Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (920)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Netřeba mnoha slov. Brilantní ve všech směrech. Herci (Gaga, Cooper a Elliott naprosto neskuteční), režie, kamera (ach... Matthew ), hudba (Shallow a I'll Never Love Again naprostý pecky, přičemž druhou zmíněnou bych se nebál nazvat "I Will Always Love You novýho tisíciletí"), scénář,... Jen mě mrzí, že podle komentářů jsou tací, co to považují za "dámskou" záležitost. K tomu nemám asi co napsat, protože by to bylo plýtvání slov...Anyway - Pro mě osobně jeden z největších kino zážitků. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 357 miliónov $ | Film, ktorý dokážu správne oceniť len tí muži, ktorí zažili, čo je životný štýl rock'n'rollu, a film, ktorí dokážu oceniť len ženy, ktoré zažili, aké to je, keď majú vedľa seba rock'n'roll. Krásny epos o tom, ako duša trpí, keď vám umelecké hodnoty nabúrava komercia. Ps: Najlepší moderný zvuk nahraný v priamych živých sekvenciách. Tlieskam. Mať takú filmovú prvotinu ako režisér, a zomrieť. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zrodila se hvězda? Kde jako? Stefani Joanne Angelina aka Lady Gaga jí bezpochyby je. Bradley Cooper rovněž. Ten si zároveň potvrdil svou neohrozitelnou pozici skvělého herce v umrněných romantikách oceněných Oscarem (vzhledem k popularitě takového postavení nejspíš ani on s epigonem nepočítá). Lady Gaga má dobrý hlas, se zjevem to je horší a veškeré její doplňky ve filmu jsou naprostá katastrofa. Pokud někomu hvězda dolů za ohavné náušnice připadá moc, nechť vezme na vědomí, že hvězda má být hvězdou od hlavy k patě. Po hudební stránce mi konvenoval jen Bradley Cooper u piána či s kytarou. Z textů se mi pár líbilo, než je Gaga začala zpívat. Smutné, když u hudebního filmu člověk kouká na závěrečné titulky s pocitem, že čtení scénáře by byla neskonale lepší zábava, než se dívat na film. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pro mě je až fascinující, jak obsahově prázdný tento film vlastně je. A nemyslím to ve zlém, on to totiž dokáže bravurně zakrývat fantastickými hereckými výkony, zejména tedy Lady Gaga, před ní opravdu smekám. V jádru filmu se skrývá triviální, lineární a jaksi "neodůvodněný" příběh o jejím vzestupu jako hvězdě, jehož prostoduchost je zakrývána výraznou druhou postavou - alkoholickým manželem. Příběh lásky mezi ústředním duem je takový "normální", k tomu ani žádný barvitější popis nemám. Zakončení filmu je pak trošku vynucené... 7/10 ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Šestáková romance v další iteraci, tentokrát pro 21. století. Produkčně samozřejmě všechno šlape a rád bych měl v tomhle filmu investované peníze, jelikož papírové předpoklady se vcelku naplnily. Cooper je jako režijní debutant sympatický a řemeslo se mu podařilo podchytit bez problémů. I před kamerou jeho jižanská variace na Johnnyho Cashe funguje, ještě zářivější hvězdou je však Lady Gaga, od níž bych tak procítěný výkon nečekal. Odehrála sice z nemalé míry svůj životní příběh, ale i to se dá koneckonců pokazit. Zámořští diváci (především tedy divačky) budou jistě spokojeni, ne nadarmo tenhle příběh slaví tolik úspěchů – americký sen a pořádná romantická limonádka, která však na ploše více než dvou hodin vinou své nepřekvapivosti místy docela nudí. Není to pro mě, uznávám kvality, ale už s tím nechci mít nic společného. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (48)

  • Ve filmu se objevuje i slavná zpěvačka Halsey - můžeme ji vidět, když předává Ally (Lady Gaga) cenu Grammy. (Royaldell)
  • V rámci přípravy na roli si Lady Gaga (Ally) měsíc před natáčením změnila barvu vlasů a přestala nosit make-up. (Royaldell)

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama