Reklama

Reklama

Rudá Sonja

  • USA Red Sonja (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Krutá královna Gerden přepadne chrám a zmocní se nebezpečného talismanu, který chtěly kněžky zničit. Poslední, těžce raněná kněžka unikne z chrámu a je zachráněna mohutným bojovníkem Kalidorem. Než zemře, požádá ho, aby našel její sestru Sonju a pomohl jí zastavit královnu Gerden. Ta chce s pomocí talismanu ovládnout svět. Rusovlasá Sonja, která přísahala Gedren pomstu, se okamžitě vydává po stopách kruté královny. Odmítne Kalidorovu pomoc, ten je jí přesto neustále v patách. Sonja si chce zkrátit cestu podzemní cestou, tu však střeží bojovník Brytag. Sonja, jež mu za průchod odmítne zaplatit svým tělem, ho vzápětí zabije v souboji. Když se na ni vrhnou ostatní strážci, zasáhne prozřetelný Kalidor. V další cestě pokračuje Sonja s početným doprovodem - kromě Kalidora ji následuje Tarn a Falkon. Gedren pomocí magického zrcadla postupující čtveřici odhalí a vžene je do pasti. Přes četná nebezpečí se pronásledovatelé blíží ke hradu. Pokud chtějí Sonja s Kalidorem talisman zničit, mají poslední možnost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (366)

