Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (82)

nevermore 

všechny recenze uživatele

Na mě docela fest sci-fi dokument (hlavně první díl), ale parádní hlášky: "Domnívám se, že kdyby sme narazili na mimozemskou civilizaci, nepochybně by takových zpráv byly plné noviny a pokud mají být do krytí mimozemšťanů zapojeny i vlády, odvádějí zřejmě lepší práci, než v jakékoliv další činnosti." Time travel (2) ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Vesmír zobrazený za pomocí líbivých, někdy až krásných (černá díra, Země v počátcích existence) záběrů doprovázených hudbou, která by mohla být i v leckterém velkofilmu. A co je nejdůležitější, veškeré zákonitosti vesmíru a fyziky vysvětlené a doplněné praktickými ukázkami tak, že to musí pochopit snad i ten, kdo jest na pokraji REM fáze spánku, jíž dosáhl za pomoci LSD, mentosu, coca coly a úderu Thorova kladiva. Víc takových dokumtenů, víc! 95% ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Aliens: Málo zajímavý díl, mnoho spekulací, působí velice úsměvně 6/10, Time Travel: Zajímavá teorie o cestování časem podepřena logickými fakty 8/10, The Story of Everything: Seznámení s vesmírem a lidskou cestou, prchajicí před zkázou vstříc novým poznatkům 8/10 ()

RumbleFish 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o některých záležitostech týkajících se Vesmíru. Vůbec bych mu nevyčítal malou informační hodnotu (kdo o to má zájem, může si nastudovat kvanta populárně naučných i odborných publikací, tak jako to dělám já), protože si myslím, že toho bylo řečeno tak akorát i pro pochopení relativními laiky a celé je to pojaté spíše jako uvažování a přemýšlení v rámci toho, co už víme... V prvním díle si Hawking pravda zaspekuloval trochu více, ale proč nepopustit uzdu fantaziím, kór když se jedná o něco tak přitažlivého, jako jsou mimozemské formy života. Druhý díl se věnuje otázce, zda je možné cestování v čase; a konečně třetí díl nám předkládá ucelený pohled na historii Vesmíru... Tato minisérie má stoupající kvalitu, třetí díl je opravdu jedinečný. (Škoda že nevznikl ještě další díl věnovaný třeba M-teorii). Ergo závěrem - dobrá grafika, příjemný komentář, samotná přítomnost Hawkinga, vynikající hudební podbarvení a nejzajímavější téma, jaké existuje...prostě dokument jak má být. A věřím, že z některých jeho diváků mladšího věku se, třeba i díky němu, stanou astrofyzici... ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

První dvě části této dokumentární série vynikající, ale třetí už ne tak moc (jak se asi stalo pravidlem, konec planety byl zaměněn s koncem lidstva). Není to nějaká strašící epizoda, ale nelíbí se mi to takhle propagovat. V sérii je taky řečeno, že někteří z nás budou v budoucnu mít k dispozici vlastní vesmír. To teda nevím, jak by to pan Hawking chtěl vyčarovat (pokud tedy nemyslí jen nějakou tu standardní Virtuální realitu). (: _ _ _ I přesto, že série nezodpovídá důležité otázky (proč se děje kvantová fluktuace), tak má vysokou informační hodnotu. A taky snesitelnou hudbu a výborného vypravěče. ✔ ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama