Reklama

Reklama

Evangelion šin gekidžóban: Ha

  • Japonsko ヱヴァンゲリヲン新劇場版:破 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V předcházejících bojích proti nestvůrným Andělům pomocí obřích robotů, zvaných Eva, mladí piloti Shinji a Rei byli nuceni nést osud lidstva na svých ramenech. Nyní, Andělé chystají apokalyptický Třetí dopad, který by vyhladil lidstvo. Navíc Shinji a Rei musí sdílet své osudy s dvěma novými piloty Evy, namyšlenou a horlivou Asukou, a tajemnou Mari. Ovládajíce své obří Evy v boji, čtyři mladé duše zoufale bojují, aby zachránily lidskou rasu. Ale budou schopni zachránit sami sebe? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Občas geniálne, občas trápne, občas moc prekombinované. Námet a myšlienka pre mňa úplne dokonalá. Už len názov filmu vo mne vyvoláva emócie. Tvorcovia sa v obsiahlom príbehu často venujú veciam nezaujímavým a veci zaujímavé obídu. Zhrnuté. Nekonečný potenciál naplnený, len čiastočne. 75%, ale s potenciálom na 95%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Monumentální bitky mezi obrovitými roboty a "anděly" se tentokrát posouvají do pozadí. Na řadu přichází psychologický rozbor několika hlavních postav - z You Can [Not] Advance je tedy spíše zdařilé drama, nežli akční anime film. Jistě, nejsilnější okamžiky a napínavé scény jsou stále ty z bojiště, ale najde se i pár skvělých scén, které mají základy v povedených dialozích a romantických momentkách. Tvůrčí tým odvedl dobrou práci, když se rozhodl ubrat na akčnosti a věnovat se trápením dětských hrdinů, kteří gigantické evangeliony denně osedlávají. Jinak film rozhodně není pro náctileté a ke konci se svou temnotou vyrovná i nejsyrovějším dramatům... ()

Reklama

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Po mírném nasrání z první i druhé verze konce seriálu (u té druhé jak Death & Rebirth tak také EoE) jsem si myslel, že už na NGE nadobro zanevřu. Pak přišlo Rebuild of Evangelion.... Napřed první díl.... Mírný rozjezd. A teď Evangelion shin gekijōban: Ha. Dámy a pánové... Shinji is BACK! ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Děj prvního dílu znatelně poskočil dopředu, objevuje se nová postava mladé americké "pilotky". Velmi zajímavé psychologické sondy do nitra jednotlivých postav. Stále je to velmi akční Anime, ale dialogy povyšují film vysoko nad běžné "mlátičky". Kdo po shlédnutí 1.11 měl v hlavě poněkud zmatek, na toho byli scénáristé 2.22 přece jen hodnější. Mnoho věcí se vysvětlí (vztah velitele Ikariho k synovi ad), ale samozřejmě spoustu nových záhad před nás tvůrci opět postaví. Příjemné změny i oproti seriálu přináší mnohdy zajímavá překvapení... ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Tak sa ubralo z military-industrial portretu Japonska a pridala sa "psychologia" postav. Uprimne nechapem preco Japonci citia potrebu do scifi o zaniku ludstva pchat infantilne sceny s veselym saxofonikom, sceny kde by sme sa teoreticky mali viac dozvediet o postavach ale nic podstate sa v nich nedeje. Je toto ten fan service, o ktorom som tolko uz pocul? Ach jaj....Problem druheho dielu je, ze pravidla stanovene v prvom diely sa za pochodu prepisuju a zaverecna scena, ktora by mala davat z dosial videneho zmysel, je fakt uz len patvar nahodnych veci, ktore scenaristi pozliepali dokopy. Obrovsky krok spat po jednoduchsom prvom diely. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • V otvíracím víkendu film v Japonsku vydělal přes 510 mil. jenů, to je asi 4 mil. dolarů. Celkem film vydělal asi 40 mil. dolarů, což z něj dělá třetí nejúspěšnější anime roku 2009. (Shley)
  • V roce 2010 byl film oceněn Japonskou akademií v kategorii animace roku. (Shley)
  • Film také vyhrál u japonské Akademie cenu za animaci roku 2010. (Shley)

Reklama

Reklama