Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer 1
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (169)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem psal v recenzi na sérii první, rating R tomu mnoho přidává. Bez tohoto označení by to bylo pouho pouhé megagiganetflixovská zbytečně vystilizovaná sračka jak z dětského profilu. Ale ono to není z dětského profilu, tak proč se to tak celý tváří?!? naříkal jsem u první série. Ano, i ta první série dozajista mnohé kvality má, ale díky těm zpomalovačkám, krájením záběrů a trapnovtipům (jak z dětského profilu) mi to jako plnohodnotný kvalitní erkový inteligentní seriál o dekonstrukci komiksového žánru rozhodně nepřipadal. Ale co to, série druhá vše napravila. Stylizace 60. let mi neuvěřitelně sedla, myšlenky a příběhy byly propracovanější, vtipy díky již dokonanému představení postav fungují lépe, a celkově to zní a vypadá skvěle. Nu... a pak přijde série numa drei. No... a tam se to jaksi opět pokazilo. Ne, již to není dětinské jak série první, ale ta scénáristická nepropacovanost. Víte, ona totiž Elliot Page (která má být asi hlavní postavou, ale bohužel je ze všech nejméně sympatická) prošla/prošel operací a postava Vanyi se náhle přejmenovala na Victora. Nic proti herečce nemám, ale vůči příběhu to je neuvěřitelně debilně udělaný, tupě pojatý a divák si jen řekne WTF?!? Vždyť si jenom ostříhala vlasy? A jak se jí sakra změnil hlas? A jak si sakra nechala narůst nádobíčko? Protože takhle se prostě lidi ptají, když jim dáte nedostačující obrazové vyprávění. Do toho se to celý odehrává v jednom blbym hotelu (což samo o sobě nevadí, je to zajímavý místo, ale po deseti epizodách toho litujete). Ale teď k ostatnímu. jak jsem říkal, je to zajímavé a díkybohu to prochází jakýmsi vývojem co se techiky týče. A to dost pomáhá. Samotný příběh je zajímavý, odvrácení apokalypsy nikdy neomrzí, ale ta dětinskost tam přeci jen občas je a konečný dojem shazuje (a apokalypsu činí nějak otravnou záležitostí v pozadí). Nejvíce ale musím vychválit postavy (které můj oblíbený zpěvák napsal do předlohy dle všeho dobře - nevím komiks jsem nečetl). Ty taky sice ze začátku postihuje ten dětský nádech, ale postupem času se i jejich příběh začne prohlubovat a dávat větší smysl. V tomto ohledu je nejlepší postavou rozhodně Klaus... společně s Pětkou, jehož představitel... fíha, to je fakt borec, že se od Nickelodeon seriálu vyšplhal tak vysoko. naopak nejhorší postavou je Vanya, která je přes všechny tři série otravná až to bolí. Jinak po technické stránce je to dobré. Takové komiksové. Především pak první série, která to ale bohužel přehání. A taky to občas vypadá těma věčnejma podzáběrama jak od Guillerma del Tora. Ale největší plus má rozhodně úžasný soundtrack, který... prostě wow. Neuvěřitelně se mi trefili do vkusu (až na pár novodobých slaďáků). Je to ale rozhodně zajimávé, samozřejmě. Ale občas slabé. A to bohužel až moc. A hry Luthera a Allison na step-fantasy tomu moc nepřidají. 7/10 ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od seriálu jsem nevěděl co čekat, rozhodl jsem se koukat kvůli hypu, který to má, pár dílů mi trvalo, než jsem se do toho dostal, ale pak už jsem se nedokázal odtrhnout. Komiks jsem nečetl, takže to s tím nemám jak porovnat a budu to hodnotit prostě jako seriál. Jde o "superhrdinský" seriál, který je velmi specifický a svůj, což je kurva svěží a něco co jsem potřeboval na odbočení od typických příběhů, které jsou na každém rohu. Soundtrack je zde velmi fajn a příjemně sedí do scén, i když je zde neobvyklá hudba v neobvyklém místě a kupodivu to právě funguje. Postavy jsou hodně různorodé a každý si najde svého oblíbence, za mě a za většinu lidí musím zmínit Klause a Pětku, kteří jsou totálně úžasní, tím ale nechci říct, že ostatní stojí za nic, většina je taky velmi fajn. Jde o super záležitost, třetí série skončila celkem uzavřeně a kdyby už chtěli pokračovat s dalšími sériemi, tak by bylo dobrý, aby se drželi něčeho přízemnějšího, protože další hrátky s časem už by byly jednak ohrané a hlavně by to tam začalo dělat pořádný blivajz. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Mezi těmito lacinými superhero seriály je to celkově sračka vedle sračky, k tomu zjištění mi stačil jeden díl Shieldu a Arrowa, natož pak evidentně ohavné Titans alebo Doom Patrol, ale zrovna Netflix si držel velmi výjmečnou reputaci s výborným Daredevilem a Punisherem, takže jsem doufal že tady bude aspoň trochu kráčet v jejich stopách. Ale bohužel nic, už z trailerů na první sérii působila Umbrella dojmem úplně zbytečné young adult blbiny, a to se i potvrdilo. Končím po půlce druhé řady, protože tady se až na její úvodní desetiminutovku vůbec nic neděje, jen ty dost "vychtěně" divné postavy tu většinu času jen tak chillují a vykecávají, občas řeší vztahy, a na nějaké drama a akci skoro nedojde... a když dojde, tak třeba ty bitky jsou ve srovnání s Daredevilem neuvěřitelně trapně natočené. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psala jsem to u prvního dílu. Předloha je pro mě top toho, co v komiksovém světě vyšlo. Takže pro mě bylo těžké tyhle dvě věci oddělit. Protože obojí je trochu jiné. Přestože oboji je stejně dobré. Jedine, co mi chybělo, je absence úvodní znělky. Sice je logo seriálu vždydy dobře a vkusně zakomponované do obrazu, chybělo mi to. Nemohla jsem překousnout jména hrdinů. Diego je Diego, ne Kraken. Luther je Luther, ne Cosmo (ten mě naštval a zklamal nejvíc ze všeho. Pochybuju, že peníze nebyly, aby si s ním víc vyhráli.). Taky absence strun přes pič...jeskyňku Vanyi. Jasně, nemohu dostat přepis. A kdo nečetl, tomu se to bude líbit takto. Ale znáte to, my jsme na tohle hrozní. A jak už tady někdo psal. Na to, že jsme se seriálem byli takovou dobu, hlavní postavy se nikam neposunuli. Ale v tak krátkém časovém úseku. Je vůbec možné, aby se to stalo a bylo uvěřitelné? Ale nemůžu ze sebe setřást Vanyu. Její padoušství je zde zobrazeno jako namlouvání tučňáků. Místo naštvali jste mě, tady máte apokalypsu, budete jí mít za chudinku, že se to stalo jenom tak, když šla kolem plotu a dostala napad na Apokalypsu (podpořeno dojemnými flashbacky, ale tenhle zrod padoušství mají podle mě diváci raději...než jak to bylo v předloze). Celý vizuál (kromě Luthera) mě bavil. Hudba na 361% a jako celek mě první série bavila, s pravděpodobností druhé (tož není to Marvel, takže asi jo :D...). ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Dum, dum, dum... dramatická hudba, někdo kráčí zády ke kameře, a vy si říkáte: "Jestli vím něco o seriálech, tak mu sice nevidím do obličeje, ale bude to ten a ten týpek." ... záhádná postava si sundává kabát a vy: "Říkám, to bude ten týpek!" ... dumdumdum, muzika se stupňuje, kamera pomalu rotuje a vy: "Ježiši, dobrý, tak už ho ukažte! Bude. To. Ten. TÝPEK!"_____ Největší blaho diváka je, když je to nějaký úplně jiný týpek. A kdo myslíte, že to bude v Umbrella Academy? Hm, HM?... dávám 2*, velké meh. ()

Galerie (640)

Zajímavosti (21)

Související novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Reklama

Reklama