Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Planet Earth jsem se domníval, že už není možné natočit lepší přírodopisný dokument. BBC už ale několikrát dokázalo, že "nemožné" pro ně není problém, i tentokrát se to podařilo... zdejších témeř jednomyslných 100% myslím mluví za vše. Dodám snad jen to, že i takové dokumenty by si zasloužily Oscara. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Fasicinujúci seriál plný úžasných záberov z pestrého života tvorov na našej planéte. Vysoko oceňujem aj výborné prepojenie hudobnej a obrazovej stránky a kvalitný dabing. Každá z častí sa zameriava na určitý živočíšny druh a predostiera tie najzaujímavejšie fakty, ktoré by ste mali o primátoch, veľrybách či chrobákoch vedieť. A popritom všetkom nenásilne apeluje na ľudí, aby sa viac začali starať o svet okolo seba a aktívne prispeli k jeho ochrane, ak chcú zachovať zázraky Zeme aj pre ďalšie ľudské generácie. ()

Reklama

Stanix 

všechny recenze uživatele

3 roky po excelentní a těžko překonatelné Zázračné Planetě dokázali pánové a dámy z BBC překonat sami sebe a vytáhnout laťku na poli natur - dokumentaristiky zase o několik stupňů výše. Vřele doporučuju všem milovníkům přírody, jakož i těm, kteří jsou stále přesvědčeni o tom, že my lidé jsme jediné inteligentní bytosti na zemi. Skutečně tomu tak není. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Attenborough dosiahol už takej absolútnej úrovne, že nedá sa inak len povedať: Attenborougha môžeš porovnať len s Attenboroughom. A práve preto mi tu niečo do plného počtu chýbalo, lebo to, čo dokázal v ďalších dokumentoch je tak mimoriadne, že aj vysoká kvalita seriálu Život sa zdá byť len trochu nadpriemerná. Pritom spomalené zábery rastu rastlín, detaily hmyzu či najlepšia časť o obojživelníkoch sú absolútnym prírodovedeckým skvostom. Bodaj by Davidovi ešte dlho zdravíčko slúžilo. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

David Attenborough duchovně navázal na seriál Planet Earth, tentokrát se ale nevěnuje jednotlivým biotopům, ale různým životním formám. Zatímco ve většině dokumentů je vždy jeden nebo dva unikátní záběry, BBC sestavila celý seriál pouze z nich. Průvodní komentář Davida Attemborougha přináší mnoho zajímavých a hlavně nových a překvapujících informací a to jak ze světa rostlin tak i ze světa zvířat. Fascinující svět přírody je znovu doprovázen skvělou hudbou, která člověka vtáhne do děje ještě o to víc. Výsledek je naprosto dokonalý a v HD verzi jsem vždy jen 40 minut zíral s otevřenou pusou. Zvlášť díl o rybách byl naprosto ohromující. Vždy by měl člověk udat nějaké zápory, u tohohle jsem je ale nenašel. 99 % ze 100. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)
  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)

Reklama

Reklama