Reklama

Reklama

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva

  • Francie Astérix et Obélix au service de sa majesté (více)
Trailer 4

Římské vojsko v čele s Juliem Césarem se chystá podmanit si Británii. Už se mu podařilo rozdrtit ¾ armády a královna začíná mít obavy o osud země. Povolá si na poradu Jaxitaxe, jenž jí pověděl o Galech, kteří Césara porazili pomocí kouzelného lektvaru. Kouzelná moc lektvaru spočívá v tom, že kdo ho vypije, získá neuvěřitelnou sílu. Královna zpočátku nechce Galy požádat, ale situace se stále zhoršuje, proto nakonec souhlasí. Jaxitax se tedy vydá na cestu. Galové Asterix a Obelix jsou přátelé a od náčelníka dostali za úkol udělat z jeho synovce Zničehonixe pravého muže. Zdá se, že je to velmi nesnadný úkol. Do toho přichází Jaxitax se svou prosbou o pomoc. Galové připraví celý sud kouzelného nápoje a rozhodnou se jej osobně dopravit královně. Na cestu se vydávají ve čtyřech – Asterix, Obelix, Jaxitax a vezmou s sebou i Zničehonixe, aby získal zkušenosti. Na lodi pak ještě objeví Škrabopise, který se z Indie vypravil do Británie s malým keříkem čaje a doufá, že zbohatne… Mezitím mají Římané v Británii dost práce. Britanové, jak si říkají, se nehodlají jen tak vzdát, proto se Římané rozhodnou najmout si žoldáky Normany, aby za ně udělali špinavou práci. Normané souhlasí jedině pod podmínkou, že se dozvědí, co je to strach… Pětice se dostane do Británie a Jaxitax vezme nové přátele ke své snoubence Ofélii. Jako správný džentlmen se jí už roky dvoří, ale nedovolí si k ní žádnou důvěrnost. To Zničehonix žádné obavy z porušení bontonu nemá, a protože je Ofélie pěkná dívka, políbí ji – a Ofélii se to očividně líbí. Její společnice a vychovatelka slečna Macintoshová dbá na přísné dodržování společenských pravidel, a i když není zrovna kráska, Obelixovi padne do oka. Je však velmi neohrabaný a u slečny Macintoshové nemá šanci. Římané se dozvěděli o sudu plném kouzelného nápoje a hledají ho. Parta přátel se rozhodla ho ukrýt v hospodě, aby nebyl nápadný, ale Římany to napadne také. Rozhodnou se zabavit všechny sudy a ochutnávat do té doby, až najdou ten pravý… (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (406)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední hraný Asterix je jen další zpracování Asterixe v Británii, což není úplně nejlepší nápad. Neb originálních komiksových alb bude brzy 40 a není nejmenší důvod vytvářet duplicity v různých adaptacích. Nicméně jako další setkání s galskými miláčky je to na fajn. Julkovy zápisky z válek jsou parodovány ideálně, nové romantické linky jsou taky dobré. Klasické hádky a usmiřování mezi Asterixem a Obelixem jsou prima, bohužel chybí Idefix, kterého tvůrci vyměnili za poněkud méně atraktivního Goudurixe a šli tak více naproti mladistvým divákům. Británie je zobrazována dost moderně, parodují se Beatles i Jane Austenová a chápu, že tolik negací směrem k ostrovnímu království nemusí každý ocenit, ono to původní glosování toho, že mátová omáčka není k jídlu a pivo by se mělo ještě krapítek ohřát zřejmě nebylo dost. Nejradši mám sice současné filmy, Sídliště bohů a Tajemství kouzelného lektvaru, ale pokud se někdy Asterix vrátí znovu jako hraný film, chybět nebudu. ()

Kevin 3171 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl tuhle s prominutím "sračku" k něčemu přirovnat, možná že by Babovřesky byly ta nejlepší volba. Úchylný dabing Britů, trapné vtipy, dech Darth Vadera, no co to má být? Rozhodně ne Asterix a Obelix, ale nějaký trapný pokus o pokračování téhle Komedie. Jednoznačně nejhorší díl Asterixe a Obelixe co kdy byl natočen. Sotva 20% ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

No to byla ale kravina. A to sem si myslel, že po Olympijských hrách už nic horšího nepřijde. Dělají si hodně drsnou prdel z Angličanů. Celý děj je takový divný. Je tam spousta trapných odkazů a hlášek. Jako třeba: "Jsem tvůj otec." S předlohou to asi moc společného nemá. Aspoň že tam občas zazní nějaký dobrý song. Galové naučili Angličany pít čaj, hurá! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

No, rozhodně nejslabší ze všech dílů. Jakmile jsem se o tomto dílu dozvěděl, byl jsem naštvanej, protože se už potřetí změnil představitel Asterixe. Bral bych Claviera, ten byl nejlepší. Kromě toho je film jedna velká parodie a řekl bych, že v Británii to právě bude nejoblíbenější film, co tam kdy měli. Způsob, kterým totiž prezentují Brity je přinejmenším trapný a necitlivý. A navíc trapných sekvencí opět od minule přibylo. Ale i přesto je to pořád Asterix a Obelix a je to docela sranda. Je na každém jak film pochopí...45%...[07.11.2011_Cinestar_Liberec] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Asterix bez Claviera je len jedna malá guľa plná smradu. Nezvykol som si a ani nezvyknem na tohto nového. Čo sa týka filmu, je to len nevkusná zlátanina hlúpostí, ktoré dohromady vypálili veľmi zle. Pobavila ma len linka Normanov, ktorí prišli hľadať strach. Ostatné rovno zahodiť do smetí a zapáliť, aby sa odpad čo najrýchlejšie vyparil z povrchu zemského. 15/100 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení filmu probíhalo od 4. dubna do září 2011. (henrycruel)
  • Původně měl být film natočen na motivy komiksu "Asterix a cesta kolem Galie". S tímto návrhem přišel producent Thomas Langmann, ale Albert Uderzo a Anne Goscinny, dcera Réneho Goscinnyho, svěřili práva na čtvrté pokračování producentům Marcovi Missonnierovi a Olivierovi Delboscovi, kteří chtěli film natočit podle komiksu "Asterix v Británii". Podle toho a podle "Asterix a Normani" pak byl snímek také natočen. (henrycruel)
  • Kapitán pirátské lodi (Gérard Jugnot) v jedné ze scén křičí: "Jsem král světa!'' Stejnou větu vykřikuje na přídi parníku Jack (Leonardo DiCaprio) ve filmu Titanic (1997). (ČSFD)

Reklama

Reklama