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Chápu, že producenti chtěli těžit ze vzedmuté fantasy vlny, kterou vyvolal Barbar Conan, ale měli si k tomu vybrat mnohem lepší scénář. Falkon a princ Tarn měli sloužit jako komická dvojice (rozmazlenej princ a hodný hromotluk), problém je v tom, že princ je hysterickej fagan, kterej by potřeboval občas pořádně přetáhnout řemenem, jeho neustálé řvaní mne dost iritovalo. Pokud jeden z dvojice nefunguje ten druhý už to nezachrání, což je opravdu škoda, když Falkona hraje Paul L. Smith, kterého známe z filmů Šimon a Matouš. Brigitte Nielsen opravdu nikdy nebude herečkou (natož dobrou), což zde jenom potvrzuje v době kdy ještě neměla silikonová ňadra. Arnold zde opět hraje udatného bojovníka Conana, který se akorát jinak jmenuje. Již v době kdy sem film shlédl poprvé, jsem nechápal jak Sonja dokáže bojovat s Kalidorem na férovku (feministky musejí mít radost). Sandahl Bergman si pamatujeme z Barbara Conana, jako hrdinovu družku Valerii, na rozdíl od amerických kritiků si myslím, že odvedla dobrý výkon. Na režisérskou stoličku usedl tehdy devětašedesátiletý klasik, jenž má na kontě nejen velkofilm Barabáš, ale hlavně natočil Conana Ničitele a nebyla to jeho vina, že film nepřekonal svého předchůdce. Hudbu dostal na starost klasik filmové hudby Ennio Morricone, ani on však nedokázal překročit stín vržený prvním Conanem, ale na jeho obranu je nutno podotknout, že výsledek své práce neměl plně pod kontrolou a taky nedostal tolik času, jako Basil. Souhrnem lze výsledek označit za slabšího Conana, film má dobré souboje, pěkné lokace, pěknou hudby, někdy moc extravagantní kostýmy (častý neduh italských fantasy filmů), rozdílné herecké projevy, podprůměrný scénář, který ani tak zkušený filmař jako je Fleischer nemůže zachránit. Je to škoda, že to tak dopadlo, ale přesto mám na film příjemné vzpomínky. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Celkem nepovedená fantasy těžící z Arnolda a jeho slavného Barbara Conana. Film obsahuje takové množství hrozných záběrů, že mě dnes děsí vědomí, že jako kluk jsem Rudou Sonju celkem hltal :-)....Na kloub pod rukou na které uvízl princ jen tak nezapomenu :-D....No a i tak jde o fantasy klasiku, kterou zná snad každý. Snad tomu pomohla i nádherná hudba Ennio Morricone, bůh ví.... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přečtu ti budoucnost z tvých vnitřností, rudá ďáblice." Asi nepřečteš, chlape. Tu si může přečíst jen ten, který ji porazí v čestném souboji. Je to prostě feministka a na světě patrně existuje pouze jediný chlap, který s ní může alespoň remizovat. Aby bylo jasno, tak já to nejsem, je to Kalidor, ale to je jedno. Tady jde totiž o talisman, který umí vyvolat bouře a zemětřesení. Prostě takový malý středověký konspirační HAARP. No nic. Pro mě je prostě Rudá Sonja videoklasika a na tu já plivat jedovaté sliny neumím. I když si to možná zaslouží. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Rudá Sonja aneb Kozovina (namísto Volovina). Rudá Sonja aneb Pramáti komunistů se pere jak soustružnice o bony. Že by se v pětaosmdesátém zvedla mexická vlna feministek, které namířily filmařům na nos starou čézetou a ti pak kývli na příkaz vyrobit ženu bojovnici? No já nejsem odpůrce žen (to vůbec ne), ale mám radši, když v rukách třímají hůl mažoretek než meč. A aby Arnie nebyl vyloženě stranou, ujal se vedlejší role jakéhosi Kalidora. A vznikl další pokus na téma "oldlargehand" a jeho meč. Režisér, který mimochodem zmrvil pokračování Barbara Conana, si asi myslel, že když má Arnieho a dobré fanthasy téma, tak si může dovolit natočit takovouhle ptákovinu. Jediné, co mu vyšlo, byla hudba od ENNIA MORRICONEHO. Skvělá fanthasy hudba, podmanivé melodie, výborná atmosféra, styl, prostě to, co filmu chybí a Morricone vyvyšuje mý hodnocení na 2*, i když za toho fracka-prince bych nejradši šel dolů. Tenhle uprptěnec, Jar-Jar Binks a Vin Diesel mi zvedají tlak do závratných výšin. Ačkoli se na Brigitte Nielsen občas hezky dívá, ten její herecký "výkon" je k pláči a k zahrabání! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na fantasy film docela povedené (když si vezmete třeba Dračí Doupě, které má soudobé triky a jinak všechno příšerné), přece jen Sonja je víceméně jenom ženský ekvivalent Conana. Ale mně se to líbilo a není to slabostí pro fantasy (třeba Herkula nebo Xenu nemůžu vystát). Ani pro silikon:) BTW osoundtrackováno bohem - Enniem Morriconem;) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • Vtedy ešte len budúca manželka Arnolda Schwarzeneggera, Maria Shiverová, odhovárala herca od vstupu do projektu a vravela mu: „Nechoď do toho, je to brak." Arnold mal rovnaký názor, ale mal pocit, že Dinovi de Laurentisovi niečo dlhuje, tak to vzal. (gogo76)
  • Počas natáčania vznikol medzi Arnoldom Schwarzeneggerom (Kalidor) a Brigitte Nielsen (červená Sonja) románik, v ktorom chcela po skončení natáčania pokračovať. Dokonca Arnolda navštívila, čo ho však dosť zaskočilo, pretože si myslel, že po natáčaní je s radovánkami koniec. Jasne jej vysvetlil, že to bol iba taký úlet a že má vážnu známosť. Brigitte to pochopila a neskôr sa náhodou dala dokopy s iným svalnáčom - Sylvestrom Stallonem. (gogo76)
  • Na akci se ve filmu podílelo několik mužů: Vic Armstrong – supervizor akční jednotky, Kiyoshi Yamasaki (uveden jako Kiyoshi Yamazaki) – bojová umění, Ernie Reyes Sr. – konzultant přes bojová umění, Carlos López (uveden jako Juan Carlos Lopez) – koordinátor akční jednotky a Sergio Mioni – koordinátor kaskadérů. Kiyoshi Yamasaki si ve filmu ještě zahrál jako Kyobo, v záverečných titulcích uvedený jako Kiyoshi Yamazaki. (Rominator)

Související novinky

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

23.06.2019

S režisérem Bryanem Singerem (X-Men: Apokalypsa) teď v Hollywoodu nikdo nechce být moc spojován, dohnala jej totiž minulost, a po jeho vyhazovu od Bohemian Rhapsody to s jeho kariérou zkrátka… (více)

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

29.06.2008

Jen předevčírem jsme psali o projektu War of Gods, Tarsemem Singhem režírované fantasy na motivy příběhů o Théseovi (to je ten chlápek, co si kutálel klubko labyrintem na Krétě a zapíchl tam… (více)

Meče, magie... a spousta krve!

Meče, magie... a spousta krve!

02.06.2007

Fantasy byl ještě nedávno žánr, jehož by se žádný hollywoodský producent nedotkl ani v gumových rukavicích. Dnes je situace mnohem radostnější. Ovšem jen v případě, pokud vás baví koukat na další a… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama