Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Po tomto sa mi do pamäti určite vryje Tom Hardy a ten psychopat, ktorého hraje. Také hovädo, to snáď ani nemôže existovať. Ostatní herci boli tiež dobrí, obzvlášť by som spomenul psychopatovu ženu. Ináč samotné mafiánske prostredie toho až tak veľa ukázať nestihlo. Niečo sa tam črtalo, nejaký obchod, menšie vybavovanie účtov a nakoniec síce malá, ale celkom dobrá zápletka. Na druhej strane boli však dobré vykreslené rodinné vzťahy. Takže celkom spokojnosť. 7/10 ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.9/10] | me: Britská miniséria, ktorá strčí do vrecka väčšinu hollywoodskych gangsterských filmov. Tom Hardy opäť podáva brutálny výkon, pričom ostatné herecké obsadenie nemá žiadnu chybu a všetci spolu šlapú ako dobre namazaná mašina. Celé to je špinavé a tvrdé až sa človeku miestami dvíha žalúdok a to je presne to čo očakávam od gangsterským filmov, ktoré majú gule. He always wanted to be on TV. ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

Hardy je v 90' kulisách dost přesvědčivý hrůzozmrd, navíc práce na téhle britš pártyhárd, je vskutku zatleskání hodná. Drury se s tím nesere, ale násilý v jeho podání je jen dokreslení koloritu, téhle opravdové rodinky. Tak to je a je to tak. Jen škoda, že u nás netočí takovýhle 90' fantazie, podměty z minulosti na to máme. Hi Five, Mulet boys. ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý britský miniseriál - drama z prostředí londýnského drogového podsvětí během 80. a 90.let. Příběh se točí kolem dvou sester (Maggie a Jackie) a jejich manželů (Jimmy a Freddie). Tom Hardy opět exceluje, jde vidět, že mu tyhle vyšinuté postavy sedí. Kromě něj ale dobře hrají všichni. Club Foot od Kasabian do hlavních titulků byla dobrá volba, ale radši je přeskočte, protože obsahují spoilery. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Silný kafe hlavně po psychický stránce. Vždycky jsem byl napjatej, co udělá tamten až se dozví že ten druhej spáchal s tamtou tohleto atd. Není to žádná brutalita, jako jiné britské gangsterky a hodně se toho odehrává mimo záběr. Jenže ty postavy jsou fakt dobře napsané a kromě ústředních dvou gangsterů tam je rovnocenná linie ženských postav a hrají velmi důležitou roli. Tom Hardy válí, ale mě se velice líbila, pro mě, dosud neznámá Charlotte Riley. Půvabná a talentovaná to žena. 9/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)

Reklama

Reklama