Reklama

Reklama

Pýcha, předsudek a zombie

  • USA Pride and Prejudice and Zombies (více)
Trailer 4

Klasický román Jane Austenové o spletitých vztazích milenců z různých sociálních vrstev Anglie 19. století je všeobecně známý. Tentokrát se ale odehrává za poněkud jiných okolností, protože Zemi napadla armáda nenasytných zombie. Z Elizabeth Bennet (Lily James) je neohrožená hrdinka, která dokonale ovládá bojová umění i zbraně, zatímco pohledný, ale povýšený pan Darcy (Sam Riley) zuřivě zabíjí vše, co se podobá zombie. Protože útoky nemrtvých stále získávají na síle, oba musí překonat pýchu a spojit síly, aby na krví nasáklém bojišti porazili všechny zombie jednou provždy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (229)

novoten 

všechny recenze uživatele

Tak velká svatokrádež a nejen díky tomu i tak velká zábava. Romantická linka je totiž už z podstaty věci natolik silná, že zvládá dojímat a naopak linka akční je dostatečně absurdní a přitom vizuálně atraktivní, že v kombinaci s Velázquezovým našlapaným soundtrackem funguje téměř stejně tak dobře. Když se navíc do dění přimíchá i v předloze či předchozích adaptacích vždy otravný pan Collins, kterého Matt Smith povyšuje svou gumovou tváří a rozevlátými grimasami na neodolatelně sobeckého naivu, musím téměř smeknout. Dokonalá zábava to sice o chlup není, ale nečekaně neselhávající romantické dobrodružství bezesporu ano. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Béčko jak cyp. Jak už jsem zvyklý v adaptacích P&P, kromě ústředních dvou sester jsou ostatní na střídačce, chemie mezi Lizzie a panem Darcy není a čas jednoho filmu je málo. Adaptačně tomu není tedy moc co vytknout oproti konkurenci, změny v příběhu byly v rámci možností uvěřitelné, vznikla z toho však jakási o něco horší epizoda Walking Dead včetně klasických trop jako "umřel nebo neumřel? (spoiler alert: neumřel, v této tropě nikdy nikdo neumře)", "těsně před smrtí osobu někdo zachrání" nebo "sekáme zombie, ale zbraně máme často podezřele čisté". Jsem však vděčný, jelikož mě vždy zajímalo, jak by se podobné apokalyptické věci řešily v dobách minulých. ()

Reklama

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Ultimátní WTF. Kde se v amerických filmařích neustále bere ta demence - točit vidětelně ujetá témata jako ultravážné počiny (např. Lincoln lovec upírů, nebo první Žralokonádo) . Jedna věc je historický film ze staré anglie, která se potýká se zombie epidemií a k tomu logicky úměrné jednání postav, druhá věc je suše přepsat dialogy z Pýchy a předsudku a násilím tam naroubovat zombie. Takže to probíhá stylem - dialog: "Doufám, že se bude panu Bingleymu líbit, Lizzy." "Nedozvíme se, co se panu Bingleymu líbí, dokud se s ním neseznámíme." "Ale zapomínáte mamá, že se s ním setkáme ve společenském sále a paní Longová slíbila, že nám ho představí." "Nevěřím, že to udělá. Sama má dvě neteře. Je to sobecká pokrytecká osoba a nemyslím si o ní nic dobrého." "Ani já ne a jsem rád, že se v tom na ni nespoléháte." "POZOR ZOMBIE!" Zombie je zneškodněna, zapomenuta a pokračujem v tomto duchu dál. Tortura. Co je ale nejvíc postavené na hlavu je rating pg-13. Když opomineme, že z čistě "estetického" hlediska je divné točit zombie žánr bez masa a krve, pak mi prosím producenti vysvětlete ten důvod přístupnosti?!!! Kvůli větším ziskům? Ach ano, pochopitelně, akorát si nějak nedovedu představit 13ti letého školáka, jak v kině vydrží nekonečné dialogy plné sociální třídy a sňatků z rozumu a cti. Jako tvrdé R-ko by to aspoň něco vydělalo, ale to by Portmanová nesměla být kráva (jak jsem se koneckonců kdysi přesvědčil z jejího rozhovoru). Boha jeho, když už ta nula, co to psala, neměla na to, proslavit se originálním příběhem a musela se přiživovat na slavném románu, proč zrovna Pýcha a předsudek? Celé to působí, jako kdyby si inteletuál chtěl dokázat, že i on může být děsně ujetej a cool. Ta absolutní nezařaditelnost by tomu odpovídala. Na závěr mě napadá trefná definice této blitky: Sračka natočená podle sračky, napsané podle sračky. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si nedávno pouštěla seriál Pýcha a předsudek, tak tohle pro mě byla celkem nuda. Možná by mě to bavilo víc, kdybych ten příběh neznala nazpaměť. Sem tam nějakej zombík, ale vpodstatě nechápu, koho napadlo proložit takovouhle kllasiku zombíky. Prostě se to nehodí. Nejspíš by hodnocení nedopadlo tak špatně, kdyby si vymysleli vlastní historický příběh, ale tohle bylo naprosto bez fantazie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $10,907,291Tržby Celosvetovo $16,374,328 Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,523,634Tržby za predaj DVD v USA $1,753,982║ ďalšia bejkovina ale pozerateľná, herci fajn, hlavne šikovná sympatická Lily James je na zjedenie a nestratí sa ani Sam Riley, ich súhra ladí, akcia fajn /55%/ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Během natáčení Lily James (Elizabeth Bennetová) točila scénu, kde se musela projít kolem uťatých hlav zombie. Většina z nich byly rekvizity, Lily na ně měla dupat, jelikož byly ještě živé. Nicméně v zapálení se do role, dupala po všem velmi intenzivně. Po chvíli si uvědomila, že všichni za kamerou na ni překvapeně zírali. Když se podívala pod nohy, tak si zjistila, že jedna z hlav, po které dupala, nebyla rekvizita, ale namaskovaný herec. (BloodMax)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (toi-toi)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Pýcha, předsudek… a zombíci

Pýcha, předsudek… a zombíci

04.07.2015

O adaptaci románu Pride and Prejudice and Zombies, ve kterém Seth Grahame-Smith krapet osladil literární klasiku Jane Austen, se mluví dlouhé roky. Předalo si ji několik režisérů a nikdo nevěřil tomu… (více)

Reklama

Reklama