Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku

(seriál)
Trailer
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, (2009–2024), 194 h 26 min (Minutáž: 41–88 min)

Hrají:

Robert Clotworthy (vypravěč), Giorgio A. Tsoukalos, Erich von Däniken, David Childress, David Wilcock, Linda Moulton Howe, William Henry, Jonathan Young (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(261)

Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Skvělá série dokumentů. O mysteriózní teorie Ericha von Dänikena jsem se vždycky zajímal a proto mně nevýslovně potěšilo, že jsem úplnou náhodou narazil na tenhle seriál. Je to vlastně takový soubor jeho myšlenek v kostce...tedy v seriálu...a je nutno dodat, že se to povedlo. Jsou chvíle, kde člověk zadrží dech a prostě si musí říct: "Sakra, na tom by něco být mohlo.". V tom se mi právě jeho teorie líbí - všechno se snaží podložit pracně dohledanými fakty a důkazy. No a i když se někdy (vlastně v docela dost případech) ony důkazy nejeví jako tak jednoznačné, je příjemné, že ještě pořád existují lidé, kteří se dokážou nadchnout pro věc a jdou proti proudu. Spousta lidí si tenhle film nepustí, protože si řeknou, že je přitažený za vlasy a že se přece tak dlouho hromaděné poznatky z historie a archeologie nemohou mýlit. Jenže ono je třeba mít trochu otevřenou mysl. Před pár stoletími si lidé byli jisti, že země je placka a upalovali za to kdekoho. Proč by nemohl mít pravdu zrovna Däniken? Je tedy pravda, že některé díly se vydávají směrem pořádných extrémů, ale stále je to zábava sledovat. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Jednostranná záležitosť bez väčšej dávky kritiky a konfrontácie a bez zdravého rozumu. Dokument by mal mať svoju úroveň a predkladať fakty, nie len dohady a otázky (áno, je potrebné sa pýtať, ale aj vedieť nastoliť aspoň ako-tak rozumnú odpoveď). Presviedčacie schopnosti Von Dänikena sú nulové a argumenty, ktoré opakuje dokola nemožno brať vážne. To je tak, keď sa na niečo tešíte a vyjde z toho toto... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných dokumentárních seriálů mi tady - kromě obligátního závěrečného zvolání, že za tím vším jsou mimozemšťané - nevadilo sugerování jediné, správné pravdy vědeckých kapacit, které místo, aby mluvily k věci, většinou problémy jen okecávají. V tomhle seriálu je přesně to, co po takových dokumentech chci - jede se na místo, natočí se vše přímo v reálu, pozve se odborník, pozve se chlápek, který dělá zářezy do kamenů, jestli by to zvládl i dnes takhle rovně, porovnávají se a váží různé výpovědi a možnosti. Nikdo netvrdí, že má pravdu, prostě jen zkoumají, co a jak, a třeba v Puma Punku objeví jeden z techniků panty - sice větší než ty naše dveřní, navíc kamenné, ale panty. Říkám, jedině ten povinný závěr ohledně možné intervence ufounů mi přišel zbytečný, ale jinak jde o precizně odvedené dokumenty. ---- Musím snížit hodnocení po dalších sériích, kde už si na pravdu moc nehrají, za jeden díl se objeví snad sto dvacet sugestivních otázek (na většinu z nichž je odpověď mimozemšťané, ano), ale praktické pokusy někam zmizely. Dokladem budiž třeba díl o křišťálových lebkách, spojující kde co, zatajující problémy nálezy a nezkoumající proklamovaný účinek oněch lebek. Některé díly vaří posléze už jenom z vody a jsou procházkou po tajemných místech, ale bez podrobnější analýzy, zato se spoustou keců. ()

THE_Joko 

všechny recenze uživatele

"Zbožnujem" zakomplexovaných PánBožkárov ktorý sa hrajú na filmových kritikov a vytiahnu otrepane frázy tupu: "jodnosmerne natočený výplach mozgu". (Vždy ma vedia rozosmiat) Ja vám poviem čo je výplach mozgu! Je to pravidelné či nepravidelné navštevovanie kostolov či iných ovčích salašov kde ako ovce bez vlastého úsudku si všetci potrebujú niečo ospravedlniť,vyprosiť,vymodliť...Do kedy bude existovať náboženstvo (je jedno aké), do vtedy nebude ľudstvo nikdy slobodne!!! ()

Dinosaurier 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pseudo-věda. Ale já jsem neuvěřitelně ráda, že žijeme v době, kdy toto může vůbec vzniknout jako dokument a hanit veškeré historicko-archeologické teorie. Kdy vás za to někdo nezavře do nějakého mental hausu. Z první série jsem si sedla na zadek. A Giorgio Tsoukalos je nejlepší a chci ho za muže. A vůbec, až nás přijedou kolonizovat mimozemšťani, tak se beztak ukáže, že je to všechno pravda. ()

Galerie (464)

Zajímavosti (6)

  • Zdejší ufolog Giorgio Tsoukalos studoval komunikační studia a sportovní žurnalistiku na Ithaca College v New Yorku. Nemá de facto vysokoškolský diplom, který by nějak souvisel s tématem pořadu. (Zodd)
  • V epizóde “Evil Places“ (“Miesta zla“) sa môžeme stretnúť s českým záhadológom a bádateľom Ivanom Mackerlem. (Lukoh)
  • Ve 4. epozodě 2. série "Podzemní mimozemšťané" můžeme vidět ukázky z knihy Julese Verna "Cesta do středu Země". (Terva)

Reklama

Reklama