Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 2

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 237)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman téměř dokonale využila svůj potenciál a stala se tak nadějným příslibem budoucnosti DCEU. Po BvS, které bylo poměrně dobré a Suicide Squad, které naopak vynikalo svou průměrností přichází Diana, která plně nahrazuje vše, co jsme v minulých dílcích universa (vyjma Muže z oceli) nedostali. Především fungujícími akčními scénami, vztahy a humorem, který je opravdu vtipný (SS se může stydět). Hudba v rámci filmu funguje, Pine opravdu mile překvapil a Gal vyvrátila většinu z předpokladů, že film jako herečka nezvládne. Ve srovnáním s Captainem Americou (První Avenger) je pro mě WW rozhodně lepším filmem (a to MCU miluji). O to více potom mrzí nedotažené CGI ostrova Amazonek a závěrečného skoku (či jiné věci). Přesto se odvážím udělit 5 hvězdiček. Konečně jsem totiž neměl pocit, že v kině vidím pouze půl filmu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pro mě zdaleka nejzajímavější origin, co doposud předvedl DC Comics a vlastně i všechny marvelovky dohromady. Je vidět, že to točila ženská, takže není kladen důraz na digi bordel, ale na příběh a ten šlape perfektně. Protiklad „divící se Diana vs. nový, dosud nepoznaný svět“ funguje skvěle a přináší spoustu vtipných situací (celé kino se smálo), zasazení příběhu do doby 1.světové války je v comicsu originální a neokoukané a ty trikové orgie na konci jsou v pohodě stravitelné. Navíc to má silný protiválečný apel, takže další palec nahoru. A Gal Gadot? Ode dneška má nová hrdinka. Nodolatelná ve svém spravedlivém hněvu, upřímnosti vůči žasnoucímu okolí a nejenom, že je půvabná, ale i – jak to říct – tím správným způsobem emancipovaná, holky tohle musí milovat. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Láska na všetky pohľady. A najlepší DC od Man of Steel. Parádne zachytený stret fantasy sveta skrytého ostrova s jeho čistými hodnotami a ideálmi, so svetom reálnym v jeho historicky najťažšom období, aké pamätáme. Dve šikovne napísané, a po celú dobu presne režírované postavy, zastupujúce tieto dva svety. A ich prehlbujúce sa vzájomné porozumenie a nevyhnutná náklonnosť. Podarilo sa nejakej inej komiksovke s tak silným fantasy backgroundom tak trefne nastaviť zrkadlo svetu? Wonder Woman má srdce, ctí predlohu, je chytrá, sexy a nemá jediný hluchý vtip. Štyri a pol. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Gal GadHot je rozhodně tak žhavá amazonka, že bych si o ní spálila pipinu a pak jí chtěla pofoukat, ale tak jak jsem z ní nažhavená, tak film mě brutálně zchladil. Co to jako bylo? Vlkodlačí profesor Lupin z Harryho Pottera působí v roli boha války stejně věrohodně jako kdyby Samuel Lý Džeksn hrál Ádu Hitlera. Herec je to skvělej, ale nikdo by mu to nežral. Lupin je to samý. Když se tváří drsně, obalenej v brnění a metá blesky, tak jsem se hystericky smála co je to za píčovinu a kterej zhulenec ho do té role obsadil. To Kirk ze Star Treku mi ve filmu nevadí, místo vesmírný lodě padá tentokrát s letadlem a jinak je vlastně furt stejnej blonďatej ňuňan co silně připomíná hubenou verzi Kapitána Ameriky. Což vysvětluje proč z něj naše amazonka vlhne ve žlábku. Příběh je tak nějak o čtyři třídy horší než u animáku a žádný efekty to nezachráněj. Finálovej souboj působí jak ze Street Fightera když proti sobě Ryu a Ken metali koule stylem kdo z koho. Kdyby Gal GadHot nebyla v tom oblečku tak sexy, regulérně bych zachrápala. Jak jsem byla smutná, že jsem se na to nedostala do kina, tak teď děkuju všemocnýmu Buddhovi, že mi pošeptal do ouška ať se na to vyseru. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Mnohem raději bych to viděl natočené na sklonku padesátých let od Richarda Fleischera nebo přímo jako nějaký All Star Comics ze stříbrného věku. Všechnu tu šestákovou naivitu a patos bohužel spolehlivě zabíjí tradičně megalomanská digitální nabubřelost. Zaoceánský hype Patty Jenkins nemůže být víc mimo. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (43)

  • Ve scéně, kdy přijíždí do muzea dodávka, si můžeme všimnout, že na SPZ je napsáno „JL“, což je odkaz na následující film Justice League/Liga spravedlnosti (2017). (DC_DeteCtive)
  • Hlavní role byla v roce 2005 nabídnuta Angelině Jolie, která pak byla v roce 2015 chvíli zvažována i na post režisérky. (Spidey3)

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama