Reklama

Reklama

Pilíře Země

(seriál)
  • Kanada The Pillars of the Earth (více)
Trailer
Kanada / Německo / Velká Británie, (2010–2011), 7 h 9 min (Minutáž: 48–57 min)

Epizody(8)

Anglie roku 1123. Tom Stavitel (RUFUS SEWELL), povoláním kameník, sní o stavbě velkolepé katedrály. Spojence pro její realizaci nachází v ambiciozním převorovi Philipovi (MATTHEW MACFADYEN). Zatímco se Anglie po smrti krále Jindřicha I. utápí v občanské válce, začíná se v Kingsbridgi po letech příprav mohutně stavět. Zhmotnění jedné velké představy však bude trvat několik desetiletí plných intrik, vražd a válek. Bez síly lásky by však cíle nebylo nikdy dosaženo. To ona dává lidem křídla k uskutečnění snů malých i velkých. To ona pomáhá dobru zvítězit nad zlem. A právě o tomto vítězství je náš příběh.

PILÍŘE ZEMĚ, knižní bestseller Kena Folletta je již několik let na výsluní zájmu čtenářů celého světa. Nyní k vám přichází 4dílné filmové zpracování tohoto velkolepého historicko-dobrodružného eposu z produkční dílny Tonyho a Ridleye Scottových, tvůrců hitů Gladiátor a Robin Hood. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

tahit 

všechny recenze uživatele

Celkově velmi zvláštní, ale abych tak řekl seriál má skutečně co nabídnout. Velkolepá freska ze středověké Anglie dvanáctého století má slušně promyšlenou výtvarnou stylizaci, náboženský svár, dobové kulisy, pěkné rekvizity a je tu skoro všechno, co k dobrému historickému seriálu patří. Ovšem s kouzlem knihy nemohu poměřovat, protože pravidla filmového vyprávění jsou úplně jiná a při vší úctě k bohaté dějovosti, je škoda, že ambiciózní filmový přepis svým obsahem vyzněl jako prostomyslná drsnější pohádka. Na druhé straně vím, že film to nemá nikdy oproti knize lehké. To ovšem všechno budiž bráno tak, že tvůrce se snažil vybrat linii románu kvalifikovaně, v nich se prolínají hlavní osudy postav. Co si odnesu hluboko v paměti z filmu, jsou hlavní představitelé, ať již je to Jack Jackson (Eddie Redmayne), převor Philip (Matthew Macfadyen), nebo pozoruhodný ztělesnitel zla Waleran (Ian McShane), který dal postavě dokonalou váhu. A co napsat o seriálu na závěr? Je to rozhodně zajímavý film. Pro úplnost dodám, že díky tomu budu chtít určitě katedrálu v Salisbury někdy rád osobně vidět. ()

Ak.žena 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle je slaboučký odvar Hry o trůny (ano, vím, že GoT bylo natočeno později). Když odbydu tuto neodbytnou myšlenku a přestanu srovnávat, musím uznat, že Pilíře Země nejsou vůbec k zahození. Nejsem unešena, ale ledco se mi líbí a ledaco se mi líbí moc. Pan Darcy jako mnich? Zajímavé. Při každé zmínce o "Tomu staviteli" jsem se nemohla zbavit představy "Bořka stavitele". A Jack se už už mohl stát mojí oblíbenou postavou, ale moc brzo si začal být jistý sám sebou. Dobrá podívaná, naděje ale vkládám v knižní předlohu. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Filmový druh zpracování, zajímavé postavy, ale až moc zašmodrchanosti a propletení. Tento seriál mě ovšem bavil, dokázal zaplnit pár všedních nocí když nebylo do čeho "píchnout". Některé epizody jsou průměrné, jiné zase až geniální, škoda, že se neudržela určitá stejnost kvality dílů, zvlášť když jich je jen osm, občas to sice působí až naivně a děj je přeskakován o roky během jedné vteřiny, ale mezi seriály rozhodně nadprůměr. 70% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John Pielmeier; Based on The Pillars of the Earth by Ken Follett | Hudba: Trevor Morris | Produkcia: John Ryan | Distribúcia: The Movie Network, Movie Central, Starz, Sat.1 | Štúdio: Muse Entertainment Enterprises, Tandem Communications | Rozpočet: 40 miliónov $ || Scenár je pre mňa vždy najdôležitejším článkom u každého filmového alebo seriálového projektu. The Pillars of the Earth s tým nemá najmenší problém, stavia totiž na knižnú predlohu, ktorá je svojou prepletilosťou, no pritom zrozumitelnosťou dokonalým základom. Vykreslenie vtedajšej doby je priam na úrovni filmovej výpravi (dnes sa to už stáva štandardom), no vzhľadom na to, že sa nejedná o americký počin, hviezdička naviac je istá. Zaujímavé, napínavé, kanadsko-nemecko-maĎarské seriálové sústo aj pre tých náročnejších. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Absurdně přepjatý soap-operový midcult, u něhož je nejpozoruhodnější, jak dokáže blafovat výpravnost přemírou účelně rámovaných polocelků a hrstky CGI došperkovaných záběrů. Tedy to vlastně není pravda. Nejpozoruhodnější je spíš zdejší směšná míra naivity a pompézně trivializující pohled na středověk, který si dobu striktně kastovního uspořádání společnosti i absolutní diktatury církve a vládnoucích vrstev přetváří podle demokratických ideálů současnosti. ()

Galerie (215)

Zajímavosti (24)

  • V roce 2009 vydalo britské Times výsledky ankety o nejlepší knihy za posledních 60 let. Historický román Kena Folletta „Pilíře Země“ se umístil na druhém místě. (Joges)
  • Časové osy narodenia Henricha II. (Freddie Boath) a smrti jeho starého otca Henricha I. (Clive Wood) sú v epizóde skrátené vzhľadom na to, že mladý Henrich sa narodil v marci 1133 a starší Henrich zomrel v decembri 1135. (Arsenal83)
  • Vizuální efekty má na svědomí pražské postprodukční studio UPP. (mr.filo)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

17.01.2012

Americká kabelová stanice Starz na televizním trhu výrazně zabodovala s masakrálním seriálem Spartakus (druhá regulérní série s podtitulem Vengeance startuje 27. ledna). Dařilo se jí i s Pilíři Země… (více)

Bratři Scottové zboří Pompeje

Bratři Scottové zboří Pompeje

05.04.2011

Historické a fantasy eposy se definitivně stěhují do televize. HBO včera vyvolalo nadšení prezentací první čtvrthodiny z Game of Thrones, dnes tu máme další velkolepý televizní projekt. Pompeii bude… (více)

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

11.10.2010

Zatímco probíhá boj o dvoudílný prolog k Vetřelci (studio 20th Century Fox chce přístupnost PG-13 a rozumný rozpočet, Scott trvá na tvrdém R-ku a rozpočtu 250 miliónů pro oba filmy... a chce si… (více)

Reklama

Reklama