Reklama

Reklama

Sedm epoch rocku

(seriál)
  • Velká Británie Seven Ages of Rock (více)

Epizody(7)

Autoři sedmidílního dokumentárního cyklu BBC Sedm epoch rocku jsou přesvědčeni, že rocková hudba poskytla k proměnlivosti doby originální soundtrack. Oproti tomu Libor Pešek po vysílání Radiožurnálu prohlásil, že poprock není hudba; Laco Deczi charakterizoval rockové hudebníky slovy: "Rockoví hudebníci jsou ti, co hrají rok na nástroj". Rock je fyziologický vzdor, rytmicky potvrzuje gravitaci, zatloukáním down beatů, těžkých dob do země. Odtud kritici ortodoxního rocku přezdívají rockery na sudokopytníky. Postupem doby se rocková hudba stala věrohodnou politickou a uměleckou silou. Do hudby vnesla větší hlasitost a osobitý postoj. Rock se zrodil z blues, ale postupně začal dospívat a vydal se stovkami rozmanitých, vzrušujících směrů.

Seznam jednotlivých dílů :   01. Zrození v roce 1963-1970
02. Art Rock 1966-1980
03. Punk 1973-1980
04. Heavy Metal 1970-1991
05.
06. Alternativní Rock 1980-1994
07. Indie 1980-2007 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

crjules 

všechny recenze uživatele

Strohy a strucny prehled historie moderni hudby.Bohuzel, se vse neda vmacknout do padesati minut, chtelo by to delsi stopaz, ci vice dilu.Pocin ale sympaticky, nevahal bych rict ,,strucna ucebnice Rocku". Prvni a pata epocha pro me nejlepsi! Takze davam **** (pata utekla za strucnost ..... kde jsou The Beatles?! ). ()

deepspace101 

všechny recenze uživatele

Seven Ages Of Rock rozhodně není špatný dokument. Samotná značka BBC představuje záruku dostatku archivního obrazového a zvukového materiálu i přístup k nejpovolanějším osobám, které "byly při tom". Jenže co je to platné, když se z obrovského oceánu rockové hudby vyloví pár největších ryb. Tyto kapely jsou navíc prezentovány jen ukázkami z několika skladeb, někdy dokonce z jedné jediné, což považuji za absolutně nedostatečné. Takový přístup mě pouze utvrdil v přesvědčení, že muziku má člověk poslouchat, ne se koukat, jak o ní někdo vypráví. Osobně si též s oblibou rozšiřuji posluchačské obzory, tudíž mi chyběla sonda mezi interprety, kteří nepatří k nejznámějším z nejznámějších. Echobelly ("nejlepší kapela z těch, které nikdo neznal") a spol. by si určitě zasloužili zásadnější zmínku než pár sekund v předělu. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jelikož je pro mě rock a metal tím nejzákladnějším pro přežití, tak jsem tenhle seriál zhltnul snad během dvou dní. Sice byl každý díl poněkud nataženější, než musel být, ale i při mých poměrně velkých znalostech jsem se dozvěděl spoustu nového a získal jsem úžasně celistvý vhled na celou historii rockové muziky. 90% ()

Greny 

všechny recenze uživatele

i přestože v dokumentu byly některé kapely a uskupení vynechány, tak jsem spokojen, protože tvůrci i přesto nabídli 7 hodiny zajímavých informací a materiálů. Bohužel, jak to tak bývá, tka některé díly se povedly více a některé upadly, ale dohromady to tvoří dobře fungující sérii, která uspokojí méně náročnější diváky. ()

Smoulin 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, zároveň značně povrchní. Ale co víc do těch 50 minut nacpat... Ultimátně mě však zabíjí dabing. Slyšet Rouse jak svým dementním paleontologickým hlasem říká: "polibte si prdel" bylo nejprve úsměvné, pak lehce odstrašující a nakonec jsem byl zle podrážděný. O ostatních překladatelských "perlách" radši nemluvit... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama