Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mizerové Mike Lowrey (Will Smith) a Marcus Burnett (Martin Lawrence) jsou zpátky a před nimi poslední společná jízda. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (596)

castor 

všechny recenze uživatele

Léta páně 1995 tenhle tandem černých policajtů dokonale komerčně zabodoval. Za zády měli tehdy dravé ucho Michaela Baye. Dvojka byla už dost destruktivní, dost přepálenou a dost nákladnou. Po ní se Bay utrhl ze řetězu, takže po půl hodině trojky jsem si říkal, jak moc jsem vlastně rád za duo mladých neznámých Evropanů s marockými kořeny. Jenže půl hodiny před koncem jsem si naopak zase přál, aby se ďábel Bay vrátil. Výsledek je slušný, ale co bych dal třeba za honičku s padajícími auty nebo jakoukoliv zapamatovatelnou scénu? Bohužel nepřišla. Bouchá toho prostě méně. Ale postupně. Od dvojky uběhlo neuvěřitelných 17 let. Smith během nich měnil ve zlato (skoro) vše, na co sáhl, Lawrence pokračoval v laciných černošských komediích. Nevadí, pánům to spolu šlape dokonale. Starší z nich se právě stal (ubuleným) dědou a pomýšlí na penzi, mladší je součástí velkého plánu pomsty za roky starou smrt mexického drogového krále. Začne to solidně, ovšem brzy ubereme plyn a zpomalíme. A zásadní momenty prostě nepřicházejí. Vedlejší linie specializovaného oddělení nic moc nového nenabízí, přitom týmu šéfuje Smithova ex, stále to mezi nimi jiskří, ale bojíme se do toho šlápnout, prvky dramatu (napětí mezi ústřední dvojicí) moc nefungují a docela dost se kecá. A i u akce cítím vyměknutí. Akční scény bohužel postrádají originalitu, regulérní eRko si zasloužilo mnohem víc ostřejších momentů. NAŠTĚSTÍ je tady ústřední duo, oba jsou při chuti a jejich slovní výměny baví. Jen bych k těm dunivým songům, efektní kameře a oranžovým západům slunce přidal jednu řádně hravou akci. Fakt by tomu dost pomohla!! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nečekané příjemné překvapení. Smith a Lawrence jsou (pořád) bezva duo a kupodivu funguje (většinou) i vše ostatní - hlavně tedy akce a humor. Vizuálně je to prakticky k nerozeznání od prvních spoluprací Bruckheimera s Bayem, takže nás absence druhého jmenovaného nemusí skoro vůbec mrzet (maximálně v případě velkých akčních scén, které by Bay dotáhl do ještě větších extrémů). Pokud máte rádi první dva díly (nebo i jen jeden z nich) a subžánr akčně-komediálních buddy movies obecně, o návštěvě kina nemá smysl dlouze váhat. 70 % ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako rozhodne prijemny prekvapeni, navrat po takovy dobe a zmena rezisera, to smrdelo pruserem, ale Arbi a Fallah to ustali se cti. Pribehove se sice nejedna o nic extra, i kdyz tu je par necekanejch scen a zvratu, z nich minimalne jeden uz je krapet pritazenej za vlasy, ale nema smysl nad tim moc premejslet. Hlavni dvojka porad funguje na jednicku, i kdyz mi prislo, ze misto citovatelnejch hlasek se jejich vzajemny postuchovani smrsklo na vole, pico, ses poral, neser a podobne. Taky uz se na nich zacina projevovat vek, Smith misty vypada lehce znavene a Lawrence misty jak lehce prifouklej gumovej panak, ale nastesti se jim akce furt da verit. Ta je misty napadita, par scen je fakt paradnich, ale k Bayovo vizualnimu citeni to ma precijen daleko, me to spis pripominalo treba takovyho Fuquu a to i misty docela velkou drsnosti filmu, kde se pro nejakyho toho rozstrilenyho srace a litry krve nejde daleko. Ale celkove by to chtelo akce trochu precijen pridat, i kdyz i tak film nezacne nudit, coz je hlavne zasluhou hlavni dvojky. Takze ve vysledku vlastne spokojenost, ale na dvojku to fakt nema. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poctivá devadesátková bruckheimerovina se všemi klady i zápory jaká tu léta nebyla. Navíc pokračování, která je (krom scény s ozbrojenou sajdkárou) v rámci mezí sympaticky nepřepálené. Stylem i měřítkem má videoklipařské režijní duo rozhodně blíže k jedničce než ze řetězu utržené dvojce. Nebýt zbytečné vaty a s tím spojeného opadnutí tempa ve střední pasáži a poněkud podtaktované akce, tak by jim krom (pochopitelné i úspěšné) snahy kopírovat raného Baye nebylo moc co vytýkat. Nejpodstatnější však je, že světe div se, nejde o nejhorší díl trilogie. Což u navazování po téměř dvou dekádách s padesátníky (z nichž jeden je vykydlý a za zenitem) v hlavních úlohách je stejně tak potěšující jako překvapivé. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem se do přepálené verze Miami vracet, ale noví tvůrci vypálili nejen rybník, ale celou sérii. Adil a Bilall totiž natočili její nejlepší díl. Pořád se pro infantilní hlášku nejde daleko a nejedna pře ústřední dvojice trvá několikrát déle, než by bylo ve jménu vtipu záhodno, ale je znát daleko lepší odhad toho, co publikum vydrží a míra provází jak scénář, tak akční výkruty. Baví mě i ten ústřední přežvýkaný zvrat, který třeba někomu přijde na hlavu, ale mně zkrátka sedí, že se ze zdánlivě neviditelného záporáka může překvapivě elegantně rázem vyklubat důstojný protivník. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (18)

  • Název Bad Boys for Life lze volně přeložit jako "Mizerové navěky" nebo "Mizerové na život a na smrt". Vychází z motta, ve kterém dvojice Mike (Will Smith) a Marcus (Martin Lawrence) proklamuje: „We ride together, we die together - bad boys for life”. V českém překladu: „Dopředu spolu jdem i spolu umřem, jsme ostrý hoši, tak i žijem". (Geralt z Rivie)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Napsáním první verze scénáře byl pověřen Peter Craig - jeden ze spoluscenáristů úspěšného filmu Město (2010). Následovala ovšem řada změn a úprav. (PauloZ)

Související novinky

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

01.02.2023

Po úspěšnému návratu k sérii Mizerové se Will Smith (Král Richard) a Martin Lawrence (Jednej správně) oficiálně vrátí i pro čtvrtý díl. Situaci před rokem mírně zkomplikoval fakt, že si Smith ušil z… (více)

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

10.04.2022

Dlouho očekávané pokračování pro mnohé kultovní série Policajt v Beverly Hills v hlavní roli s Eddiem Murphym (Pan Church, Cesta do Ameriky) má po mnoha letech oficiálně zelenou. Snímek čerstvě našel… (více)

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

04.04.2022

Pokud poslední týden sledujete novinky a to nejen ze světa filmu, určitě vám neunikl enormně diskutovaný incident na předávání Cen Akademie, kdy herec Will Smith (čerstvý držitel Oscara za hlavní… (více)

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

14.09.2021

Tučňák, resp. The Penguin, patří mezi nejznámější Batmanovy záporáky. V devadesátých letech ho nezapomenutelně ztvárnil Danny DeVito ve filmu Batman se vrací, a příští rok se pak dočkáme na filmových… (více)

Reklama

Reklama