Reklama

Reklama

Calovi Weaverovi se zhroutil život, po pětadvaceti letech klidného manželství mu jeho žena Emily oznámí, že mu byla nevěrná s kolegou a že se chce rozvést. Dolehla na ni krize středního věku a má pocit, že její vztah s Calem uvízl na mrtvém bodě. Sedmnáctiletá Jessica, která příležitostně hlídá Weaverovým dcerku, miluje Cala a naivně doufá, že by ho mohla získat pro sebe. Jessicu zase zbožňuje třináctiletý syn Weaverových, Robbie. Cal je zklamaný, má pocit, že ve svém životě udělal všechno správně. Oženil se s láskou ze střední, založil rodinu, postavil dům, byl věrný a zodpovědný, a přesto mu jeho žena nasadila parohy. Sbalí si věci a odstěhuje se. Musí se vyrovnat s drastickou změnou svého života, ovšem ve světě svobodných si neví rady. Večery tráví v baru, kde se utápí v sebelítosti. Jednoho večera upoutá Cal pozornost Jacoba Palmera, mladého sebevědomého muže, který je přímo přeborníkem v balení žen. Jacob Calovi slíbí, že mu pomůže najít jeho ztracenou hrdost a pod jeho vedením se z něj stane muž, po kterém zatouží každá žena. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 240)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jo, podobně příjemná romantika tu už dlouho nebyla. Parádně obsazený, s výbornými dialogy a hlavně kvalitním scénářem, ve kterým je každá postava výborně napsána a není rozhodně černobílá a klišovitá, jak už to u podobných romancích bývá. To je hlavně případ Kevina Bacona, kterej nehraje typickýho hajzla, co přebral hlavnímu hrdinovi ženskou, ale prostě chlapa, kterej se taky zabouchnul. Celý to hodně příjemně uteče, vtipný je to taky dost a většinu času se to úspěšně vyhýbá žánrovým klišé. Jenže bohužel se jim nevyhýbá dostatečně a posledních 15 minut je jak z ranku té nejprůměrnější romantické komedie a už to postrádá své kouzlo. Což je škoda, protože takhle blízko se americká produkce Lásce nebeské ještě nepřiblížila. P.S.: Scénu na zahradě s originálním twistem a konfrontací skoro všech postav bych už teď tesal do kamene. Tak výborně natočená, vygradovaná a vtipná scéna se už v dnešních romanťárnách jen tak nevidí.80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který se postupem času naprosto překrásně proměňuje. Docela mě dostalo, kolik zajímavých a velkých jmen do filmu narvali. Ti snad chtějí točit pro radost, protože pochybuju, že by v romantické vztahovce zkásli kdoví kolik peněz. Každopádně nejúžasnější byl Ryan Gosling. Ten se mi vysloveně proměňoval pod očima. Nejdřív z něj byl floutek, co si sbalil každou, na kterou se podíval a pak z něj byl kluk, který se naprosto upřímně zamiloval. A všecko jsem mu věřil na sto procent. Bez něj by byl film určitě poloviční. Ale nejenom bez něj, i Steve Carell je fajn. Jenom doteď nechápu, proč se o něm mluví jako o komikovi. Zatím mě jako komik neučaroval, ale jako dobrý herec má u mě jasný křížek. Film samotný je o vztazích k těm, co máme rádi a o také o tom, že občas se tyhle vztahy promění trošičku jinak, než bychom si ve skutečnosti přáli. Byl to určitě příjemný film, ale jednou mi to stačilo. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Crazy stupid love koketuje se vztahy, manželstvím, stereotypem a samozřejmě samotnou láskou. To je samo o sobě lákavé téma, i když se přiznám, že mě nenadchla dvojice Carell+Moore, ale on byl vtipný a ona nakonec vcelku nevýrazná, takže to nevadilo. Naopak jsem si zamilovala Ryana Goslinga( "Sakra,ty jsi jako z photoshopu!":D), ten prostě v roli sukničkáře, který nakonec také objeví lásku,válel. Celkově se nejedná o žádné žánrové klišé, což je rozhodně plus, od srdce jsme se s přítelem smáli tak, že jsme občas museli film stopnout, než nás to přejde. Skvělá atmosféra, scéna v sauně a samozřejmě rvačka na zahradě s celkem překvapivým rozuzlením. Určitě se na to podívám ještě jednou. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Dan Fogelman | Hudba: Christophe Beck, Nick Urata | Produkcia: Steve Carell, Vance DeGeneres, Charlie Hartsock, David A. Siegel, Denise Di Novi | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Carousel Productions | Rozpočet: 45 miliónov $ | Tržby: 142,851,197 $ || Jenen z najpodarenejších amerických milostných komédií vôbec, pretože je ich naozaj málo dobrých... Carell je trochu podobný charakter ako Sandler, ale je herecky aktívnejší. Gosling tu len potrvdzuje, že je neskutočne univerzálny a zastupuje vyššiu ligu, než väčšina zúčastnených. Žien je vo filme požehnane, ako dezert sú ešte i pekné, takže nie je čo riešiť. Vrcholom je jednoznačne vypätá scéna, keď výjde všetko najavo, kontrolka humornosti dosiahla i u mňa maximum. O to bol slabší koniec. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ta první část, kdy tam Ryan balil jednu za druhou někdy i povíce kusech najednou (ano mluvím o ženách, mé milované feministky ) mě dost bavila, jenže je to americká romantická komedie, což znamená, že po první poměrně zábavný části, přichází druhá, romantická část a to už stálo za vyliž prdel. Především se nepoved výběr klíčový samice, mně se prostě Emma Stone nelíbí, ona, ale i Analeigh Tipton, tu leda tak do hororů jako první oběť a ne na zaslepenou lásku toho synka z učesem ala Miloš Frýba. Jediná Julianne Moore trošku zachraňovala situaci, ale i tak bych v týhle nouzovce asi radši hrábnul po Ryanovi, protože ty dvě mě připadaly jak kdyby právě utekly z veletrhu strašidel a zamilovat by se do nich nemoh ani bezhrbej vebloud natož já nebo Ryan. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Scéna, kdy paní učitelka napíše na tabuli sprosté slovo na rodičovských schůzkách, je podobná jako ve filmu Pelíšky (1999). (SONY_)
  • Tvorcovia ponúkali iPad zadarmo tomu, kto vymyslí názov filmu. (Pat.Ko)
  • Postava Emmy Stone, Hanna, je študentkou práva. Steve Carell (Cal Weaver) pôvodne chcel byť právnikom, ale dostal sa k otázke v žiadosti, ktorá znela: „Prečo chcete byť právnikom?“ Údajne na otázku odpoveď nenašiel. (Pat.Ko)

Související novinky

Will Smith vás obere o všechny prachy

Will Smith vás obere o všechny prachy

21.04.2013

Loni se mu dařilo s Muži v černém 3, letos jeho sci-fi v Shyamalanově režii Po zániku Země nutí spíš k opatrnosti. Na jaký další projekt se soustředí? Inu, na Focus. Lehkonohou krimi s prvky… (více)

Al Pacino je starý rocker

Al Pacino je starý rocker

27.10.2012

Velmi solidní obsazení napříč různými generacemi nabírá „dramedie“ Imagine, kterou režijně debutuje Dan Fogelman, autor scénáře Bláznivé, zatracené lásky. Název související s Lennonovou písní není… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama