud Spencer) a Kid (Terence Hill) ve voze Attilu (Deogratias Huerta), ten jim postříká benzínem ze stojanu střechu a hodí na auto cigaretu. Ovšem plameny se objeví nikoli na střeše, nýbrž na krytu motoru a zádi auta. (Robbi)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama