Reklama

Reklama

Dítě Bridget Jonesové

  • Velká Británie Bridget Jones's Baby (více)
Trailer 2

Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí" hotovo. Protože jí s rozluštěním zapeklitého rébusu nepomůže ani lehce cynická gynekoložka (spoluscenáristka Emma Thompson), ocitne se Bridget ve velmi nezáviděníhodné situaci. Jak seriózní právník Mark Darcy, tak úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack Quant se sice k situaci postaví jako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jejím potomkem vytvořit spořádanou rodinu, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je přesně padesátiprocentní. Jak se blíží termín porodu, Bridget cítí, že bude muset s pravdou ven a hlavně že si bude muset vybrat, komu bude její dítě říkat „tatínku". Normální člověk by poslal oba dva na testy otcovství. Jenže Bridget Jonesová není normální, ale výjimečná. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (613)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film nabitý od začátku do konce nejen bestiálním humorem, ale i vulgarismy a dvojsmysly. Slovíčka jako třeba "šukat, vymést kotec apod." se pravidelně nesla z letního kina vysoko a daleko noční Ostravou. Bridget opět perlí svými ostrovtipnými myšlenkami a třešničku na dortu tomu všemu dává její cynicky hláškující gynekoložka Emma Thompson. Tu chci taky! Colin tady ale tentokrát měl velmi silnou konkurenci. Patrick, jakožto expert na algoritmus lásky, je k ňakoušnutííí! Perfektní troječka ;-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No pokiaľ sa budeme pozerať na tretiu Bridžitku ako na čisto komerčný produkt, ktorý sa netvári, že je niečo viac a budeme ho tak aj hodnotiť, tak na väčšinu publika bude fungovať skvele. Ide vlastne viac už o hlášky, o drobnosti, o vypointovanosť situácií, ako o príbeh, pretože tak nejak od začiatku tušíme, že sa tu končí celá trilógia a nie iba táto časť a tvorcovia predsa nemôžu svoje publikum sklamať. Že takto môže fungovať aj film pre ľudí vo veku hlavných protagonistov a aj pre ľudí s inteligenciou Darcyho (a zároveň nemusí), je veľké plus. Záverečný dovetok a možno prísľub štvrtého dielu je síce vtipný, ale zhola zbytočný a osobne dúfam, že nebude do budúcnosti nič znamenať. 70% ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Pro mě tenhle film úplně nefunguje a rozhodně se nezařadí mezi klasiky, mezi které první Bridget rozhodně patří. Zkrátka nemá to kouzlo a švih. Bridget a její motivace nejsou chvílemi úplně zřejmé a ona se stejně jako v druhém díle jeví jako čůza. A všechny scény z televizního studia jsem na hraně trapnosti (ta moderátorka i Bridget coby producentka by už dávno letěli pro lajdáctví a nedostatek profesionality). Patrick Dempsey je sice sympaťák, ale všichni víme, že proti sucharovi Darcymu neměl šanci a já - stejně jako u Bridget - jsem často absolutně nevěřila tomu, jak se chová. Párkrát se určitě zasmějete (nejlepší je gynekoložka Emmy Thompson!), ale nemůžu si pomoct - na tenhle film se čekalo moc dlouho, až už je coby pokračování zbytečný. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Měníš katastrofy ve vítězství.“ Převážně úspěšný pokus natočit vkusnou romantickou komedii pro dospělé diváky, která dá zapomenout na otřesný druhý díl a zároveň vzpomenout na to nejlepší z žánrově sblížené produkce Working Title. Tvůrci se ovšem až příliš snaží naplnit velká očekávání, což se projevuje přemrštěnou stopáží (a z ní plynoucích potíží s tempem) a hraním na jistotu (např. efektní, ale ne moc efektivní zpomalené záběry nebo samoúčelné zapojování chytlavých popových písniček). Sledujeme v zásadě třetí variaci téhož příběhového vzorce, jehož naplňování je navzdory přidání nové neznámé (nenarozené dítě) od začátku do konce velmi předvídatelné. Film ovšem dokáže překvapit alespoň drobnostmi jako je vcelku věrohodné chování všech hlavních postav (Bridget konečně jedná v souladu se svým věkem), schopných reflektovat své idiotské chování (Jackova omluva za to, že lhal Markovi). Neporozumění dnešnímu světu internetových seznamek, fotografií koček připomínajících Hitlera, hipsterů a Pussy Riot sice není tak markantní jako ve filmech Marie Poledňákové, ale stejně je místy bolestivě znát, že tvůrci uvízli v jiné době a marně se snaží dohnat vlak. Nejlépe fungují časoprostorově univerzální vtipy na téma „muži vs. ženy“, z nichž si pro sebe většinu ukradla spolu-scenáristka Emma Thompson (skvělá hláška s porodem a hořící hospodou), na kterou si vzpomenete i pár dnů po projekci. Na nic moc dalšího zřejmě ne. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je jí 43 let, má vážné obavy, že zůstane na ocet, ke všemu to ale tak nevypadá, dvakrát si totiž zapíchá. Ve výsledku krouží kolem ní dva muži. A jeden z nich je i autorem jejího absolutně neplánovaného početí. A Bridget Jonesová svede se sebou hodně vnitřních monologů, aby ulevila své těžce zkoušené duši, která je o 12 let starší a o dobrých 30 kilo lehčí. Obrovská časová propast, která zde zeje od posledního dílu, má za následek, že Hugh Granta uzříte už jen na archivní fotografii, film začíná pohřbem jeho postavy. Z Colina Firtha je uznávaná oscarová persona, třetí z party, ta hlavní, tedy Renée Zellweger už nemá status sexbomby, za kterou pálí muži. Ale šestiletá herecká pauza na jejím herectví není nijak znát. Oproti tomu jsou ale znát dvě hodiny, co film trvá, a pokud nejste zrovna z řad divaček, hihňajících se nad románovými výplody Helen Fielding, pro které je film určen primárně, tak vás film prostě těžce neohromí. Do party přibyl Patrick Dempsey, pro něhož jsou role svůdníků na jednu noc celkem adekvátní, Colin Firth už je poněkud herecky dál. A tihle dva musí kroužit kolem plastikou zmršené Renée a předstírat, že je to ta největší fešanda z celé milf galaxie. A fakt není. A dál je zde ještě Emma Thompson, která se překvapivě podílela na scénáři. Určitě existuje alespoň jeden film, kde se objevila v roli lékařky mající zkušenosti s příchodem potomka na svět. Ano, komedie "Junior". A pak je zde téměř "detektivní" zápletka, kdy si s nastávající maminkou lámeme péra, kdo je otcem jejího klubajícího se chlapečka. Z týmu scenáristů, který dělal na minulých dvou filmech a různě se během let obměňoval, zůstala jen Helen Fielding, nově je autorem scénáře i Dan Mazer, sprosťák, který rating R zatížil největšími vulgarismy. Jinak by nepřístupnost neměla pomalu co nabídnout. K trojce se oklikou vrátila osvědčená režisérka jedničky Sharon Maguire. Její režie je technicky vyzrálejší, film pro oko vypadá dobře. Jen je hlavní problém, že z mužského hlediska je to ve výsledku pořád jen donekonečna rozpitvávané obyčejné hormonální splašení jedné čtyřicítky, nekoukal z toho ani žádný kompromis a Renée už je fakt hodně po sezoně. Kupodivu jsem u toho nudou nezhebl, ale ani jsem tomu nepřišel na chuť. 5/10 ()

Galerie (62)

Zajímavosti (25)

  • Kniha „Dítě Bridget Jonesové“ a film se stejným názvem mají sice stejnou zápletku (Bridget neví, kdo je otcem jejího dítěte), ale v knize se rozhoduje mezi klasickou dvojkou Mark versus Daniel, zatímco ve filmu je Markovým (Colin Firth) sokem úplně nová postava - cizinec Jack (Patrick Dempsey). (sonnie)
  • Když sebou Bridget (Renée Zellweger) plácne do bahna na festivalu, tak se mezi záběry změní pozice jejího kufru. (Patrik256)
  • Přestože Helen Fielding roku 2011 začala znovu o Bridget Jones (Renée Zellweger) psát knihu (k čemuž podotkla: "Měla jsem zase co sdělit. Věci, které mě rozesmály a věci, které ještě neexistovaly, když jsem psala minulou Bridget, jako e-maily, SMS, jak žijeme přes textovky a Twitter."), vychází film spíše z jejích novinových sloupků. (JoranProvenzano)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama