Reklama

Reklama

Tento amatérský film je záznamem svatebního obřadu z roku 2000, během kterého si řekli své "ano" Jiří Kára a Blanka Divišová. Autentický náhled do světa "dolních deseti tisíc" si získal početné publikum především na serveru YouTube.com, a díky prezentaci naprosté nonkonformity zúčastněných před, během i po obřadu má dnes až kultovní status. Vzhledem k osudům svatebčanů lze tento záznam vnímat také jako tragikomickou výpověď o životě pražských alkoholiků a drogově závislých spoluobčanů. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (214)

Týnidlo

všechny recenze uživatele

Pro mě taková hrůza, že mám sto chutí tomu dát odpad, jenže.... Jenže otázkou zůstává, zdali to právě kvůli tomu není na pět hvězdiček. Vzhledem k tomu, že to je vlastně domácí video, které nemělo nikdy spatřit "světlo youtube-světa" a nenese žádné poselství, pointu ani hlubší myšlenku, nemá cenu to asi ani hodnotit (nechci být totiž součástí hodnocení, které sahá natolik vysoko, až se mi z toho motá má pohoršená hlava). ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak mě jako tvůrce zajímalo, co že je to ten nejlépe hodnocený amatérský "film" zde na ČSFD a hle, je to 13. let starý záznam v děsivé kvalitě ze svatby jednoho zajebanýho feťáka, oh jak neskonale božské.Tvůrčí a umělecká hodnota týhle náhravky je naprosto nulová a nedá se absloutně mluvit o nějakém filmu, vždyť je to proboha kamerový záznam party negramotných imbecilů, kteří se účastní svatby.Tohle tady opravdu nemá co dělat a je dosti ubohé, že to má 82% a v žebříčcích amatérského filmu je to na prvním místě.Smutné a dosti nefér ke všem tvůrcům, kteří se opravdu o něco snaží a všichni co to hodnotili 1* a víc, by si měli kurva uvědomit, že tohle nemá s filmem nic společného a jestli chtějí hodnotit obsah, či život Jiřího Káry, ať se "inteligentně" vyjádří na youtube, nebo panu Károvi na Hlaváku v Prahé koupí frťana metanolu, děkuji.0%, že je to tady je vyloženě trapný. ()

Reklama

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Pokud si do Googlu hodíte jméno Jiří Kára a najdete si pár článků o tom, jak aktéři této vypečené taškařice dopadli, dostanete autentický obraz až antické tragédie s nádechem cigaret, piva a teplého rumu. Cituji: "Blanku Jiří našel po roce od svatby doma zmlácenou tak, že ji odvezli do nemocnice, kde za tři dny zemřela. Jiřího nestíhali, protože se našel svědek, který ji viděl zbitou ještě před Jiřího návratem domů. Floyd (SS Division Valonia) bydlel v bytě od kterého pravidelně ztrácel klíče a do kterého bylo možné vlézt přes světlík, i když bylo zamčeno. Když ztratil klíče naposledy, ujela mu při přelézání noha, spadl do světlíku a rozbil si lebku. Krátce poté v nemocnici zemřel. Kameník Hans zemřel také, ale Jiří nezná podrobnosti. Manželé Ouřadovi: paní (v paruce posazené na hlavu obráceně) si v opilosti rozbila hlavu a zemřela, pan Ouřada (močil před svatební síní) popíjel s kamarády, pak usnul a už se neprobudil. Více zde: http://ultrasg12chrudim.webnode.cz/news/jirka-kara-co-bylo-dal/ ()

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Není mi cizí házet hovadině hvězdičky z recese či jiného důvodu a nechci se proto na nikoho dívat shora, ale když něco tak mizerně natočeného (= nic jiného než ušmudlanou kamerou zachyceného *lol*) má půl hodiny a musíte si ty šimpány pustit s titulky, abyste jim plně porozuměli, osobně je pro mě těžké si to více užít, i přes otrlou náturu internetu v nejranějším současném tisíciletí. Ale ta událost a slovník je něco, to zas jo… ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Ako "nečechovi" mi pravdepodobne uniká plný, stopercentný kultúrny význam tohto kultu, ako verný meliškológ si však podobnú "poéziu ulice" navždy zachytenú na skorom internete, nemôžem nevážiť celým svojím srdcom. S Meliškom ho pritom spája nie len sociálna vrstva a famózna bezprostrednosť, ale najmä invenčnosť v tvorbe nových nadávok a ich spojení. Svatba Jiřího Káry je fenomén a oplýva takým množstvom fantastických detailov, až sa mi nechce veriť že nie je inscenovaná. Karneval lowlifu. Fascinujúca je aj vo svojim vytrhnutí z kontextu, pozadie jej vzniku je rovnako zaujímavé, ako samotný záznam. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (12)

  • Nevěsta Blanka Kárová zemřela pět měsíců po svatbě, a to na následky zranění utrpěných při útoku neznámého pachatele. Z vraždy byl podezřelý i Jiří Kára, ale svědci mu dosvědčili, že v tu dobu čtyři dny v kuse pil a Blanku viděli zbitou ještě před jeho návratem domů. (JoranProvenzano)
  • Svědek Jiří Horvát zemřel rok po svatbě, kdy se opilý snažil kvůli zapomenutým klíčům dostat oknem do svého bytu a při tom si při pádu rozbil hlavu. (JoranProvenzano)
  • Na Google Play je k dispozici aplikace s názvem „Prcárna“, která je plná hlášek z této legendární svatby. (Stibak)

Reklama

Reklama